Cizrnová omeleta se zkaramelizovanou cibulkou
Dnes po dlouhé době zase VEGAN recept. Já nevím jak vy, ale moje spotřeba vajíček je enormní, tak se je někdy snažím v receptech nahrazovat. Všeho moc škodí. Omeletu miluju a když jsem viděla u Delicious blog recept na cizrnovou omeletu - bylo jasné, že to musím vyzkoušet. A doplněná zkaramelizovanou cibulkou?? Tak výborná kombinace, že jsem to jedla 3 dny po sobě!
50g cizrnové mouky
100ml rostlinného mléka
lžíce lahůdkového droždí
1/2 červené cibule
lžička třtinového cukru
1/2 lžičky řepkového oleje
hrášek
hořčice, kyselá okurka
Cizrnovou mouku si smícháme s lahůdkovým droždím a zalejeme mlékem. Necháme odstát. Během toho si nakrájíme cibulku na proužky, na pánev dáme ohřát olej, přidáme cibuli a zasypeme třtinovým cukrem. Necháme ji zkaramelizovat, aby mírně zhnědla. Dáme stranou, vlejeme cizrnové těsto. Buď můžete chvilku počkat a na ještě napůl syrovou omeletu dát cibulku a hrášek a poté otočit. Nebo jí pouze osmahnout z obou stran a poté naplnit hráškem a zkaramelizovanou cibulkou. Můžeme podávat s hořčicí a kyselou okurkou.
Mám ráda veganské jídla :) ale i přesto bych jím být nemohla, protože moje spotřeba vajíček je taky obrovská :D
OdpovědětVymazatAsi tak nějak :D do života nějaké to zpestření patří, ale navždy se vzdát tvarohu, vajíček a pod ne :)
Vymazat