pátek 30. března 2018

What I ate XVIII.

Ahoj!
Protože u posledního What I ate byl na článek celkem odhlas, který jsem ani nečekala, tak jsem se rozhodla zkusit psát tyto články tak jednou do měsíce. Tyto dobroty jsou konkrétně zhruba z února až března, takže velmi aktuální. Poslední WIA - přiznám se vám, jsem měla napsaný asi 4 měsíce do předu a pak jsem na něj prostě nějak zapomněla :D Ale měla jsem pěknou prodlevu, 16. díl vyšel v sprnu a 17. až v únoru (hanba mi). Proto bych se teď chtěla snažit přidávat článek cca na konci měsíce, aby v něm byly dobroty za uplynulý měsíc. Kdo mě sleduje na instagramu, tak už některé fotky viděl, ale věřím, že se tady najde spíše většina, která je ještě neviděla. Nebudeme to déle okecávat a jdeme zavzpomínat, co jsem za to období dobrého snědla.


Toto prosím byl pokus o zdravý kinder bueno dort. Recept jsem našla na instagramu a byla jsem na něj fakt hodně zvědavá. Je bomba, že se nepeče, ale i tak příprava celkem zabrala dost času. Ale chuťově? Naprostá pecka! Fakt :) Budu si ho muset zase udělat, ale nevím kdy. Padly do toho poslední lískače a zatím jsem je nekoupila, ale na tento skvost určitě nezapomenu!



Další předělávka klasiky do zdravější formy - špagety ala carbonara! Recept jsem našla na stránkách od Health Matters. Tímto jí moc děkuji za bezva recept! Bylo to hrozně jednoduché, rychlé a fakt moooc dobré! Akorát ohřáté to není ono, už jsou takové trochu suší, ale stejně je to bomba :)


Proteinové palačinky podle tohoto receptu, akorát do čokoládové chuti :) Čokoládová pomazánka je z tvarohu, kakaa, čokoládového proteinu a datlí. Nakonec zkaramelizované jablíčko se skořicí. Víkendová snídaně ♥


Jogurtové lívanečky z pohankové mouky s lněným semínkem. Vrch ozdobený zbytkem jogurtu, čerstvými borůvkami (které byly mooc dobré) a mandlovým máslem - láska ♥ Mandlové a kešu jsou teď moji top favoriti :) Kam se hrabe arašídové!


Taková ta klasická pudinková kaše (recept), na které teď fakt hodně ujíždím! Tentokrát z kakaového pudinku s čokoládovým proteinem, hořkou čokoládou. Posypaná lískovými oříšky a mletým konopným semínkem.


Tapioka pudink s tvarohem, který začnu dělat s přiházejícím teplem více a více :) Moc mi chutná a nevím, proč ho chudáka tak často pomíjím :D Ty modré tečky jsou borůvky.


Špenátové wafle na véču s dipem ze zakysané smetany, do které jsem se naprosto zamilovala!! Kromě ní jsou v dipu už jenom sušené bylinky. Wafle byly bezlepkové z pohankové mouky. Dala jsem do nich mouku, špenátový protlak, vejce, sůl, česnek. Ale celkem špatně se z wafovače vyndávaly mršky :D


Jsem totální milovník medovníku, nedokázala bych bez něj žít (z toho důvodu si i často dávám jeho klasickou nezdravou variantu :D). Tentokrát jsem ho pekla k příležitosti zkoušení Horkých bobů, o kterým jsem vám psala zde. Nejlepší byl po dvou dnech uležení O:)


Áaaa další můj oblíbenec v tomto měsíci :D Mleté krůtí maso z Lídlu, k tomu rozmačkané brambory a čerstvá paprika.


Když je čas, vrhnu se do domácího pečiva - tentokrát jsme s přítelem zkoušeli bagely. Nebyly špatné, ale ten TOP recept ještě budu hledat :) K nim jsme si udělali tvarohovou pomazánku s mrkví a ani čerstvá zelenina nechyběla.


Pudink z 400ml mléka a 100ml vody, oslazený flavdrops. S kupovanýma piškotama a přítel ještě s jahodami z plechovky. V Kaufu se mi podařilo koupit balení 3 pudinkových prášků s touto skvělou hrou, které se podobá Dubblovi za pouhých 20kč, no nechte to tam!


Ne, nic si odpírat nebudeme. Když jsem se přítele zeptala, co by si dal, doufala jsem v nějaký rychlý recept. Místo toho na mě vybafl, že by si dal knedlo zelo vepřo. Měla jsem mžitky před očima, když jsem si představila to sraní s masem, zelí a ještě domácíma bramborovýma knedlíkama. Naštěstí mi pomohl a tak se to dalo přežít :D Maso se úplně rozpadalo a knedlíky byly luxus! A pokud by to někomu nedošlo, i toto bylo ve zdravé verzi.


Jedna večeře právě s bagelem. Hezky s míchanými vajíčky se šunkou a cibulí a k tomu okurka - už konečně začíná být trochu poživatelná!


Pečená ovesná kaše s jablkem, přelitá kokosovo - vlašským krémem a ještě pár mandlí k tomu. Výýborná odpolední svačinka.


Cottage bulky s vege burgrem. Dále tam najdeme zkaramelizovanou cibulku, ledový salát, hořčici a okurku. K tomu ještě pečená mrkev.


Snídaně na lehko před tělákem. Proteinový pudink s cereálními kolečky, celé zasypané mletým lněným semínkem.


Snažím se zase více dbát na snídaně a ne si pořád dělat (hlavně pudinkovou) ovesnou kaši, kterou prostě hrozně moc miluju :D A hlavně více zařazovat bezlepkových potravin, jako jsou například jáhly. Tady jsou smíchané s tvarohem a oslazené proteinem. Ozdobené zbytkem tvarohu, mletými konopnými semínky a mandlemi. Například recept na tuto dobrotu najdete v chystané Kolejní kuchařce! :)


Odpolední svačinka skládající se z jogurtu smíchaného s tvarohem, oslazeného flavdrops. Navrchu 60g domácího jablečného musli.


Nikdy dřív jsem kynuté knedle nemusela - hlavně z toho důvodu, že je většinou všichni dělali s ovocnýma náplněma, který já zrovna nemusím. Ale plněné tvarohem a zdravé? Bože lidi, tento recept je fakt bomba, fakt je to to nejlepší, co jsem v poslední době měla :)


A dnes se s vámi rozloučím s touto dobrotou - vepřové kari. Recept mám od sestřenky a už jsme ho dělali po druhé. Podáváme nejradši s rýží. Je to skvělý víkendový oběd. Hlavně toho je kotel a výjde to pro dva na oba dva dny o víkendu, takže člověk se může věnovat jiným věcem :)

Takže to by bylo pro dnešek vše. Každý díl se snažím, aby tu bylo i dost slaných a inspirativních jídel a myslím, že tento díl se mi to opravdu povedlo! :) Mějte se krásně a u dalšího článku ♥ Zatím pa.

Jaký je váš TOP favorit v jídle za poslední dobu? Byli by jste ochotní vyzkoušet zdravé varianty klasických jídel?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu, like na FB stránce nebo follow na instagramu

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

42 komentářů:

  1. Tak za mě určitě jogurtové lívanečky a medovník. Ale určitě bych chtěla ochutnat ty špenátové vafle, vypadají opravdu zajímavě :) Jelikož jsem upravila ten jídelníček, tak se určitě v takových článcích budu inspirovat co uvařit, když už nebudu vědět co :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo medovník byl fakt božský :) Doufám, že se Ti tedy i mé další dobroty budou líbit! :)

      Vymazat
  2. Tyjo, ten Kinder bueno dort bych zkusila!:O Já ho kdysi zkoušela jen ve nezdravé verzi, tak asi zkusím někdy taky i ve zdravější :D Líbí se mi, jak máš úplně vše na zdravý způsob! :) Já se taky snažím spoustu věcí dělat na zdravější způsob, ale hold někdy nedám dopustit na starou klasiku :D Můj favorit za poslední dobu? Asi pudink s piškoty! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, ten jsem teďka také nedávno dělala :D Moc jsme si s přítelem pochutnali :) A ten kinder bueno dort si asi budu muset dělat znovu, byla to dobrota :)

      Vymazat
  3. WIA články mám hrozně ráda, protože kolikrát mně dochází inspirace na jídla a takhle alespoň poznám něco nového :) asi nejvíc mě zaujalo kinder bueno, protože patří mezi moje totálně nejoblíbenější sladkosti :D neměla by jsi prosím někde odkaz na ten recept? :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se mi tenhle typ článků moc líbí :) Recept poslán ♥

      Vymazat
  4. Kinder bueno dort? COŽE!! OK, víc k životu nepotřebuju!

    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, byl fakt skvělý a ještě si ho člověk dopřeje bez výčitek :)

      Vymazat
  5. Mňam, všechno vypadá neskutečně dobře! Jestli ještě nemáš silikonovou formu na waffle, moc tě zvu na účast v soutěži na blogu. :)

    BLOG Corculum | Stepanka_T
    https://corculum.blogspot.cz/2018/03/soutez-silikonova-forma-na-skvele.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě lépe to všechno chutnalo ♥ Děkuji za pozvání, formu ale doma mám :)

      Vymazat
  6. Mě by zajímaly recepty na všechny sladké dezerty. Fakt. Miluju tyhle věci :D

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, budu se snažit přidávat spoustu sladkých receptů, ale to dělám pořád - i u mě vedou :)

      Vymazat
  7. na špagety carbonara se také chystám! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Všechno to vypadá skvěle :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. No hned mám zas chuť na jídlo :D Díky za super tipy! Moc by mě zajímal ten kinder bueno dort, musí chutnat skvěle :) a špagety carbonara hodně dělá ségra a moc mi chutnají :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo ♥ Jsem ráda, že se Ti má inspirace líbila :) Jak tak koukám, asi ho udělám znovu, abych ho mohla nafotit a hodim vám ho sem ♥ Má opravdu neskutečný ohlas! :) Chápu, také jsem si je zmailovala :)

      Vymazat
  10. Nebudu psát co konkrétně bych si dala, protože bych si dala snad úplně všechno :-D
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že se Ti až takhle mé dobroty líbí :)

      Vymazat
  11. Ten kinder bueno vypadá nádherně, hned bych si dala :) Tedy, i to ostatní, ale tohle vede :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu ♥ Nedivím se, patří k mým nejoblíbenějším objevům za poslední dobu :)

      Vymazat
  12. Zdravím... no vy mi ale děláte teda chutě. No ale na straně druhé jsem nasycen už z v článku uvedených obrázků. Sem přijdu se vždycky "najíst". Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeji hezky den, moc mě těší, že se Vám má inspirace líbí! Moc mužů na můj blog nezavítá a ještě méně zanechá komentář, tímto Vám velmi děkuji! :)

      Vymazat
  13. Tak tady zase pomalu slintám. :D Všechno to vypadá božsky. Hlavně teda kinder bueno dort! Nechceš nám sem na blog hodit receptík?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No u vás má teda úspěch šílený :D ;) Určitě bych mohla viď? Akorát mi došly lískové ořechy, tak až je koupím, vrhnu se rovnou na něj ♥

      Vymazat
  14. Aaaaa...ten Kinder Bueno dort si musím někdy udělat:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu byl skvělý, mě moooc chutnal :) Až se mi o něj nechtělo dělit :D

      Vymazat
  15. Všetko vyzerá veľmi lákavo, určite by som si vedela vybrať. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  16. Ten kinder bueno dort mě dost zaujal!! :O a všechno vypadá moc super! :) Carbonara miluju, tak mrknu na tu předělávku :)
    Tý jo tak za mě favorit je stále losos :D, miluju prostě :D

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já lososa měla teď nedávno u babičky a že by mě nějak uchvátil, to se říci nedá :D Špatný nebyl ale za ty peníze si koupím něco jiného :D Děkuju Leni ♥

      Vymazat
  17. Tyhle články s jídlem mám moc ráda- super inspirace.. A to kinder bueno :O ?

    OdpovědětVymazat
  18. Vpohodě, jsem ráda, že někomu to ještě pomůže :)
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě, tipů jak zlepšit blog není nikdy dost! :)

      Vymazat
  19. Hele, příště klidně ještě více fotek... u těchto článků vždycky dostanu takovou chuť na více jak polovinu toho, co tu máš :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U tvých článků to mám úplně stejné! Hned bych si nejradši všechno dala :D :D Dobře, popřemýšlím, jestli nezačnu dávat třeba 25 místo 20, taky uvidíme dle toho, kolik bude fotek :)

      Vymazat
  20. Jééé, Míšo ty mi dáváš! čeká mě oběd a já opět, jako vždy, jsme koukla na ty Tvé luxusní dobroty a slintám si tu do klávesnice.
    Papkáš si skvěle a jsi šikulka, že si zvládáš při studiu a cestování na koleje atd. tak hezky vařit. Medovník je teda parádní a kašičky ...úplně mi teče slina.
    určitě je super udělat si dobré jídlo, nějakou českou klasiku, po lehku a zdravě. Je to super jak na psychiku, tak dáme tělu něco fajn a pochutnáme si.
    Budu se těšit na recepty.

    Děkuji za krásný článeček a měj fajn den.
    Mirka
    Spoon and Willpower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juj, moc Ti děkuji Mirko za takový krásný komentář! :) No snažím se :) Samozřejmě když jím nedzravě, tak to tu moc neprezentuji... :D :D Krásný den i tobě :) ♥

      Vymazat
  21. Tolik dobrůtek v jednom článku :))

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti ♥ A mohu jenom potvrdit, že to byly dobroty :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥