neděle 16. července 2017

What I ate XIV.

Ahoj! ♥

Je tu zase další neděle a čas si spříjemnit den novou inspirací! Tentokrát je většina fotek z poslední doby, protože staré fotky mi už začínají docházet a taky co si budeme povídat - dost jich musím vymazat, protože jsou špatné kvality :D Možná budu food inspiration vydávat jenom jednou za dva týdny, až budu mít jenom novější fotky, aby jich v článku bylo dost a né jenom například 10. Když má tento článek kolem 20 fotek, to mi příjde akorát. Nebudeme zdržovat a jdeme na to! :)


Tvarohové pirohy, či jak se tomu říká! Velká dobrota ale narovinu, práce s tím je neskutečné a dělám si je opravdu vyjímečně. Tak možná jednou za půl roku :D :D Recept je z knížky Fit Recepty 1.díl. Jak už jsem psala jsou plněné tvarohem a přelité horkými borůvkami.


Prosím #nohate . Objevila jsem teď v albertu, no nazývají to trhanec, asi proto, že je to velké kolo, které je mírně nařezané na 6 kousků a vy si je pak od toho můžete odtrhávat. Tenhle byl cibulový a musela jsem ho vyzkoušet za tu cenu, než ho zdraží. Za 210g jenom 10kč. Ještě tam mají semínkový. Je normální pšeničný, ale moc dobrý. Ta cibulka je tam opravdu výborná. Na snídani jsem si teda dala 2 kousky s domácí pažitkovou pomazánkou, pak půlka papriky, kus okurky a list ledového salátu.




Instatní pohanková kaše, oslazená datlovým sirupem. Zdobená nakrájenou čokoškou a kešu oříšky.


To bylo slávy, když jsem si koupila formu na mini donutky :D Teď bych byla raději pro nějakou velkou formu!! Každopádně jsou zdobené bílým jogurtem a sušeným banánem a papayou.


Jablečný crumble. Abych neměla hned hlad, ještě jsem si k tomu udělala tvarohové smoothie. Recept na crumble můžete najít tady :)


Hoho, prasečina v co nejzdravější verzi :D :D  bacháá celozrnné listové těsto, pak rajčatový protlak, 96% šunka a 30% eidam. Občerstvení, které jsem dělala na Halloween. Moc šneci všem chutnaly :)


Boloňské špagety pokus č.1 - né moc vydařený. Trochu jsem to zkazila a to mě nakoplo je udělat po druhé. Poučila jsem se ze svých chyb a ty už teda byly vynikající! V průběhu času se recept objeví na blogu :) s celozrnnými těstovinami z lídlu.


Večeře ve stylu, ať je to co nejdřív. Soba nudle uvařené za 3 minuty, mezitím osmažený tempeh a čínská mražená zelenina, která mi ale upřímně moc nejela :D


Oběd po Hradeckém pikniku - dojídání zbytků :D plátky domácího chlebíku a k tomu domácí hummus.


Velmi líný oběd :D plátek a půl žitného hutného chlebíku z kaufu, 2 kousky namazané hummusem z lídlu. 2 párky koupené ve zdravé výživě (sójové). K tomu lžička rajčatového protlaku a kus okurky.


Má velmi oblíbená restováná rýže s omáčkou, zeleninou a tofu! Měla bych co nejdříve zase uvařit a sepsat vám recept :) bohužel teď u sebe nemám shoyu sójovou omáčku a z normální to dělat nechci.


Zdravé kinder mléčné řezy. Toto byl první pokus a myslím, že oblíbence budu hledat dále...


Plátek žitného hutného chleba z kaufu, karbanátky z červené čočky a trocha kečupu slazeného třtinovým cukrem.


Nevěřili by jste, ale tohle je tak moc dobrý jídlo!! Veganské mac´n´cheese či jak se to jmenuje :D sakráá, to už jsem taky tak dlouho neměla a přitom ten recept je tak jednoduchý!! Základ je z brambor, mrkve a cibule - a opravdu to chutná moooc dobře!


Zkoušení dalšího receptu od Barči, který mám v blízké době chuť zkusit upéct znovu. Tvarohové těsto, které je naplněné jablíčkem. K tomu milko řecký jogurt s datlovým sirupem a vlašskými oříšky.


Další hrozně jednoduché jídlo - červená čočka na kari s mrkví a k tomu rýže. Vaří se to víceméně samo :D


Jedna z vánočních kašiček. Klasická ovesná oslazená proteinem, zdobená lískovými oříšky, rozinkami a čokoláda-arašídy Šufánkem!

Lískové oříšky a spoustu dalších oříšků a semínek můžete najít za skvělé ceny na Rage Fitness :) při použití kódu MS3 dostanete navíc ještě 3% slevu :)


Hokud pokus který byl moc dobrý! Dole je uvařená polenta a nahoře je směs sójového granulátu, rajčatového protlaku, nějaké to koření, cibule, česnek... Nakonec posypené sýrem a celé zapečené v troubě, mňam! 


Nezvyklá u mě snídaně - na slano. Dýňová houska, míchaná vajíčka se šunkou a k tomu zelená paprika, kyselé okurky a červené zelí.


Loučím se s vámi dnes velmi stylově! :D V půlce července fotkou před Vánoci! :D :D Toto byla moje ulejváčská snídaně - schválně jsem nešla do školy, protože nás čekalo velké zkoušení a já si chtěla všechno ještě zopakovat :D Měly to být palačinky, ty se mi ale potrhaly a tak z toho byl ovesný trhanec s tvarohem a borůvkovým přelivem! Sakra, teď mám i chuť na tohle :D :D 

Doufám, že se vám dnešní díl líbil a příště u dalšího článku ♥

Nevíte, jestli už rostou borůky? :D

4 komentáře:

  1. Všechno vypadá báječně! A trhanec se mi podaří vyrobit v 50 % případů, kdy dělám palačinky. :D

    lifefoodtravel.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já už vychytala těsto na palačinky a od té doby se mi už netrhají :) zkus najít lepší recept :) a děkuji :)

      Vymazat
  2. Ke každé fotce mě napadne něco, co bych chtěla napsat, ale než dojdu nakonec článku, nevím nic :D
    Šneky z listového těsta zbožňuju, kdybych držela jakoukoliv dietu, těm prostě nikdy neodolám!! a ten trhanec z Albertu, vidím poprvé, zkusím po něm mrknout, až budu mít do Alberta cestu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele ale já to mám úúplně stejně :D :D taky mi šneci moc chutnají - teď jsem si o dovolené koupila v obchodě šneka se špenátem a sýrem, ale bylo to sklamání :( mají ho tam nově :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥