sobota 9. dubna 2022

Výlety Karlovy Vary

Co se vše dá vidět v Karlových Varech a jejím blízkém okolí? Dnes vám ukážu, kam jsme my zavítali během našeho prodlouženého víkendu ve Varech. První článek, který věnuji pobytu všeobecně najdete TADY.


V Karlových Varech je spoustu míst k vidění. I v okolí, obzvlášť, jestli to máte na druhou stranu republiky jako my. My se dopravovali buď pěšky nebo mhd. Netrvalo nám to moc dlouho se v tom vyznat. Lístek stojí 20 kč/20 min či 25 kč/60 min.

1. Vyhlídky

Miluju vyhlídky. Miluju ty krásné scenérie. Že po tom vyšlapaném kopci přijde vždy odměna ve stylu krásného výhledu. V Karlových Varech je nespočet vyhlídek. My stihli celkem 4. Rozhodně vám doporučuji zajít na vyhlídku Jelení skok, neboť vyhlídky Kristýna a Petra Velikého jsou asi 3 minuty od ní. Krásné výhledy zaručeny.

Velkou výhodou vyhlídek je i to, že jsou v lese a nepotkáte tam tolik lidí. Také se na žádné neplatí vstup. Což v Karlových Varech chcete, neb to není úplně levné město. Musím říct, že nejvíc se mi líbila vyhlídka Karla IV., na kterou jsme zašli po návštěvě Motýlího domu.

P.S. Rozhodně stojí za povšimnutí ten obří kámen, který se nachází uprostřed vyhlídky Kristýna :D

Vyhlídka Jelení skok

vyhlídka Kristýna


vyhlídka Petra Velikého


vyhlídka Karla IV.


2. Promenáda a prameny

Další paráda která vás nic nestojí. Stačí se projít po promenádě a potkáte několik kolonád a pramenů. Teď si už nemapatuju přesné datum, ale Vřídelní kolonáda momentálně prochází rekonstrukcí a ještě pár měsíců bude její provoz omezen. Sice poslední den už otevřené prostory byly, ale prakticky tam nebylo nic k vidění. Jediný zajímavý je horký pramen před ní Vřídelní fontána

Přiznám se bez mučení, při této návštěvě jsme neochutnali žádný pramen. Dominik si to pamatoval ještě z Mariánských Lázní a já taky, kór když jsem tam byla před 5 měsíci. Nám ty minerální prameny prostě nechutnají. Navíc byla dost zima, tak nás netlačila ani žízeň na vyzkoušení.

Vřídelní kolonáda

Mlýnská kolonáda


Tržní kolonáda

Pramen Svoboda

3. Výšina přátelství

Na Výšinu přátelství si to buď můžete vyšlápnout nebo se svést lanovkou. Jedna jízda stojí 80 kč, tam a zpět 110 kč. My kupovali cestu pouze tam, neb zpět jsme to šli přes les a přes vyhlídku Karla IV. Na Výšině přátelství se nachází rozhledna Diana, kde se vstup neplatí. Zajímavostí může být, že má uvnitř zabudovaný výtah.. :D Najdete zde i stejnojmennou restauraci Diana, kam vám moc nedoporučujeme jít. Protože tam momentálně není konkurence, ceny nám přišly přestřelené. Za 2 malé kofoly a 2 vývary jsme platili 200 kč. A tady tam bylo opravdu narváno. My ale mrzli, tak nám ohřátí přišlo vhod.

Hned u ní se také nachází Motýlí dům Papilonia, kterých je po České republice hned několik. Zde se platí vstupné 120 kč/os. Počítejte s prohlídkou tak kolem 5-10 minut, je to malá místnost, kde je neskutečné teplo a vysoká vlhkost. Na druhou stranu kolem vás volně létají pestrobarevní motýli či když budete mít štěstí, můžete vidět i zrod motýla z kukly. 

Motýlí dům Papilonia



Rozhledna Diana



4. Svatošské skály

Důvod, proč jsme jeli právě do Karlových Varů. Já se s tím prostě nemohla smířit, že jsem si je neužila, když jsme je navštívily s mamkou. Důvod najdete ve starším článku zde. A teď se nám výlet povedl na 110 %. Svezli jsme se autobusem až na zastávku Svatošská, od které je to do skal cca 3 km. Avšak dejte si pozor! Google mapy nás vedly totálním bahnem a ne tou krásnou cyklostezkou. Po té jsme to vzali až při cestě zpět.

Tentokrát tu nebyla ani noha. Bylo to moc kouzelné. Prošli jsme se po mostě a vzali to na levou stranu, kde jsme se pak napojili na cestu zpět. Tak jsem si střihla fotku po 5 měsících na stejném mostě. Po cestě jsme také potkali volně přístupný lanový park. U Svatošských skal byla i otevřená restaurace, my její služby ale nevyužili. 









5. A když je fakt zima... 

Protože se nedalo být venku déle jak do 17 h, hledali jsme alternativy co podniknout. Mají zde divadlo, ale za náš pobyt nebylo jediné představení. Mají tu dvě kina, kdy my navštívili kino Čas. Během celého našeho pobytu, tak každý den promítali Batmana. Tak jsme šli na něj. Super je, že si zde můžete koupit pití i popcorn. A navíc se kino nacházelo asi 5 minut od našeho ubytování :D

Náhodou se nám povedlo objevit i OC Varyáda. Po obchodech jsme šli jen minimálně, taková ta klasická nabídka. Nás zajímají především food koutky, kde tady měli opravdu netradiční obsazení. Víceméně jsme žádný podnik neznali. Dali jsme si zde na zahřátí čaj, Dominik bagetu a já plněný croissant, který byl výborný. 

Kino Čas - Batman

6. Další tipy

Za zmínku stojí určitě i krásný ruský pravoslavný chrám sv. Petra a Pavla, ke kterému můžete sejít od vyhlídek Kristýna a Petra Velikého. A kdo by neznal ***** hotely Imperial a Pupp. Ani jeden jsme tedy nenavštívili, ale u hotelu Pupp se nachází kavárna Pupp, která by za návštěvu určitě stála. Aspoň pro ten pocit luxusu :D

Pravoslavný chrám sv. Petra a Pavla

To byl ale vyčerpávající článek :) Doufám, že se vám mé tipy líbily. Určitě mi napište, jestli jste na některém zmíněném místě už byli či kam vás to nejvíc táhne.

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál.


EXKLUZIVNĚ 25% sleva s kódem "wantbefitm"

Jaké místo vás nejvíce zaujalo?

7 komentářů:

  1. Děkuji za hezké tipy, Míšo!
    Hned bych se někam rozjela...
    Přeji pohodový zbytek neděle, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní tipy, moc díky! Ve Varech jsem už dlouho nebyla, ale moc ráda bych se tam znovu podívala, protože se mi tam moc líbilo. Až tam budu, tvé tipy určitě využiji, moc díky:)! Prameny mi taky nechutnají :D vůbec se nedivím, že jste je v takové zimě nevyzkoušeli :D

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, hezký článek. My byli v Karlových Varech jen jeden den na výletě a ještě jsme se předtím stavovali na Andělské hoře, takže už jsme toho moc nestihli (jen Dianu lanovkou a procházku podél řeky a kolonád). Na Svatošských skalách jsme byli před lety - udělali jsme si tam výlet z Bečova nad Teplou, když jsme tam byli na dovolené. Moc se mi líbily.

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to tam dobře, do Papilonie mám taky v plánu jít, ale v Brně - dostala jsem k Vánocům poukázku ze slevomatu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za tipy, věřím, že se tam jednou podívám (i když je to na opačné straně republiky :D). Ty Svatošské skály vypadají parádně :), je super, že tam nebyla ani noha! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Musím říct, že ani na jedné z vyhlídek jsem doposud nebyla a o některých jsem ani ještě nikdy neslyšela. Alespoň teď vím, na jakou se příště vydat, až tam zase budeme mít cestu 🙂. Na rozhledně Diana jsme byli, je z ní moc pěkný výhled a i v restauraci.. ale přesně, ceny jsou šíleně přestřelené až jsme se nestačili divit! Takže tam příště už ne.. 😁, ale na motýlí dům vzpomínám moc ráda, jen škoda, že je tak malinký.. Svatošské skály jsou nádherným místem ❤, škoda že při naší návštěvě tehdy začalo pršet a tak jsme museli náš výlet zrychlit, ale věřím, že se tam ještě někdy podíváme 🙂.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥