sobota 2. února 2019

Buffalo American Steakhouse

Po návštěvě výstavy Titanicu nám samozřejmě dost vyhládlo, protože jsme naposledy královsky posnídali. Podle map jsme koukali, kam se dá v blízkosti zajít na jídlo. Na tripadvisor náš cíl měl kladné hodnocení a tak jsme vyrazili směr náš oběd.


Vybrali jsme si americkou restauraci Buffalo American Steakhouse, která se nachází asi 8 minut od haly C výstaviště.



Prostředí je moc krásné, lazené do amerického stylu. Můžeme zde najít polštáře s americkou vlajkou, siluetu býka na rezervačních cedulkách, okrasné květiny sahající skoro až ke světlu. Zalezli jsme si do takového koutku, kde nás ani moc nebylo vidět.



S cenami jsme počítaly, že budou vyšší, co nás ale rozdrtilo, tak byla nabídka. Doufali jsme v nějaké "klasické burgery" - myšleno hovězí, kuřecí, vepřové maso. V nabídce to byl samej krokodýl, pštros, krajta atd :D Odejít jsme už samozřejmě nechtěli a nakonec si něco i z lístku vybrali.



Já jsem vsadila na klasiku Bacon burger s domácími batátovými hranolkami a přítel Texas Grill Wings s kroketami. Veškerou nabídku najdete na jejich internetových stránkách (viz výše).

Na jídlo jsme čekali asi 30 minut v relativně poklidnou hodinu - přišli jsme v 15. 


Co mě jako bloggera na první pohled zaujalo bylo samozřejmě servírování! To se jim opravdu povedlo. Nedonesli nám to na žádném talíři, ale na prkýnku. Všude spousta ozdob - naklíčené klíčky, pálivé papričky, tortilla chips, polníček, nakládané cibulky, kukuřičný klas, slanina...


Každý jsme dostali 2 omáčky. Já teda nejedla ani jednu - první byla s nějaká s kusy rajčat (známe Ani viď :D ale burger jsem si řekla bez rajčat!) a druhá myslím BBQ, ale já je k jídlu nepotřebovala.


Burger se skládal z domácí máslové housky, která byla lehká jako pírko, hovězího masa, které mělo fakt super chuť. Bylo jiné než normální, ale hodně dobré. Slaniny, dressinku, cibulového kroužku, ledového salátu a kyselých okurek. Zvolila jsem jezení příborem, protože mi všude všechno padalo :D Byl moc dobrý. Co byl ale fakt luxus, tak to byly ty domácí batátové hranolky, ty jsem si fakt zamilovala!!! Ani ty jsem si nenamáčela do omáček, protože by pak ztratily tu svoji skvělou chuť (zkoušela jsem to). 


Dominik dostal křidélka v nádobce, která se může později sníst. Křidélka byla marinovaná v domácí BBQ omáčce, doplňovány kukuřičným klasem, klíčky, tortilla chips... Místo rajčatového omáčky, co jsem měla já měl omáčku z modrého sýru - ta nám nejela ani jednomu. Objednal si k nim ještě krokety. Na těch také bylo cítit, že jsou jiné, v lepším slova smyslu samozřejmě. Ochutnala jsem od něj a nebylo to špatné. Kdybych se měla ale znovu rozhodnout, dám si stejně burger.



Konečný účet nebyl tak hrozný. Celkem jsme platili 600kč včetně spropitného. Burger stál 175kč, křidélka 199kč, krokety 45kč, domácí batátové hranolky 65kč a pití nějakých 70kč. Je to dost, ale takhle si zajdeme tak jednou za měsíc, tak proč ne. Oběd platil Dominik, protože já platila lístky na výstavu.


Takže pokud máte naducanou peněženku, prázdný břicho (až máte pocit, že požírá samo sebe) a rádi exotiku, tak včele doporučuju! Ne sranda :D Pokud jste na výstavišti a máte hlad a burgerem/stejkem nepohrdnete a trochu vyšší cena není překážkou, určitě restauraci navštivte. Za zkoušku to stojí, ale nemyslím, že bychom se do ní ještě někdy vraceli. :) Ale gurmánský zážitek to tedy byl a za ten styling mají 1*.


Já vám moc děkuju, že jste si dnešní článek přečetli až do konce a příště se na vás už budu těšit u receptu :) Tak se zatím mějte krásně.

S láskou, Míša ♥

Máte rádi burgery? 
Nebojíte se zkoušet neobvyklé věci jako třeba maso z krajty nebo krokodýla?

Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu


  Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet




Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

36 komentářů:

  1. Jee, to mi připomnělo Steak bar v našem městě a tam jsem se jednou neskutečně přejedla z burgeru. :D A vidím, že tady by to bylo dost podobné, ale vypadá to fakt moc dobře, servírování taky super. Cenově bych řekla, że to jde, ale jíst tak každy den, to bych nezvládla. (A popravdě ještě že americký styl zachovali jen v designu, cenově by to vyšlo mnohem mnohem hůř) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To my jsme se taky pěkně nacpali :D Chtěla jsem pak zajít do Pilátu, kde si dát lehnout, ale pak jsme usoudili, že by to asi nebylo vhodné :D Denně bych to taky nechtěla :) Ale třeba jednou za měsíc mi to vůbec nevadí :) To teda, to bychom se nedoplatili :D

      Vymazat
  2. Já si občas něco zvláštního dám (třeba šneky nevo brzlík). Naopak si nedávám hamburgery, protože mám pocit, že by se mi špatně jedly. A houska, maso a ještě hranolky mi přijdou jako velká porce (říká ta, co snědla minulý týden 150 g tatarák a pak si dala čokoládový fondán jako moučník - pravda už jsem pak nevečeřela ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šneky bych asi nezvládla :D To Tě obdivuju :) Opravdu špatně se to jí, ale za tu chuť to stojí :D Normálně ho i koušu, ale protože jsem měla opar, tak jsem to krájela. Kdyý to člověk rozloží, tak to není tak špatné :) Já na véču už taky měla jenom zeleninu ;) Fondán musel být luxus ♥

      Vymazat
  3. Ty vado, to je jídla! Luxus. Nevím ale, zda bych to všechno snědla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A bylo výborné! My byli nacpaní k prasknutí, ale zdolali jsme to :)

      Vymazat
  4. To vypadá skvěle :) Burger si ráda občas dám a tady to mají opravdu pěkně laděné :) Od menu až po servírování. Tak už příště vím, kam v blízkosti výstaviště zajít a dopřát si luxusní jídlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se Ti náš výběr líbil :) A moc Ti děkuji za všechny milé komentáře, které mi tu necháváš ♥

      Vymazat
  5. Tam jsem jednou byla a měla jsem tam naprosto dokonalý burger a hranolky. Až se mi sbíhají sliny! O:)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Faakt? Tak to je dobrá náhoda :) ty batátové hranolky byly fakt luxus :) ani se nedivím O:)

      Vymazat
  6. oh, mnam, to vyzera naozaj dobre. tusim nabuduce, ked sa bude rozmyslat nad tym, kam pojdem s rodicmi a bratom na obed, navrhnem nejaku hamburgaren. spravila si mi chute :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nějakou navštivte, my je s přítelem máme moc rádi a člověk se teda hoodně nají :) ať vám chutná!

      Vymazat
  7. To servírování by se mi taky líbilo :) Já si ráda čas od času pochutnám na nějakém burgeru a batátové hranolky naprosto zbožňuju a dělám si je i doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, to se jim opravdu povedlo :) taky jsem je už dříve zkoušela doma, ale rozhodně jsem je neměla tak dobré jako oni :)

      Vymazat
  8. Líbí se mi styl těhle restaraucí a třeba podávání na prkénku, ale vůbec nejsem burgerová ! :D Můj přítel ten by mohl jíst burgery pořád, ale já vůbec já se radši držím stále italské restaurace a ryb :D. Když už si dám burger, tak mi stačí nějaký obyčejný nejlépe od přítele:D, protože jsem vybírává, takže to bude možná tím, že bych si ho v restauraci nedala. Ale vypadá to skvěle!

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je trochu problém :D ale tady měli například ty křidélka nebo steaky, nejenom burgery :) ale italskou kuchyni taky miluju, těstoviny, to je moje! To chápu :) ja byla dřív hodně vybíravá a teď se to snažím zlepšovat :)

      Vymazat
  9. Mě ta cena přijde průměrná a na to všechno, co jste za ní dostali mi to přijde hodně v pohodě a dokonce bych si tam zašla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My tady takovéto podniky nemáme, takže na to nejsme zvyklí :) jee tak to ráda slyším, že tě podnik zaujal ❤ no, tak ať se Ti tam kdyžtak líbí a hlavně chutná, když tam zavítáš :)

      Vymazat
  10. Mňam, teˇdď mám neskutečnou chuť na burger! :D Vypadají fakt skvěle!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se Ti líbí 😇 tak si určitě s přítelem také někam zajděte na burger nebo ho překvap doma ❤

      Vymazat
  11. Panejo, to je porce. :D Já takový burger jedla asi jen jednou.. A mě to moc nechytlo. :D Jednak je tam spousta ingerdiencí, které já nemusím a taky se to nedá pořádně jíst. :D Ale jednou za čas, proč ne.. :))
    Ovšem ty hranolky bych zkusila ráda. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to fuška sníst O:) :D To my tohle s přítelem můžeme :) Taky rajčata nejím, ale byly trošku vespod v té omáčce, tak to jsem zvládla :D Tady ty chutě skvěle ladily :) Ty byly faaakt vynikající!! Chutnaly mi více než samotný burger :D

      Vymazat
  12. Já úplně miluju burgry a mohla bych se jich užrat :D Jediný, co by mi v tomhle burgru chybělo, je sejra :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojoo, zrovna cheeseburger neměli :D Ale měla jsem ho teď v pátek, akorát v jiné burgrárně :D :)

      Vymazat
  13. Omáčka a burger bez rajčat, klasika :D :D :D ! Si mě pobavila. Každopádně burger vypadá famózně :) Líbí se mi, když jsou interiéry lazené takhle do nějaký stylů, zvlášť amerických, které se k burgerům prostě hodí :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne asi :D :D ♥ Slazený interiér s nabídkou jídla hrozně dodá do vytvoření celkového dojmu :)

      Vymazat
  14. Mnamky! to by som si hned dala, vyzerá brutálne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu byl. Hned bych si ho dala znova :) Batátové hranolky si asi připravím k jídlu příští týden :)

      Vymazat
  15. No dobrý, mám teď hlad, ale spí na mě kocour, takže mu můžu akorát slintat do kožichu😁.

    Nejradši bych si ale asi dala ty tortilla chipsy, dlouho jsem je neměla. Ale i ten burger sakra...mňam🍔.

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň to nepadá na Tebe :D :D Mrkni do Kaufu, sami je tam s přítelem kupujeme za super cenu :) Myslím, že ohledně burgráren máš v Praze celkem výběr ♥

      Vymazat
  16. jidlo a interier vypada uzasne! ja osobne miluji burgery.. a tez mam rada tzv fishcakes :D

    www.melissakinsley.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu :) Já taky, myslím, že burger nemůže být špatný. Může jít jenom ve stupínkách výš a výš :D To ani neznám :)

      Vymazat
  17. Jedlo vyzerá naozaj lákavo, určite by som si vedela vybrať aj z ich netradičnej ponuky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu to měli krásné a i dobré :) Přítel původně taky chtěl nějakou exotiku, ale prý jsem ho odradila, když jsem řekla, že nic zkoušet nechci :D

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥