Tenhle koláč je předělávka klasického receptu, který jsem našla na internetu. Chutí mi hrozně přimíná frgál, který naproto miluju a vždy když mám šanci, si ho koupím :D Akorát je těsto nekynuté a vše je zdravé samozřejmě. Používám umělé sladidlo erythritol, které se dá bez problému nahradit jakýmkoliv jiným sypkým sladidlem.
Od přítele jsem loni k narozeninám dostala tuhle peckovní formu a peču v ní hrozně málo, proto jsem se to rozhodla napravit a budu se snažit dělat koláče častěji.
Recept je velmi snadný, vše se jen smíchá a pak vrství na sebe. Kousek neřesti vás vyjde na 222 kcal, včetně 12g bílkovin.
Od přítele jsem loni k narozeninám dostala tuhle peckovní formu a peču v ní hrozně málo, proto jsem se to rozhodla napravit a budu se snažit dělat koláče častěji.
Recept je velmi snadný, vše se jen smíchá a pak vrství na sebe. Kousek neřesti vás vyjde na 222 kcal, včetně 12g bílkovin.
Borůvkový koláč s tvarohem
- doba přípravy: 70 min (30 minut příprava + 40 minut pečení)
- porce: 8
- náročnost: lehké
Ingredience
korpus
160g hladké špaldové mouky
1 vejce
1/2 balení prášku do pečiva
150g bílého jogurtu
100ml mléka
80g erythritolu
30ml řepkového oleje
tvarohová náplň
400g nízkotučného tvarohu
50g erythritolu
1 vejce
10g vanilkového pudinkového prášku
vršek
200g borůvek
40g hladké špaldové mouky
10g kokosového oleje
15g medu nebo sirupu
Postup
Na korpus si smícháme mouku, erythritol a prášek do pečiva. Poté přidáme vejce, mléko, jogurt a olej. Pořádně promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Na tvarohovou vrstvou si vše smícháme a potřeme jí vrch koláče. Zasypeme borůvkami. Na drobenku si smícháme mouku, olej a med. Posypeme jí vršek koláče a pečeme na 180°C 40 minut (do zezlátnutí okrajů).
Makra na 1/8 koláče
Kalorie: 222 kcal
Bílkoviny: 12g
Sacharidy: 26g
Tuky: 7g
Vláknina: 3g
Máte rádi koláče s drobenkou?
Pokud
se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na
blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce,
odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)
Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
Těsto znám (byť ho tedy dělám ve verzi s cukrem), ale dávám ovoce rovnou na něj. Ten tvaroh jako mezivrstva mne na tohle těsto nikdy nenapadl (tvaroh a na to ovoce jsem dávala na linecký základ). Díky za inspiraci.
OdpovědětVymazatJo a forma je fakt moc pěkná. Já koláčovou formu nemám, peču na menším obdélníkovém plechu nebo v dortové formě. Ale koupit bych si ho možná mohla...
Tvaroh je tam opravdu výborný, doporučuji vyzkoušet :) Děkuji ♥ Já ji dostala od přítele k 20 :) Je z Orionu. Je trochu těžká, jak je keramická, ale já si ji nemůžu vynachválit :)
VymazatTaky podobné ovocné koláče doma děláme a to hlavně v létě :) Ten tvaroh tam vypadá báječně!
OdpovědětVymazatUž se těším na sezónu ovoce :) Děkuji ♥
VymazatNo tak ten musím někdy vyzkoušet! Vypadá báječně ♥
OdpovědětVymazatMyGoldenMind
Moc Ti děkuji Peti ♥
VymazatBorůvkové koláče a obecně koláče s lesním ovocem mám strašně ráda :) určitě vyzkouším, vypadá parádně :)
OdpovědětVymazatJá taky :) Teď jsem si vzpomněla na zbytek rybízu v mrazáku, tak to určitě taky zakomponuju do podobného koláče :)
VymazatZbožňujem takéto koláče a tento recept vyzerá užásne! :)
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuji za pochvalu ♥
VymazatMiluji borůvkové koláče! :) Vypadá skvěle! :O
OdpovědětVymazatJá taky O:) Už se těším na sezónu. Děkuji! ♥
VymazatCucoriedky budú budú onedlho. Super inspiracia ako ich pouzit. Nedavno som robila tvarohovy kolac a bohuzial mi nevysiel, snad sa takyto podarí...
OdpovědětVymazatPrávě, už se na ně těším :) To mě se naštěstí koláč povedl na 1*.
VymazatJá dávám do těsta buď méně oleje a nebo kokosák. :) Jinak dělám testa obdobně.
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Já se snažím dávat méně oleje. Kokosák je pořád přece jenom olej a je dost kalorický :)
Vymazat