úterý 25. února 2020

Vabene - Snídaně je základ!

Letos jsme Valentýn s Dominikem oslavili výletem. České dráhy totiž měli akci na víkendovou skupinovou jízdenku za 100b (místo normálních 300b, jedná se o věrností program) v hodnotě 679kč, která platí po celé republice na všechny vlaky od Českých drah. Tak jsme si vybrali za cíl Prahu, kterou máme 2h vlakem.


Prolezli jsme Slevomat a nakoupili několik voucherů - Snídaně v Praze, Muzeum smyslů a celodenní vstupenku s 2h welness do auqualandu Pasohlávky. Pasohlávky jsme si samozřejmě nechali na jindy, to je na druhé straně republiky :D

Vyráželi jsme od nás o půl 7, protože snídaně byla jenom do 10:30, tak abychom ji stihli. Nejdříve byly mapy trochu zmatený a místo původního kilometru to ukazovalo přes dva. Nakonec jsme do Vabene dorazili za  15 minut od hlavního nádraží. Restaurace se nachází v uličce, takže jsme ji zprvu přešli.



Budova pochází z přelomu 12. a 13. stolení na Týnském dvoře. Restaurace je rozdělena na 2 patra, kde snídaně se podávají ve sklepě z 13. stolení. Vypadá to tam moc krásně, honosně :D  S čímž se pojí, že jsme tam snad byli jediní Češi.

Normální cena Snídaně, která je formou bufetu a člověk si může dát kolik chce a kolikrát chce, je 249kč za osobu nad 12 let. S Dominikem jsme měli za vouchery za cenu 329kč, což nám přišlo fakt super.


Z prvu jsem se trochu bála, protože fotky na recenzích vypadaly až moc dobře. Také jsem se podívala na nějaké špatné recenze a sledovala dané jevy i u naší návštěvy.

K snídani jste tam měli snad vše - ovocný (s kusy ovoce!) a bílý jogurt, asi 5 druhů müsli, čerstvé ovoce, croisanty, marmelády, tvarohové koláče, bábovku, palačinky, buchtu. Ze slaného chleba, housky, toustouvý chleba, šunku, eidam, mozzarrelu, míchaný vajíčka, vaječnou omeletu, párky, vysmaženou slaninu, tavený sýr, máslo, čerstvou okurku a rajčata. K pití byla voda, 2 druhy džusů, různé druhy kávy a čaje. Opravdu tam toho byla spousta.


K těm nedostatkům, které jim někteří vyčítali - za nás se nic takového nestalo. Jídlo neustále doplňovali a i čísnice uklízely ze stolů. I když třeba když jsme přišli my, tak jsme špinavé nádobí přendávali na jiný stůl, ale stolů tam mají opravdu spoustu a běhala tam většinou jen jedna slečna.

Ochutnaly jsme snad všechno a jídlo špatné nebylo. Hlavně mi chutnaly tekutější vajíčka a vysmažená slanina. A samozřejmě tvarohové oláče! Pokud by jste si chtěli přečíst recenzi z Slevomatu, mrkněte se sem.


Za nás Snídani sněz co můžeš, doporučujeme. Ale za plnou cenu bychom to asi nekoupili, tolik bychom projíst už asi nezvládli :D Ale dobré jídlo tam mají, vybere si opravdu každý. Hezké prostředí i milá obsluha. Pak jsme pokračovali dál, ale o tom v příštím článku :)

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

Máte rádi snídaně ve formě švédských stolů? Co si dáváte nejraději?

9 komentářů:

  1. Hezké fotky, vypadá to všechno krásně:) Těším se na pokračování článku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju Vanes! :) A druhý článek už najdeš online ♥

      Vymazat
  2. to vypada jako suprovy vylet :) ta snidane vypada skvele, me by jen asi děsila predstava, ze jedu 2 hodiny vlakem a snidat budu tak za dlouho. protoze jakmile se nenasdidam do pul hodiny od probuzeni a snidam treba az za hodinu neli dyl, zacina mi byt opravdu spatne od zaludku... takze jste dobri :) ale treba to tak mivam jen ja :) kazdopadne je videt, ze na vyber bylo dost jiddla. docela me to zaujalo, mozna to pak koupim pritelovi a vyrazime, protoze mame hrozne radi bufetove snidane, kde si muzeme dat, co chceme :) diky moc za tip Míšo :) tesim se na clanek o Muzeu smyslu, kam se chci taky nekdy vydat, doufam, ze clanek tedy bude, tesim se na nej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A byl :) Hele my jsme si doma daly jen jogurt, jinak bychom taky padli hlady :D Takže nás to na chvíli zasytilo, ale pak jsme se na to snídani fakt hodně těšili :D Určitě doporučujeme, nám se (oboje) moc líbilo! :) Jinak rezervaci jsme nedělali - chtěli jsme, ale napsali nám, že je rezervace možná až od 5 osob, ale řekla bych, že není třeba se bát o místa. Míst k sezení je tam opravdu požehnaně :)

      Vymazat
  3. P.s. delali jste si rezervaci dopredu, nebo jste proste prijeli jen tak bez ni ? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Snídaně formou švédských stolů jsou super - vždycky si to v hotelu užívám....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My taky :) už se těšíme na dovolenou, kde nás právě bufetové snídaně čekají!

      Vymazat
  5. Ahoj,
    nejraději mám snídaně ve formě švédských stolů. Když někam jedeme, tak se snažím vybírat ubytování, kde je také nabízejí. Fotky vypadají dobře, je to dobrý tip, musím si ho zapamatovat:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      nedivím se. Opravdu je to super varianta. Člověk si dá, na co má chuť :) Neboj, článek tady najdeš pořád!

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥