Kefírový strakáč (RECEPT). Původně jsem na těsto ještě chtěla dát drobenku, ale úplně mi to vypadlo a i tak byl koláč naprostý luxus! Vločkové těsto a na tom 2 druhy náplně - tvarohová a maková. Ke dvoum kouskům jsem si ještě dala hořkou čokoládu.
Máte rádi langoše (RECEPT)? My je doma milujeme, takže je pečeme celkem často. Ano, čtete správně, my je doma pečeme, protože úplně nemusíme mastné jídla. Z trouby jsou taky luxusní a po pomašlování olejem s česnekem k nerozeznání od smažených :)
Kuřecí kousky na pánvi, nivový dip, hrášek z plechovky a pečené brambory z horkovzdušné fritézy. Jednoduchý a tak dobrý oběd!
Makovo-kokosová lowcarb palačinka. Musím říct, že vůbec nebyla špatná, ale já nějaké ty sacharidy prostě potřebuju :D Plněná tvarohem a politá horkým lesním ovocem a zasypaná skořicí.
Císařský trhanec s jablky. Výborná záležitost. Ani se nemusíte snažit, aby se nám palačinka povedla :D V těstě dále nechyběly rozinky či rum pro vůni. Dala jsem si k tomu 1/2 tvarohu, aby mě snídaně zasytila na delší čas.
Dominik se na tuto večeři moc netvářil, ale mě chutnala mooc. Jedná se i kiš - slaný koláč. Formu na koláč jsem vymazala olejem, rozválela listové těsto. Vidličkou propíchala na spodku. Náplň je z vajíček, pórku, červené cibule a kukuřice.
Vývary nesmí chybět, hlavně teď na podzim. Tento se i s maminčinými nudlemi a játrovými knedlíčky.
Podporuju svoji nejoblíběnější kavárnu u nás ♥ Cukrkandl (RECENZE). Tento je Kinder dort. A včera jsem měla lotus. Jo, jsou přesně tak skvělý, jak vypadají :)
Zdravější segedín s domácími houskovými knedlíky. Jak jsem to uviděla, tak jsem se rozhodla a zítra to uvařím Dominikovi na týden, ať tu má co k jídlu, když já budu v Pce :)
Zase jedna vege varianta - cizrna v omáčce z kokosového mléka, cibule, červené papriky, rajčatového protlaku a arařídového másla. Nakonec jsem směs posypala pekanovými oříšky. K tomu chlebík a mrkev.
Těsto je na špaldové houstičky (RECEPT), ale nejsou ledajaké! Uvnitř se skrývají párky :) K tomu kečup, aby nebyly suché a paprika.
Domácí pita placky - recept mám už pro vás připravený od března, ale zatím jsem se k němu nějak nedostala :D Naplnili jsme je červeným zelím (ze sklenice) a kuřecími nugetkami (špaldová mouka, vejce, kukuřičná strouhanka).
Buď je milujete nebo nesnášíte. Nebo jíte jenom játrové knedlíčky (to je přesně Dominik :D). Já teda játra celkově můžu :) Tohle je úplně ta nejvíc obyč omáčka, ale byla moc dobrá. Plánuju uvařit znovu a nafotit vám ji :)
A další mini prasárna - obalovaný hermelín (vejce, kukuřičná strouhanka), který jsem pekla v horkovzdušné fritéze (180°C 10-15 minut). Velká dobrota! K tomu jsem nám udělala bramborový salát (brambory, vejce, sterilizovaná zelenina, jogurt, hořčice, sůl, pepř). Z té fritézy to není vůbec mastné a jsou moc dobře udělané, hezky dokřupava.
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.
Sakra, blíží se oběd a díky tobě mám ještě větší hlad! :D Hned bych si dala ten burger, ale segedín také nevypadá špatně. :))
OdpovědětVymazatSegedín jsem teď shodou okolností pekla znovu a zase se povedl. Asi si sem na něj sepíšu recept :)
VymazatJe, to je ale dobrot a inspirací, paráda!! ☺
OdpovědětVymazatJsem ráda, že se Ti článek líbil ♥ Děkuji :)
VymazatZaujaly mne langoše z trouby a houstičky.
OdpovědětVymazatJá teď moc nevařím, byť jsem na HO. Nějak to nestíhám :(. Ale teď o víkendu jsme měli "srbské žebírko" (kotleta v omáčce s hromady paprik, rajčat a pasaty) s bramborem a krkovičku na houbách s rýží. Zítra "vařím" z mrazáku (zazimovávali jsme chalupu, takže jsme odvezli i všechny namražené zbytky "že se někdy dojedí) - budu mít hovězí na houbách a br.knedlík.
Jsem ráda Stáňi, že i Ty sis vybrala ♥ Mňám, já bych si teda určitě pochutnala! :)
VymazatProsím, přijeď ke mně! :D Tvoje jídla vypadají vždy tak úžasně! :) Teď mě nejvíce oslovily burgery a langoše! :)
OdpovědětVymazatŠkoda té dálky :( :D ♥ Moc Ti děkuju Teri ♥ Koukám, že langoše vedou :D :) Nedivím se, jsou skvělý.
VymazatOu, jen to tu vidim ty fotky a mam hlad :D achjo. ale zrovna ted mam nejaky ten patek uz sestaveny jidelnicek od nutricni poradkyne a jedu podle toho :) ale spoustu tech receptů co tu mas mi do toho stejne padnou takze zadny problem :D :)
OdpovědětVymazatdiky za tvou inspiraci Míšo :)
Snažím se ty jídla skládat tak, aby byla vyvážená a v rozumné míře zdravá :) Já moc děkuju Veru za milý komentář ♥
VymazatMňaaaaaam ty BURGRY vypadají skvěle!!! :) Úžasné mňamky, ale já toto sníst tak mám zažívání na odpis!
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuju ♥ Je fakt, že ikdyž jsou udělané co nejvíce zdravě, je to těžké a po dojezení se Ti absolutně nic nechce :D :)
VymazatAsi se budu opakovat, ale tyhle díly jsou pro mě k nezaplacení :D mám ráda tuhle tvoji inspiraci. Bože zase takových dobrot, kdybych na to ještě měla ten čas :/ :D
OdpovědětVymazatTo ráda slyším Miško ♥ Aspoň si můžeš dělat seznam, co si chceš později připravit :) já jsem teď celkem bez inspirace a nevím, co vařit :D :)
VymazatDostala jsem chuť na burger a langoše, super :D
OdpovědětVymazatSmileThess
Není nic lehčího, než si je připravit :) Případně objednat a podpořit tak nějaký podnik :D :)
VymazatAhojky,
OdpovědětVymazattoto je můj oblíbený článek:-) Já jsem ho četla včera večer a pak jsem musela jít trochu vyplenit ledničku:-) Těším se na další články. Měj se krásně!
Hanka z ciculka.cz
Ahoj Hani, to moc ráda slyším :) Nedivím se, člověk pak má na všechno chuť! Moc děkuju, jsi zlatá. Děkuji, ty také :)
VymazatTy jo, langoše, od té doby, co jsme s nimi na fesťáku experimentovali, a jedli je s česnekem a švetskovými povidly, jsem je neměla. :D Asi to ale budu muset napravit, teď jsem na ně dostala chuť. :D Segedín úplně miluju, ale zdravější verzi bych asi nedělala. Nějak se mi zdá, že když už se člověk odhodlá pro takovouhle kuchyni, která je fakt vydatná a patří k ní knedlíky, je trochu nepřirozené násilně to ohýbat nějakým zdravějšíms měrem. Ale možná je to jen můj staromódní pohled na věc. :D
OdpovědětVymazatLangoše na sladko jsem doteď nepochopila :D Chápu, spoustě lidem to vadí, když se klasika předělává, ale třeba ta směs s masem je úplně podle klasického receptu, který jsem našla někde na Prima fresh :) Akorát jsem si k tomu udělala celozrnné knedlíky.
VymazatJá dělala langoše také pečené a podle břicháča Toma kefírové a mohli jsme se doma užrat, fakt moc dobré, jen já nemůžu moc česnek, takže jsem je neměla tak chuťově vyvážené jak ostatní.
OdpovědětVymazatsomethingbykate
On je má myslím nekynuté, tak má člověk aspoň dobrotu hned na stole :) Ale i bez česneku byly určitě skvělé :)
VymazatTyjo ještě že jsem před chvílí jedla :D ale i tak jsem na některé (téměř všechny) věci dostala chuť :D vypadá to parádně! :)
OdpovědětVymazatBelle âme
Moc Ti děkuju Maris, jsi zlato ♥
Vymazat