středa 3. února 2021

Novinky v kuchyni III.

 
Po dvou letech vám přináším inspiraci, co si koupit dobrého! Já vím, hanba mi, když já na ty ostatní rubriky vždy zapomenu, i když ráda tvořím i něco jiného, než jen recepty. Třeba teď netvořím žádné nové a hned jsem si vzpomněla na staré rubriky, třeba jako tyto, kde vám ukazuju novinky, co jsem si koupila.

Objednávala jsem si z jednoho eshopu a mimojiné mi v košíku přistály i tyto dobroty. Zpětně jsem zjistila, že jsou všechny od jedné značky - Allnature. U každé dobroty jsem vám napsala krátký popis, složení (pokud je to třeba), nutriční informace (abyste věděli, že i zdravější cukr obsahuje kalorie :) a nakonec cenu a mé hodnocení.


Para ořechy si kupuju vyjímečně skrz jejich cenu, ale i že se má jíst pouze 2-3 oříšky denně. Je to kvůli obsahu selenu, který je nutný pro růst vlasů a nehtů, ale nesmí se to s ním přehánět, jinak je toxický. Jinak jsou ořechy krásně jemné (kešu pořád zůstává TOP) a skvěle doplní ovesnou kaši, jogurt nebo pudink. Já si je nejčastěji dávám jen tak, jako doplněk ke svačině.

Energetická hodnota: 2968 kJ/709 kcal
Tuky: 66,0g (z toho nasycené mastné kyseliny 15,0 g)
Sacharidy: 12,0 g (z toho cukry 2,3 g)
Bílkoviny: 14,3 g

Cena: v akcích od 39,- /100 g
Hodnocení: 5/5


Lyofilizované ovoce je nejlepší během zimy, kdy čerstvé stojí majland nebo není dobré. Já si kupuju jen maliny a borůvky, protože jiné ovoce nevyhledávám. Maliny jsou krásně v kusech, sem tam nějaká drť, které se hodí na zdobení různých dezertů. Přiznám se, že mi nechutnají jen tak samotné, vždy si je dávám například na tvarohový dezert, kdy přes noc do sebe vcucnou vlhkost a ráno jsou krásně měkké. Maliny obsahují spoustu látek, mezi které patří vitamín C, kyselina listová, hořčík, draslík a vlákninu.

Energetická hodnota: 1250 kJ/300 kcal
Tuky: 4,6 g
Sacharidy: 36 g (z toho cukry 29 g)
Bílkoviny: 7,9 g 
 
Cena: od 55,- /20 g
Hodnocení: 5/5

 
Kokosový cukr má úžasný karamelový podtext, proto ho přidávám hlavně do receptů, kde chci karamelové aroma. I když je rozhodně výživnější co se týče minerálů, než klasický cukr, kaloricky je na tom pořád podobně, i co se týče gramů cukrů. Takže pozor na to, používát s rozumem. Má však nižší glykemický index (rychlost využití glukózy z potravy, čím nižší číslo, tím lepší a glukóza se pomaleji uvolňuje, např. vhodnější pro diabetiky) a obsahuje železo, zinek, vápník a draslík. Bodík strhávám za 70-80 % sladivost oproti cukru.
 
Energetická hodnota: 1604 kJ/383 kcal
Tuky: 0,5g
Sacharidy: 92 g (z toho cukry - 87,5 g)
Bílkoviny: 2,57 g

Cena: od 32,- /100 g
Hodnocení: 4/5


Arašídové máslo je klasika všech klasik. Toto je s hořkou čokoládou. Přiznám se, že mě zaujalo méně, než třeba od Lucky Alvina. Máslo je tuhé, s malinkými kousky arašídů, což je překvapilo, protože nikde nebylo psané, že se jedná o crunchy variantu. Arařídy obsahují značné množství bílkovin z důvodu, že se vlastně jedná o luštěninu, podobnou čočce a fazolím. Obsahují zejména vitamíny z řady B (B1, B3, B7, B9), hořčík, meď, mangan a fosfor. Bodíky strhávám za absenci krémové textury a za drobné sklamání v chuti.
 
jemně namleté arašídy 75 %, hořká čokoláda 25 % (kakaová hmota,cukr, kakaové máslo, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátory: sójový lecitin, polyglycerol-polyricin-oleát; vanilkový extrakt Bourbon Madagascar)

Energetická hodnota: 2451 kJ / 579 kcal
Tuky: 47 g (z toho nasycené mastné kyseliny 12,0 g)
Sacharidy: 27 g (z toho cukry 13 g)
Bílkoviny: 20 g
 
Cena: 69,- /220 g
Hodnocení: 3/5

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz
 

Co jste si v poslední době koupili vy?

28 komentářů:

  1. Lyofilizované maliny jsem nikdy nezkoušela, ale už hodně dlouho si na ně brousím zuby! :D Musí být vynikající. Skvělé produkty sis pořídila. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, v zimě jsou fakt super místo čerstvých :)

      Vymazat
  2. Para ořechy má rád M., já zase miluji maliny, i takovéto sušené. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluju oboje :D ♥ Ale ty sušené maliny jsou opravdu výborné :)

      Vymazat
  3. U nás fičia asi všetky druhy orechov a máme radi jahody sušené mrazom, mňam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z ořechů mám nejradši kešu a mandle :) Přiznám se, že z toho lyofilizovaného ovoce mám ráda jen maliny a borůvky :)

      Vymazat
  4. Kešu oříšky si s přítelem kupujeme často, mám je moc ráda. Kokosový cukr jsem ještě neměla, a arašídové máslo kdysi ano, ale už je to delší dobu. Pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, jsou vynikající :) Kokosový cukr rozhodně vyzkoušej, jestli máš ráda karamel :) Místo arašídového másla určitě zkus z kešu, to Ti bude chutnat mnohem víc :) Moc děkuju ♥

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Není špatné, ale já ty arašídové másla moc nevyhledávám :)

      Vymazat
  6. Já nebudu prozrazovat, protože "co jsem ochutnala" je jedna z mých rubrik a článek s lednovými novinkami zrovna ve "výrobě". Ale z toho, co už mám po několikáté jsem zrovna dneska dojedla oříšky s rozmarýnem z Mixitu. Proklatě drahé, ale proklatě dobré....
    Maliny miluju, ale lyofizované mám raději jahody nebo mango. Většinou zobu jen tak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi je jasné, pak se ráda k Tobě na ní kouknu :) Celkově mi přijde Mixit trochu dražší :/ :) Při práci to musí být pohlazení na duši :)

      Vymazat
  7. Para ořechy mám ráda, ale skrz jejich cenu si je kupuju jen občas :) Láká mě vyzkoušet i různá arašídová másla :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, není to levná sranda :) Já jsem na začátku také začínala na arašídových máslech, protože byly cenově nejvíc dostupné, ale mým favoritem je jednoznačně kešu :)

      Vymazat
  8. Ahoj,
    já jsem si v poslední době koupila spíše ty základní potraviny, protože jsem pořád doma a normálně každý den vařím. V Lidlu jsem ale sehnala karamelovou pomazánku se slaným máslem, což je prostě karamel ve sklenici. Je to nehorázně dobré, samozřejmě velmi sladké, takže mi stačí max. půl lžičky denně. Zaujaly mě ale ty maliny a kokosový cukr, nic z toho jsem ještě neměla... Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, rozumím :) Tohle je také po delší době, co jsem si koupila něco netradičního :) Ty maliny rozhodně doporučuju! :)

      Vymazat
  9. Já si teď oblíbila arašídové máslo s čokoládou z globusu, ale teď netuším, od jaké značky :D. Jinak hezký zdravý nákup :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší arašídové máslo s čokoládou jsem měla od Lucky Alvina :) Moc děkuju ♥

      Vymazat
  10. Teda, pěkně na mě nějak přišla mlsná, čím to bude :D
    Já miluji to mrazem sušené ovoce, ať už maliny nebo jiné, toho bych se mohla ujíst!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen kdyby to dovolila i peněženka viď... :D Ale teď v zime jsou ty ceny malin a borůvek šílené.

      Vymazat
  11. Kokosový cukr bych ráda zkusila, zajímá mě ten nádech karamelu. :) A arašídové máslo miluju, když je ve spojení s čokoládou. Klasické bez příchutě moc nemusím. :D Ale když by měla honila mlsná, rozhodně by mi i tak přišlo vhod. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu nevěřila, ale je to tak :) Jen škoda, že sladí míň, jak klasický cukr. Chápu, já moc taky ne, ale do omáček je to bez příchutě zase luxusní :)

      Vymazat
  12. Dala bych si všechno! :D vypadá to super :)

    OdpovědětVymazat
  13. Odpovědi
    1. Moc lidí ho právě ani nezná a já sama ho vyzkoušela teprve 2 roky zpět, tak jsem si řekla, že pro někoho by to mohla být novinka a mohl by se inspirovat :)

      Vymazat
  14. Super produkty. Kokosový cukr jsem již měla. Malinky zní super, ale ten cukr? Moc nechápu proč všechno ovoce doslazují... osobně hledám třeba brusinky na močové cesty a všude cukr, samý cukr :/

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsme se úplně nepochopily? Maliny nejsou vůbec doslazované, je to přírodní cukr, který se v nich normálně vyskytuje :) To, že nějaká potravina obsahuje cukry neznamená, že jsou přidané :) S těmi brusinkami je problém. Jsou hodně kyselé, takže se prakticky nedají najít nedoslazované. Já volím menší zlo - doslazované jablečnou šťávou :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥