pondělí 25. května 2020

Špaldové houstičky (1/10 237 kcal)

Recept na tyto housky mám od své nejlepší maminky. My původně z tohoto těsta dělali slané plněné rohlíčky, ale tohle těsto je tak variabilní, že z něj můžete udělat cokoliv - od housek, přes závin či je právě něčím naplnit.

Vydrží hezky vláčné a dobré 3 dny. Těsto zvláčňuje olej, díky kterému i housky krásně nabudou na objemu. Já nejradši sypu solí a kmínem, ale to už je jen na vás. Pokud si chci dát housku na sladno, ničím naposypávám.

Na to jsem měla chuť už hroznou dobu! Na čerstvě upečenou housku a máslem a medem. Tak mé chutě byly konečně uspokojeny :)


Špaldové houstičky
- doba přípravy: 2,5 h
- náročnost: střední
- porce: 10

Ingredience
500g hladké špaldové mouky
250ml vlažného mléka
20g droždí
10g třtinového cukru
50ml řepkového oleje
lžička soli

vejce na potření, kmín, mák na posyp


Postup
Droždí si v míse rozmícháme s cukrem do kaše. Poté přidáme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek mléka, olej, mouku a sůl. Vypracujeme nelepivé těsto a ještě cca 10 minut prohněteme. Dáme kynout na teplé místo 1h. Po hodině vytvoříme housky, dáme na plech a necháme kynout ještě 30 minut. Potřeme vajíčkem, posypeme čím je libo a pečeme na 200°C do zlatova.


Makra na 1/10
Kalorie: 237 kcal
Bílkoviny: 8,2 g
Sacharidy: 37 g
Tuky: 5,6 g
Vláknina: 3,5 g


Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

Máte radši housky nebo chleba?

2 komentáře:

  1. Vypadají krásně. Až se mi nebude chtít do obchodu pro pečivo, budou na mém seznamu číslo jedna :D

    OdpovědětVymazat
  2. Už někdy musím vyzkoušet, jak si mi posílala recept! :) Vypadají fakt úžasně! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥