pátek 30. dubna 2021

Plněná vepřová roláda (1/6 296 kcal)

Další tip na slaný oběd/večeři, který zařazuju do našeho repertoáru jídel. Přiznám se, že to byla moje premiéra rolády. Nevím proč jsem ji nikdy nezkoušela připravit. Inspiraci na tuto dobrotu jsem našla na instagramu od Ráďi (IG radk.a).

Roláda je plněná samými dobrotami - vysokoprocentní šunka, nastrouhaný eidam, míchaná vajíčka a zeleninka. Díky těmto surovinám je pořádně nabytá bílkovinami, takže se nemusíte být, že byste měli za chvíli hlad. My si k ní připravili bramborovou kaši, kterou dělám jenom z brambor do měkka a mléka.
 
Balení se vůbec nemusíte bát, jde to krásně samo díky použití potravinářské fólie. Akorá s obědem začněte relativně brzy, roláda se peče hodinu.


Plněná vepřová roláda
- doba přípravy: 30 minut
- náročnost: střední
- porce: 6

Ingredience
500 g mletého vepřového masa pod 20 % tuku
100 ml mléka
3 vejce
80 g kuřecí šunky
50 g eidamu
100 g směsi mražené zeleniny
sůl, pepř
lžíce domácí vegety


Postup
Mleté maso smícháme s mlékem a domácí vegetou a dáme odležet do lednice. Připravíme si potravinářskou fólii, na kterou rozetřeme mleté maso do obdélníku. Poskládáme na něj šunku a nastrouhaný sýr. Na nepřilnavé pánvi si uděláme tekutější vajíčka (dodělají se v troubě), osolíme, opepříme. Uděláme pás míchabých vajíček a přidáme zeleninu. Pomocí fólie zabalíme a konce pořádně zaděláme. Přendáme do alobalu a zabalíme. Pečeme na 190 °C 45 minut zakryté alobalem a pak ještě 15 minut odkryté. Nakrájíme na 12 kousků.
 

Makra na 1/6
Kalorie: 296 kcal
Bílkoviny: 22 g
Sacharidy: 3,3 g
Tuky: 20 g
Vláknina: 0,6 g

 
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz
 

Děláte rolády? Čím je plníte?

20 komentářů:

  1. Mňam, vyzerá skvele, ja som včera robila pečenú fašírku s plnkou, je to niečo podobné...nabudúce urobím podľa Teba :-)
    Pekný víkend,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musela být taky dobrota :) Ať chutná! Moc děkuji, i Tobě :)

      Vymazat
  2. Roládu z mletého jsem ještě nedělala. Mohla bych to někdy vyzkoušet, jen bez té zeleniny (resp. bych ji zaměnila třeba za kapii a okurku, já mraženou směs hrášek s mrkví upřímně nesnáším. My občas děláme malé roládky z kuřecích prsou, to taky není špatné. Jen když vaří můj muž, tak dietnost kuřecích prsou zabije množstvím špeku, na kterém to dělá :D .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě to taky byla premiéra, ale fakt jsme si pochutnali :) To chápu, samozřejmě si náplň můžeš přizpůsobit :)

      Vymazat
  3. Už jen z obrázku to vypadá velmi chutně! Roládu z mletého masa jsem nezkoušela ale super tip a k tomu bramborová kaše, kterou mám snad ze všech příloh nejraději 🤗.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju! :) Přítel taky, mě nevadí, ale přece je s ní drbačka :D :)

      Vymazat
  4. Vypadá to úžasně, něco podobného máme zrovna dneska k obědu, tak už se těším! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    rolády doma děláme docela dost často, já miluji mamčinu kuřecí a ona vepřovou z krkovičky, co dělám jen pro ni. Ani jedna na to ale nepoužíváme mleté maso:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, tyjo, příště také musím zkusit z kuřecího masa. Krkovičku úplně nevyhledávám :)

      Vymazat
  6. Páni, tu budu muset zkusit, děkuji za tip :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus, mě moc mile překvapila. A aspoň jsem zase zvětšila repertoár našich obědů :)

      Vymazat
  7. O wau! To vypadá výborně a to maso moc nemusím! Sama jsem roládu nikdy nedělala a tato by rozhodně stála za hřích!

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá dobře! Jinak chtěla jsem ti napsat, že jsem zkoušela ty lívance, o kterých jsi psala nedávno. Nemám špaldovou mouku, tak jsem tam celozrnnou žitnou. Bylo to dobré, ale trochu špatně se to dělalo, asi jsem měla moc husté těsto mi přišlo... A ještě bych se chtěla zeptat ohledně toho erythritolu, sladí jako normální cukr nebo méně/více? Chci udělat taťkovi k narozeninám velký dia dort, tak už jsem si ten erythritol sehnala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju <3 Ona každá mouka saje jinak. Ale i já jsem měla těsto takové hustší, pěkně drželo tvar a proto jsou ty lívance do výšky :) Mě se na nepřilnavé pánvi dělaly dobře... Mě přijde, že sladí o trochu méně :) Tak 70-80 % normálního cukru :) Ať se Ti dort povede <3

      Vymazat
  9. Mňam, vypadá to dost dobře, rolády mám ráda, vepřovou jsem asi ještě neměla, jen kuřecí. Musím tvůj recept vyzkoušet:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju Vaness <3 To já to mám zase opačně, budu muset vyzkoušet i z kuřecího masa :) Doufám, že Ti bude chutnat.

      Vymazat
  10. Vypadá pěkně, akorát já bych musela vepříka vyměnit za jiné maso, mleté vepřové moc nemusím. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě klidně můžeš dát mleté hovězí, kuřecí, krůtí... Cokoliv Ti bude vyhovovat :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥