čtvrtek 24. prosince 2020

Adventní Brno s maminkou ♥ 2020

Letos, stejně jako loni, jsme s mamkou vyrazily na vánoční nákupy do Brna (už po osmé!). Většinou jezdíme druhou až třetí adventní neděli, ale tento rok jsme jely radši až čtvrtou. Na začátku prosince byl totiž pořád lockdown a my vyčkávaly, zda se obchody otevřou. Naštěstí se tak stalo a my si mohly užít super den v Brně.

 
Jely jsme tam 20.12., což byl i hraniční termín a zase se začalo uvažovat o lockdownu, který bude teda platit od 27.12., takže jsme to stihly tak tak :D Musím říct, že jsem se bála, kolik bude všude lidí a vůbec. Nebylo to tak strašný, jak všichni říkali.

Mamka dostala od Mikuláše hezkou vánoční roušku, aby nám to spolu na výletu mohlo ladit ♥ Podklad je takový krémový a na tom zlaté třpytky. Do vlaku jsem brala domácí likér (něco jako Bailyes) a bylo zajímavé pozorovat pohledy lidí, když jsem chodila na wc vyplachovat frťany :D

 
Nejdřív jsme zamířily do Optiky a prošly si Zelňák a okoukly stromeček. Naobědvaly jsme se TO GO a vyrazily směr Ikea. Bohužel jsme zjistily, že zrušili ten autobus, který tam od Vaňkovky normálně jezdil, tak jsme musely improvizovat, ale asi po 50 minutách jsme se k ní dostaly. Nákup za 1400kč, co vám budu povídat :D Ale chyběla nám bezedná káva. No snad příští rok.
 

Ve Vaňkovce jsme pokoupily poslední dárky a byly moc překvapeny šatnou, kde jsme mohly nechat i tu zatraceně těžkou tašku z Ikei :D Byla dokonce zdarma. A při nákupu ve Vaňkovce nad 500 kč vám zabalili jeden dárek, tak jsme to také rovnou využily. Dala jsem si první letošní trdelník, jak mě se po něm stýskalo! Obalený ve skořicovým cukru, vymazaný lotus pomazánkou.
 

Nikde nebyly žádné fronty a ani jsme nikde nečekaly. Na to, že to byla poslední adventní neděle, chvíli po otevření obchodů a chvíli před uzavřením, čekaly jsme teda větší návaly. Ale aspoň že tak, že jsme si to mohly užít v poklidu :)

Tím bych rovnou chtěla pokračovat, užijte si krásné a pohodové Vánoce! Nejdůležitější je stejně to, co si člověk nemůže koupit - štěstí, láska a v dnešní době hlavně to zdraví. Opatrujte se. Myslete na své blízké. A i když se bojíte babičku s dědou navštívit, aspoň jim zavolejte ♥ Nejlepší je darovat člověku svůj čas, to už se nikdy nevrátí. Tak šťastné a veselé!
 
 
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz

10 komentářů:

  1. Já letos vánoční nákupy skoro vynechala. Všechny dárky jsem letos nakoupila přes net (výhoda HO - seděla jsem furt doma, takže mne záslikové služby zastihly). Na fyzické nákupy zbylo jmelí, stromeček a pár drobností v Kiku. A samozřejmě jídlo ;-).
    Štědrý den a Boží hod jsme si užili s rodinou, dnešek a zítřek budeme mít "komorní" ve dvou. Oboje je fajn.
    Doufám, že i vy jste měli krásné Vánoce.

    OdpovědětVymazat
  2. Máte s mamkou krásnou tradici :) Jsem moc ráda, že jste si výlet užily :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to máte s maminkou moc hezký vztah a tradici :) Je dobře, že jste si užili rásný den a teď snad i pohodové vánoční svátky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    my taky s mamkou jezdíme na vánoční nákupy, ale do Prahy, která je od nás cca 40 minut jízdy busem. Brno je poněkud z ruky (přesto tam táta skoro 30 let jednou týdně dojíždí na univerzitu:-). Letos jsme to ale vypustily a nakupovaly jen u nás v Příbrami a na různých eshopech. Měj se krásně, přeji pohodový zbytek svátečních dnů:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Hezky jste si to užili :)
    Krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  6. Super, že jste s mamkou zavítaly na trhy, já je bohužel nestihla - snad příští rok. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkný výlet :)

    <a href="http://ruzovartenka.eu/„>Nela z blogu Růžová rtěnka</a>

    OdpovědětVymazat
  8. To je krásné, moc vám to s maminkou sluší! My se letos na trhy bohužel nikam nedostali, vše stále zavřené, opravdu doufám, že tento rok už takový nebude :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si přejeme asi všichni, aby už letošek byl normální... Musíme věřit :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥