pátek 19. ledna 2018

Proč je podle mě lepší na blogu vystupovat neanonymně?

Ahoj ♥
Než se dostaneme k jádru článku, tak bych se ráda omluvila za to, že jsem nebyla moc aktivní co se týče odepisování na komentáře. Teď už se do toho pustím naplno jako předtím. Důvodem bylo samozřejmě moje první zkouškové a já ho nechtěla podcenit, tak jsem se opravdu hodně učila. Všechno jsem zvládla na první pokus a ze zkoušek jsem dostala A, A, A a C (z této zkoušky snad lepší známka ani nebyla). Také za každé A byla odměna. Jenom za to C ještě nebyla a celkově za úspěšné první zkouškové. Teď mě čeká měsíc prázdnin. Chci zkoušet nové recepty a hlavně předělat kabátek blogu.

kush and wizdom
Zázraky se začnou dít, kdy začneš dávat tolik energie svým snům jako dáváš svým strachům.

Tak a dnešní téma, ke kterému bych se ráda vyjádřila je proč si myslím, že je lepší vystupovat sám za sebe na blogu. Když si člověk založí blog, většinou o něm nechce říct svým blízkým. Proč? Bojí se. Bojí se, co by na něj řekli jeho známí. Bojí se kritiky. Bojí se výsměchu spolužáků. Posmívání. 


Samozřejmě neříkám, že by člověk měl všude roztrubovat, že si píše blog už jenom v jeho dne založení. Ale až by na něj napsal nějaké články, vytvořil si vzhled podle jeho představ, tak si myslím, že když se jeho okolí o něm dozví, může mu to přinést i benefity. (Samozřejmě ta tvorba by měla být o něčem a mít hlavu a patu.)

56 Motivational And Inspirational Quotes That Will Make You 37
Motivace je co tě donutí začít. Zvyky je to, co tě udržuje v tom pokračovat.

Ptáte se jaké?
 
1) Nový čtenáři
Člověk by měl o svém blogu říct jeho známým, kteří mají podobné zájmy. Já třeba o svém blogu řekla kamarádkám, které se také snaží jíst zdravěji, že jim to může dát inspiraci, co si uvařit. Nebo babičce, která zná hlavně Břicháče Toma, aby vyzkoušela nějaká nová jídla. Celkově se často v konverzaci zmiňuji, že jím zdravě a naše konverzace se právě ohledně toho rozvine, tak prohodím, že si o tom píšu blog a většinou tak získám nového čtenáře. A každý čtenář se počítá! :)

2) Osobní kontakt
Já nevím jak kdy, ale blog si lépe zapamatuji, když vím, jaký člověk stojí za jeho tvorbou. Některé blogy se mi dost pletou, protože si pamatuju jenom názvy a nevím, jak se jmenují jejich autoři. V tomto bych se i já ráda polepšila a do pravé lišty bych ráda přidala mojí fotku s kratším popisem o mně. 

3) Spolupráce
Ať se už jedná o blogovou nebo s nějakou firmou, tak si myslím, že je vždy mnohem lepší, když firma nebo bloger ví, kdo stojí za psaním článků. Také to dle mého působí více věrohodněji. Ano, existují pořád zlý lidé, kteří podvádí a pak to hází celkově na blogery špatné světlo.

4) Kamarádi
Díky komentování jiných blogů si nezvyšujete pouze šanci na nové potencionální čtenáře, ale také si tímto způsobem můžete vytvořit reálné kamarády! Třeba jako já s Navrmi :)

This Pin was discovered by thesassylife. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.
Myslím si, že by jsi pro to měl jít.

Rozhodně největší přínos vidím v nových čtenářích. A kdo by nestál o nové čtenáře, že? :) Já blog prozradila po prvním měsíci psaní své babičce. Pak se o něm dozvěděl přítel a už to jelo. Jejich reakcí jsem se bála úplně zbytečně. Moc mě chválili (a stála chválí) za moji tvorbu a podporují mě v tom, za co jsem jim velmi vděčná.

Jak to máte vy? Jste na blogu sami za sebe nebo píšete blog raději anonymně? Jaké jsou podle vás plusy a mínusy, když člověk vystupuje sám za sebe? 

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

44 komentářů:

  1. Jé, tak vidím, žes zkoušky zvládla, gratuluji, jsi šikovná!:) No, já též nikde neroztrubuji, že mám blog, ví to můj přítel, nejlepší kamarádka a blízcí přátelé :D A své jméno tam vlastně taky nemám, jen přezdívku, pod kterou mě ale většina mých blízkých zná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji ♥ To moc inkognito není :D Ale jsem ráda, že přece jenom aspoň něco o tobě vím :)

      Vymazat
  2. Moc gratuluji k úspěšnému zkouškovému :) .. já moc neříkám lidem, že mám blog. Pár lidí to ví. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi prostě hvezda s těma výsledkama :)
    Na nový desing blogu jsem zvědavá, co hezkého vymyslíš... :)
    A jinak pěkný článek, něco na tom bude, já jsem o tom taky přemýšlela, ale asi nechci zveřejnovat svoje fotky a tak podobně, takhle trochu inkognito mi to vyhovuje i když to asi má svoje negativa o kterých tu píšeš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale prosímtě ♥ Jsi zlato :) Tak doufám, že se líbí :) jasně, no já jsem moc ráda, že tě znám osobně! ♥

      Vymazat
  4. Jsi moc šikovná, krásně jsi to zkoušekové zvládla :)
    Myslím si, že člověk by neměl vystuopvat anonymně i když se také docela bojím, co by na můj blog řekli spolužáci ve škole. Když na něj narazí, tak s tím problém nemám, ale sama jim to říkat nehodlám. Samozřejmě, že rodina a nejbližší kamarádi o blogu vědí, nevidím důvod proč jim to neříct, ale s tou školou je to takový složitější :)
    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji ♥ To máš pravdu, spolužáci většinou nějak hezky nereagují :) Ale myslím, že čím jsou starší, tím se jejich reakce zlepšuje :)

      Vymazat
  5. Souhlasím s tebou a jsem rád, že tak činíš. :) Máš přímo skvělou babičku a rodinu, když se k tobě tak hezky chovají!! :) Tak já se snažím vést blog anonymně. Víš když jsem v září publikoval zajímavý článek se Zatajeným obsahem na Disney.cz, tak reakce od Disneyho byla taková, že ho vymazali. A když potom se snažím s lidmi z Disneyho spolupracovat, tak by tak asi neučinili, kdyby věděli, že jsem publikoval něco takového. :D Tak proto se snažím působit anonymně. :) Ale nestojí to za to. :D Chcete se v životopisu pochlubit úspěchem z blogu a ono to nejde. A to je jeden z důvodů proč ti žehnám v tom, že to nepíšeš anonymně. :) Je s tím zbytečná práce a když se snažíte dělat kvalitní dobré věci, tak se tím pak ani nemůžete pochlubit - to dost naštve. :D Hele ale to o čem teď mluvím jsou spíše zkušenosti k chování k jedné firmě. :) On ten generální ředitel asi věděl, že se tenkrát bavil se mnou. :) Kdo ví, jak to vlastně bylo. :D Jinak můžu na vyřízení nějaké poptávky přidat odkazy na blog. :) A klidně otevřeně jednám pod jménem i normálně s ostatními blogery, takže kdyby se mně na něj někdo zeptal tak klidně napíšu, že jsem Vít Hrbáček. :) Ale spíše celkově vystupuji pod přezdívkou Magicmax. :) Jinak super nápad na článek a třeba to některým blogerům pomůže. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, také je za to mám moc ráda! :) Tomu rozumím :D :) Vidíš, to mě ani nenapadlo spát o blogu do životopisu :) Vybral sis skvělou přezdívku! :) Moc děkuji, v to doufám :)

      Vymazat
  6. Ahoj Miško, prosím tě nenapsala bys mi na email janinatvoriskvosty@centrum.cz jak jsi udělala v menu ten "otevřený" Instagram a FB? Už jsem to jednou dělala podle návodu od Silvi, ale druhý den mi to nešlo... Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, byl to skvělý námět na článek, tak jsem ho sepsala :) Doufám, že teď ti to půjde :) Nemáš za co ♥

      Vymazat
  7. Určite sa netreba báť si rozšíriť publikum tým, že o blogu povieme rodine a kamarátom. Tí nás podporia a vďaka tomu budeme len napredovať.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  8. Určitě vystupovat na blogu veřejně má své plusy, ale například mně, jako anonymní blogerce, prostě vyhovuje ta anonymita :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím :) Člověk pak zase může opravdu psát naprosto o čemkoliv a nemusí se ničeho bát :)

      Vymazat
  9. Já svůj blog taky zpočátku zatajovala, psala jsem příběhy, které jsem nechtěla, aby četl někdo ze známých, psala jsem o své realitě a přitom jsem před ní na blogu utíkala. Cítila jsem se líp jako inkognito. Dneska už se nestydím na počkání říct, že si píšu blog. Některé lidi to pobaví, protože to nepochopí, ale je to můj koníček, a já se za něho nestydím, ale zároveň chápu i ty, kteří o tom svém nemluví, protože vím, co to pro ně znamená :)).

    www.maly-kousek-nebe.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumím, často lidi na blogu ventylují své problémy.. U mě lidé také většinou jenom koukaj, ale mají na to kladné reakce :)

      Vymazat
  10. Moc gratuluju k úspěšně složeným zkouškám!
    Co se týče mě, raději vystupuju takhle, jak momentálně jsem. Možná to časem nějak změním, ale zatím to nehrotím. Pár přátel o něm ví a to se týká i mé rodiny. Jednoduše se tím netajím tak úplně, ale zároveň to nikam neroztrubuju. Navíc jsem otevřená tomu, když mě někdo požádá o IG, aby si k mému blogu tu tvář-osobu přiřadil. Nemám důvod mu ho nedát, jen ho nepíšu veřejně. Mám nad tím radši kontrolu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji :) ♥ On někdo také to roztrubovování může chápat, že se člověk vychloubá i když to tak třeba vůbec nemyslí :) Tak to je super, že jsi k tomu takhle otevřená :)

      Vymazat
  11. Něco podobného mám nebo jsem měla i já. Viz. Můj poslední článek :) hezky napsané :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ke zkouškám ti velmi gratuluji :) Jsi o trošku lepší než moje sestřička ;)
    Já jsem byla asi tři roky po založení blogu anonymní, potom jsem něco málo o mě prozradila na blog. Jinak nějaký přítel o mě ví, že bloguji, alě nijak extra to neřeší ale třeba od někoho bych očekávala trošku větší podporu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji, jsi milá :) Tomu rozumím, přece jenom člověk čeká od rodiny podporu v jeho koníčkách...

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Přesně tyhle důvody mám v hlavě také :) Mám ráda, když vím, kdo blog píše a představím si tak jeho obličej za každým článkem. Spolupráce už mi to přineslo a jsem za to opravdu šťastná :) V neposlední řadě jsem získala několik online přátel, včetně tebe <3 díky za podporu u zkoušek a ještě jednou k těm tvým gratuluji.

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že si to myslíš také :) Ani se nedivím ♥ Vidíš to, na to jsem úplně zapomněla a už jsem to tam dopsala, že člověk může získat skvělé nové přátele :) I já jsem ráda, že jsme se našly a že si píšeme ♥♥ Nemáš vůbec za co! Moc Ti děkuji, jsi zlato ♥

      Vymazat
  15. Very helpful. Love this! Your blog is amazing! :)


    Saw your blog and thought if you would like to follow each other? Follow me and I'll follow back asap. Let me know what you think. I'd love to hear something from you! :)
    www.cielofernando.com
    FACEBOOK | INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  16. Mišo, amen!
    Přesně takhle jsem to vnímala velmi dlouho. A trošku se mi to i potvrdilo. O svém blogu jsem nikomu neříkala. Nikomu. Pak na něj přišla moje máma a vlastně je to jeden z mála pravidelných čtenářů. Ještě můj manžel...ale jinak, není moc lidí, kteří by můj blog sledovali. Ale já to nevzdávám. Baví mě to a je to můj koníček.

    Jednou však moje kamarádka na to přišla a trošku mě shodila na srazu ze školy. Posmívala se mi a dělala si z toho děsnou srandu.
    A to byl přesně ten důvod, proč jsem to nikde neříkala. Nechtěla jsem být lidem pro smích.
    Dnes ale vím, že pro smích bylo spíš to její vystoupení, kdy napodobovala fotky se mnou a dělala si srandu z toho, jak píšu.

    Takže...ano. Neměli bychom se stydět za své Já, za své slova a za své činy.

    Děkuji za toto téma.
    bylo to PŘESNĚ ONO. Trefa ;)

    Mirka
    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem se ti trefila do vkusu! :) Já si myslím, že když člověk píše blog a vydává články, které mají hlavu a patu, že je to spíše obdivuhodné, než že by se za to měli smát. Možná ti jen akorát závidí, že oni na to nemají koule :)

      Vymazat
  17. Já na blogu píšu asi tak půl na půl. Nemám tam svojí fotku, jelikož nerada dávám svoje fotky na sociální sítě. Jinak kamarádka o mém blogu ví, jelikož mi na něj úplnou náhodou přišla, protože taky jeden píše. Když jsem řekla mamině, že píšu blog, tak z toho radost neměla a já lehce litovala, že jsem ji to vůbec říkala. A přítel o něm ví, ale nijak to nekomentuje. Bere to jako můj další koníček.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se nijak extra ráda nevystavuju :D Jéé, tak to byla skvělá náhoda :) Škoda, že tě mamka nepodpořila :/ Tak aspoň, že to přítelovi nevadí a nesměje se ti za to :)

      Vymazat
  18. Gratulujem k prvému zvládnutému skúškovámu, si šikovná. :)
    A áno je lepšie, keď sa človek nehanbí za ten blog ja sama som totižto o blogu nikomu nepovedala asi tak dva roky ale teraz už sa zan nehanbím a nemám problém o nom povedať. Predsa robím čo ma baví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji, jsi zlato! ♥ Myslím, že se k tomu člově musí propracovat, než to oznámí "světu" :)

      Vymazat
  19. gratuluju ke zkouškám. to se dá úplně pochopit že není čas:). Jo naprosto s tebou sohlasím jinak:)

    OdpovědětVymazat
  20. ono asi zalezi, co clovek na blog pise, s cim se sveruje, a co vsecko prozradi na svoje soukromi, pokud o nem pise. pokud je to ciste jen knizni blog, kosmeticky blog nebo cestovatelsky, proc ne :) je to i takovy denik a neco jako katalog, kde clovek zaznamenava neco, a zpetne se k tomu treba vrati. ale pokud je tam i jeho soukromi a treba i fotky, mel by byt kazdy opatrny, nejen kvuli svemu okoli, rodine, kamarádům, spoluzakum apod. ale treba i kvuli budouci profesi, protoze dneska uz dokazou agentury a firmy na daneho cloveka vyhrabat vsecko a veskerou aktivitu z online světa. proto by mel byt kazdy opatrny a mit takovou svou autocenzuru a vedet co chce a je vhodne zverejnit a co radeji ne. nekdy se to i muze vymstit a pak kvuli necemu i co treba driv publikoval ho do dane prace neprijmou.
    kazdopadne je prima vedet kdo dany blog pise, a to mam na tom rada. uz jsem pres blog poznala nektere lidi i osobne, a je to super, a rada bych poznala i dalsi nove tváře a pisalky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělý komentář! To mě ani nenapadlo, ale máš naprostou pravdu! Je někdy až děsivé, co ten internetový svět dokáže. I já jsem poznala jednu skvělou slečnu díky blogu a jsem za ní moc ráda :)

      Vymazat
  21. Gratuluji k úspěšnému zkouškovému. :) Já jsem ráda, když nejsem anonymní. A máš pravdu - ráda si přiřadím k blogu i obličej. :) Bez toho je to nuda. Baví mě, když jsou blogeři otevření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc ti děkuji ♥ Právě! :) a opravdu si pak blog lépe zapamatuji, když vím, kdo ho píše :)

      Vymazat
  22. Mám to presne rovno :) Som rada, že sa v tomto zhodneme ☃ ❄

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥