neděle 28. května 2017

What I ate VII.

Ahoj ♥
Tak vás vítám už u 7 dílu této rubriky! Doufám, že jí máte stále tak rádi, jako jí mám ráda já :D Zase jsem to nakombinovala, některé fotky jsou novější, některé starší, doufám, že se vám dnešní díl bude líbit, tak se pohodlně usaďte a jdeme na to :)


Rychlá véča. Žitný tuhý chleba z Kaufu, potřený goldessou a 3 plátky 96% šunky z lídlu. K tomu salátek, bacháá, domácí od sousedky :D s mrkví a slunečnicovými semínkami. Zálivku jsem dělala z lžičky medu, lžičky plnotučné horčice, trocha soli a pepře. Mooc výborná. Dokonce tak, že jsem si ten salátek udělala hned druhý den znovu :D k tomu dvě volská oka, abych přidala na bílkovinách :)


Snídaňová kašička - klasická ovesná kaše oslazená proteinem. Uvnitř je 1/2 nastrouhaného jablíčka, druhá půlka je vcelku na ozdobu. Dále zdobená lněnými semínky, goji, rozinkami a asařídovým máslíčkem s chia semínky.




Pokus o odzravěnou žemlovku :D jako špatná rozhodně není, ale recept musím ještě vychytat, ale i takhle je to už dobrota :) z celozrnného toustového chlebu, vajíčka, mléko, protein, jablko, vlašáky a hooodně skořice.


Toto si pamatuju úplně přesně, co to je, protože mi to moc nejelo :D :D je to mugcake z vloček, hooodně jogurtu, arašídového másla, čokolády a úplný minimum medu :D nebylo to vůbec sladké :D Nakonec jsem si ho ještě musela polít medem, abych to byla schopná sníst :D Díky bohu, že tyhle stavy už jsou dávno za mnou... K tomu nakrájené jablíčko.


Ošklivý školní krabičkový oběd. Kukuřice a červené fazolky z plechovky a pod tím se schovává kuskus. Teď si už fazolky zásadně vařím doma a zamražuju. Šetřím nejenom životní prostředí, ale i peníze :) z 500g neuvařených fazolí za 30kč je cca 1 200g uvařených. Vařím v tlakáči na zeleným 15 minut (předtím samozřejmě dle návodu namočit). Určitě se toho nebojte. Já se dřív tlakáče bála, aby nám to doma nevybuchlo, ale teď mám svůj a vařim si v něm luštěniny a řepu o sto šest!


Mě ty obědy ve školní jídelně prostě nejedou. Tady taková ta klasika. Uvařená rýže, kuřecí maso a fazolky na medu, které jsou moc dobré, už jsem dlouho neměla, když tak o tom přemýšlím...:D Na pánvi si hodíte na tenko nakrájený česnek, až začne pomalu vonět přidáte med a až te se rozpustí, vhodíte fazolky, pěkně je ve směsi promícháme, necháme prohřát a můžeme baštit.


Amarantové těstoviny, které se dle návodu měly vařit asi 8 minut, ale já je i po 20 minutách měla celkem tvrdé, čím to sakra jen bylo :D K tomu tuňák a hrášek z plechovky :) Jednoduché, rychlé a přesto moc dobré.


Moje nejmilovanější kombinace se špenátem! A zítra si jí budu dělat k večeři ♥ Těstoviny, tady zrovna špagety, ale doporučuju spíše vřetena, přidáme k tomu uvařený a ochucený špenát (většinu dávám  ražený sekaný a protlak dohromady, ale jde i čerstvý nebo jenom protlak, protože to ten sýr zahustí), posypeme hoodně sýrem, promícháme, aby se sýr rozpustil a jdeme baštit!


Květáková pizza. Teď si už dělám jenom normální. Tyto nízkokalorické.. no nejsou špatné, ale když je korpus z mouky/vloček, prostě mi to chutná víc :) Těsto je rozmixovaný květák, vajíčka a sýr, nahoře pak rajčatový protlak, šunka, sýr a cibule.


Už aby byl zase podzim a my mohli jít na houby! Smaženice patří k jedněm z mých nejoblíbenějších jídel. Jenon houby, vajíčka, sůl, pepř a kmín :) K tomu kousek chlebíku a jsem maximálně spokojená.


Bachá, Míša gurmán a konečně to není krabičkový jídlo, ale hezky doma :D Rýžové těstoviny a k tomu směs tofu, pórku a žampiónů.


Makové lávanečky s tvarohem k víkendové snídani. Recept je sepsaný už tady na blogu. :)


Hah, další víkendová snídaně :D celozrnné palačinky, 2 plněné tvarohem oslazeným medem a druhé dvě s domácí marmeládou. Posypané nastrouhanou čokoládou :)


3 suchary, které už moc nejím, protože mi prostě moc nejedou a radši si dám domácí pečivo :D k tomu nějaká pomazánka, myslím, že se jmenuje sloní mls a dělala jí taťkova přítelkyně. Z vajíček,  krabích tyčinek a dál, kdo ví :D :)


Oběd pro mě a pro přítele. Uvařená vřetena a k tomu omáčka z cukety, kukuřice a rajčatového protlaku. Zatím jsem na slano na tu cuketu ještě nějak nepřišla :D nastrouhaná v buchtě mi nevadí (protože tam ani není cítit), ale takhle v omáčkách nebo tak, to nic moc :X Asi málo rozvařuju nebo já nevím. Nějaké nápady na dobré zpracování cukety? :)


Snídaně v týdnu, to se hnedka pozná :D Ovesná kaše oslazená medem, na ozdobu křížaly a pohankové lupínky.


Zapékaná pohanka se zeleninou. Jsou tam fazolky, žampiony, česnek a dál to už nepoznám :D :D 


Mooc dobroučká snídaně. 2 kusy žitného chlebíka s hummusem, 1/2 kedlubny a k tomu bílý jogurt s rozinkami.


Ovesná kašička smíchaná s tvarohem pro doplnění bílkovin s chia. Na vrchu zkaramelizovaná jablíčka s mede, vlašákama a spooustu skořice. Na podzim nejoblíbnější kombinace :)



A končíme jak jinak, než školním krabičkovým obědem :D Masová směs s červenou paprikou a cuketou a k tomu polentové "placky". Můžete si všimnout, že to moc jako placky nevypadá xD Je to uvařená polenta s hráškem a kukuřicí, kterou jsem vylila do formy a pak "osmažila" na pánvi, na sucho a teflonka to nebyla, tak to byl asi ten problém. Každopádně bych se mohla pokusit o pokus č. 2 :D Navíc teď mám doma koupenou polentu, jak jste mohli vidět v nákupu.

Tak doufám, že se vám dnešní díl líbil a nabrali jste nějakou tu inspiraci na vaření :) Moc svačin tady dneska nebylo, ale to nevadí :D je jich spousta v tomto článku. Tak se mějte krásně a zase za týden ♥

Co je vaše nejoblíbenější jídlo poslední doby? :)

2 komentáře:

  1. To víš, že tuhle rubriku mám(e) rádi :)
    Všechno vypadá výborně, jako vždy.... Největší chuť mám na tu žemlovku, kterou jsem neměla snad více, jak 2 roky ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší :) A přitom to zle lehce udělat zdravěji :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥