pátek 15. května 2020

Tuňákové krokety (1/3 204 kcal)

Pokud potřebujete typ na rychlý oběd či večeři, tohle je recept přesně pro vás! Tyhle tuňákové krokety máte za 30 minut hotové a během toho stihnete spíchnout i nějakou omáčku a přílohu, jako jsem to zvládla já.

Recept je v rámci výzvy s Navrmi. Pokud neznáte její blog, určitě se na něj podívejte. Přidává super a rychlé recept, i na sladké dobroty pro pohlazení po duši. 

Výhodou tohoto receptu je, že suroviny na něj máte určitě doma! Teda pokud máte rádi tuňáka jako já. My jsme si ho udělali s pohankou a rajčatovou omáčkou. Určitě vám doporučuju si k němu udělat také nějakou omáčku, jinak jsou krokety trošku sušší. Takhle se ale skvěle doplňují.

Tuňákové krokety
- doba přípravy: 30 minut
- náročnost: lehká
- porce: 3

Ingredience
2x balení tuňáka v rajčatové omáčce (160g)
75g jemných ovesných vloček
2 vejce
majoránka, sůl, pepř

Postup
Z tuňáka odebereme přebytečnou tekutinu a smícháme s vejci. Poté přidáme vločky, majoránku, sůl a pepř. Pořádně zamícháme a plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé koule. Pečeme na 200°C 15 minut.


Makra na 1/2
Kalorie: 204 kcal
Bílkoviny: 15g
Sacharidy: 21g
Tuky: 7g
Vláknina: 3g

Původní recept najdete ZDE.

Pokud by vás zajímala rychlá omáčka, tak jen na lžičce oleje uděláte cibuli, přidáte 1/2 rajčatové passaty, 3 lžíce kečupu, oregáno, sůl a pepř a máte hotovo :) Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.

6 komentářů:

  1. Tak tenhle recept musím ukázat příteli protože miluje krokety a tuňáka :D Děkuji, určitě vyzkoušíme, vypadají chutně!

    OdpovědětVymazat
  2. Recept vypadá zajímavě a věřím, že i skvěle chutnají! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadají skutečně zajímavě, nikdy jsem nic podobného nejedla a určitě se jednou odhodlám i ochutnat. :) Líbí se mi, že se nebojíš netradičních věcí. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    recept vypadá zajímavě. Přiznám se, že by mě nenapadlo kombinovat tuňáka a vločky, ale vlastně proč ne, že?:-) Já jsem tuňáka začala jíst až před rokem, když jsem byla na dovolené na Mauriciu, kde sice bylo krásně, ale cizí kuchyně mi fakt nechutnají. Třetí den jsem byla už tak hladová, že jsem snědla nějaké jednohubky s tuňákem, protože kromě sladkého to bylo jediné, co přicházelo v úvahu:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Já dávám tuňáka hlavně do pomazánky nebo do salátů. V teplé kuchyni jsem ho snad ještě nevyužila.

    OdpovědětVymazat
  6. Paní, tak o tuňákových kroketach jsem ještě neslyšela, ale hodně me me zaujaly! ♥️

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥