Vítám vás u nového článku ♥
Dneska vám tu přináším další recept, který jsem zkoušela od šikovné Navrmi. Protože jsem si už od Mišky dlouho nevybrala žádný slaný recept, rozhodla jsem se to v dubnu napravit! Naposledy jsem od Mišky zkoušela Banánové lívanečky, které se teda povedly na výbornou.
Volba tedy padla na Čočkové barbanátky. Když o tom zpětně přemýšlím, vlastně jsou vegan. A jsou moc dobré! Recept je akorát pro dva na oběd či večeři. Samozřejmě si do základu můžete přidat i jiné semínka či koření podle vaší chuti.
Karbanátky jsem na obed doplnila pečenými bramborami a nakonec dipem z bílého jogurtu, hořčice a kopru. Byl to jeden z těch povedených obědů ♥
Čočkové karbanátky
- doba přípravy: 30 min příprava + 30 min pečení
- porce: 2
- náročnost: lehká
Ingredience
- 70g syrové brambory (jedna malá)
- 70g červené čočky (za sucha)
- malá cibule
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- lžíce hořčice
- lžíce lněných semínek
- lžíce žitné mouky
- sůl, pepř
Postup
Červenou čočku si uvaříme do měkka tak, aby se nám v hnrci vypařila všechna voda. Potom k ní přidáme najemno nastrouhanou bramboru a na kostičky nakrájenou cibuli. Promícháme a ke směsi dáme lahůdkové droždí, mouku, hořčici, lněná semínka a ochutíme. Na plech vyložený pečícím papírem děláme karbanátky (vyšlo mi to na 6) a pečeme na 200°C 30 minut.
Mé hodnocení
Původní recept můžete najít zde.
Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba
líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým
pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow
na instagramu
Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Youtube kanál - https://www.youtube.com/channel/UCOjT0MZGJHzbY7rVEjhMZrQ?
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
Tak toto vyzerá luxusne! <3
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuji ♥
VymazatVždycky jsem to chtěla vyzkoušet, tak se k tomu možná brzo konečně dostanu :D
OdpovědětVymazatWritten by M*
Určitě vyzkoušej :) Já už pár luštěninových karbanátků zkoušela a tyto mě chutnaly ze všech nejvíc.
VymazatWow, to vypadá skvěle :)
OdpovědětVymazatMiska blog
Mockrát Ti děkuji ♥
VymazatVždycky jsem je chtěla zkusit, ale nikd jsem nenašla nějakej normální recept, až teďkom :)
OdpovědětVymazatMaris Novotná
Také mě složení receptu mile překvapilo :)
VymazatJé škoda, že jsem si něvšimla dřív, byl by to dobrý nedělní oběd :-)
OdpovědětVymazatTak stačí počkat na další neděli ;) Doufám, že bude chutnat ♥
VymazatVypadají opravdu skvěle! :)
OdpovědětVymazatDěkuji Ti Kubi, jsi zlato ♥
Vymazatz šošovice som jedla zatial iba prívarok alebo polievku chcem skúsiť už aj niečo iné a tieto tvoje karbonátky vyzeraju vyborne♥
OdpovědětVymazatPolévku z červené čočky také ráda dělám :) Moc děkuji Romi ♥♥
Vymazatpáni, vybadají fakt dost slušně :)
OdpovědětVymazatDěkuji, jsem ráda, že to tak působí i z fotky :)
VymazatNa takové jídlo moc nejsem, ale vypadá to parádně. :o
OdpovědětVymazatPs. Říkám, to je zákon schválnosti. :D Takže se snažím nikdy neříkat nikdy, protože nakonec právě u těhle věcí skončím. :D A na jaké škole přesně jsi?
Můj přítel také ne a hezky to spapal, ani nijak nenadával :D Tojo :D :D Chemicko technologické :)
VymazatČočkové karbanátky mám ráda, super recept :) Přítel ani nevěděl, že něco takového existuje :D
OdpovědětVymazatLENN
Děkuji Ti Lenn, moc ♥ Ten můj jo, když jsme spolu papá hezky se mnou :D :)
VymazatVypadají fakt skvěle. Zkusím je udělat a jsem zvědavá co mi na ně řekne přítel, který čočku nejí :D A udělám to s těmi pečenými bramborami, ty k tomu vypadají fakt moc dobře :)
OdpovědětVymazatInspiration by Linda
Děkuji Ti ♥ Tak ať vám chutnají :) Ty pečené brambory byly opravdu trefa do černého, ale udělej k tomu i nějaký ten dip, aby to nebylo tolik suché :)
VymazatPokud někdo nemá bohatou polovičku nebo velkou finanční rezervu, tak vrhnout se do podnikání je těžké, obzvláště v dnešní době je velká konkurence :)
OdpovědětVymazatJe tam cítit ta čočka? Já čočku nepapám :D Ale vypadá to na obrázku je pěkně :)
To teda, teď je problém se v podnikání prosadit. No, ani moc ne. Podle mě červená čočka nechutná mnohem méně čočkovsky než ta kalsická :D
VymazatV tvém podání vypadají taky moc dobře :)
OdpovědětVymazatJsem ráda, že chutnaly :)
Moc děkuji Miško za pochvalu ♥ Já děkuji za recept :*
VymazatNo mňam! :D To si musím udělat, až nebudu mít inspiraci k obědu, vypadá to moc dobře :) Jen mě nebaví strouhat brambory :( :D Hodil by se mi takový ten mixér na všechno, jen ho nemám kam dát.
OdpovědětVymazatJinak jsem na blogu odhalila nový projekt a tím je blog - www.thewaybya.webriter.cz., ale to už víš :)
TheWayByA
Joo, to je u nás největší zádrhel, když chceme bramboráky, ani jednomu z nás se to nechce strouhat :D To už vím a je to Ani bomba! Moc se vám to s přítelem povedlo :) ♥
Vymazat