pondělí 14. srpna 2017

Cizrnová omeleta se zkaramelizovanou cibulkou

Cizrnová omeleta se zkaramelizovanou cibulkou


Dnes po dlouhé době zase VEGAN recept. Já nevím jak vy, ale moje spotřeba vajíček je enormní, tak se je někdy snažím v receptech nahrazovat. Všeho moc škodí. Omeletu miluju a když jsem viděla u Delicious blog recept na cizrnovou omeletu - bylo jasné, že to musím vyzkoušet. A doplněná zkaramelizovanou cibulkou?? Tak výborná kombinace, že jsem to jedla 3 dny po sobě!



50g cizrnové mouky
100ml rostlinného mléka
lžíce lahůdkového droždí
1/2 červené cibule
lžička třtinového cukru
1/2 lžičky řepkového oleje
hrášek
hořčice, kyselá okurka


Cizrnovou mouku si smícháme s lahůdkovým droždím a zalejeme mlékem. Necháme odstát. Během toho si nakrájíme cibulku na proužky, na pánev dáme ohřát olej, přidáme cibuli a zasypeme třtinovým cukrem. Necháme ji zkaramelizovat, aby mírně zhnědla. Dáme stranou, vlejeme cizrnové těsto. Buď můžete chvilku počkat a na ještě napůl syrovou omeletu dát cibulku a hrášek a poté otočit. Nebo jí pouze osmahnout z obou stran a poté naplnit hráškem a zkaramelizovanou cibulkou. Můžeme podávat s hořčicí a kyselou okurkou.

2 komentáře:

  1. Mám ráda veganské jídla :) ale i přesto bych jím být nemohla, protože moje spotřeba vajíček je taky obrovská :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak nějak :D do života nějaké to zpestření patří, ale navždy se vzdát tvarohu, vajíček a pod ne :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥