Na tuhle výzvu jsem se moc těšila! Tento měsíc byla sladká a nesla se ve vzduchu droždí a povidel, které jsme vybraly spolu s Navrmi. Musím říct, že teda horší načasování ohledně nedostatku droždí už ani nemohlo být, ale naštěstí ho doma mám od mamky dost :D :)
Tip i pro vás - poptejte se v pekárnách po droždí. Mamka tam koupila kilo droždí (prodávají jenom po kile) za asi 36kč. Buď nakouskovat do mrazáku nebo se s někým rozdělit :)
Kynuté lívance jsem už jednou dělala, když jsme koukali s Dominikem na Šéfa na grilu, nebo jak se to jmenuje, tak jsem se rozhodla, že bych je mohla udělat ještě jednou a podělit se s vámi o tento jednoduchý recept na lívance, které jsou krásně nadýchané a ani nepotřebujete vejce! :)
My jsme si je dali s domácím jablečným povidlím, oslazeným polotučným tvarohem a hořkou čokoládou. V lednici jsme měli i jahody, na ty jsem si ale nevzpomněla :D
- doba přípravy: 90 minut
- náročnost: lehké
- porce: 4
Ingredience
125g hladké špaldové mouky
150ml mléka
10g čerstvého droždí
10g třtinového cukru
špetka soli
citrónová kůra
tvaroh
povidla
ovoce
Těsto po nakynutí |
Postup
V míse smícháme kvasnice s třtinovým cukrem. Až se roztečou, vmícháme mléko a pořádně promícháme. Potom zamícháme mouku, sůl a citrónovou kůru. Necháme kynout cca 60-90 minut, než těsto viditelně nakyne. Na nepřilnavé pánvi děláme menší lívance (ze lžíce těsta), cca 1 minutu z každé strany. Podáváme s domácím povidlím, tvarohem a ovocem.
Makra na 1/3 lívancového těsta bez ozdob
Kalorie: 193 kcal
Bílkoviny: 7,1 g
Sacharidy: 35,8 g
Tuky: 1,4 g
Vláknina: 2,5 g
Určitě se nezapomeňte podívat, co připravila Navrmi z droždí a povidel. Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.
Kynuté lívance jsem ještě nezkoušela. Dělám lívanečky z jogurtu, kreté právě mají výhodu, že jsou hned hotové. A taky mívám doma častejí jogurt než droždí :). Ale ty tvoje vypadají moc pěkně.
OdpovědětVymazatHezké Velikonoce
Také většinou nemám čas a dělám obyč s mlékem. Ale teď je času habaděj a ty kynuté jsou krásně nadýchané, tak jsem si řekla, proč je neudělat :)
VymazatKrásné Velikonoce i Tobě, Stáni ♥
VymazatKynuté lívance jsem ještě nezkoušela, vlastně jsem dělala jen ty nejjednodušší lívance z banánu a vajíčka :D Ale ráda bych zkusila i takovéto poctivé lívance, tak jestli seženu droždí, možná vyzkouším tyto a uvidím, co z toho vznikne :D
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Já je už dělala po druhé a vždycky se povedly na 1*. Krásně vláčné a nadýchané :)
VymazatTy už jsem neměla ani nepamatuji! Vždycky je dělávala babička, s povidly.
OdpovědětVymazatOd babičky to musela být dobrota! :)
VymazatKynuté lívance jsem snad nikdy neměla, ale vypadají výborně a už delší dobu jsem je chtěla zkusit, takže moc děkuju za recept!
OdpovědětVymazatRádo se stalo ♥ Recept je velmi jednoduchý, jenom to droždí mít doma :D :)
VymazatPořádné lívance jsem měla snad jednou a ani je moc nevyhledávám, ale vypadají dobře, povedly se ti!
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuju ♥ Jsem na ně opravdu pyšná :D
VymazatSakra mňam, ty by se teď hodily ke kávě! :D :))
OdpovědětVymazatTo věřím :D :) Až budeš mít čas na přípravu, určitě je zkus :)
VymazatOh, tento recept s fotkami som rozhodne nemala vidieť teraz večer. :D Vyzerá to perfektne!
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuju Kači ♥ Jsi Zlato! :)
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatmy doma děláme vždy kynuté lívance. Mamka je dělala zrovna minulý týden, máme je moc rádi. První den je máme většinou na sladko, další dny pak obalené ve vajíčku:-)
Hanka z ciculka.cz
Ahoj,
Vymazatděkuju za tip! Vůbec by mě nenapadlo je obalovat ve vajíčku :) U nás se teda nikdy nedělaly, ale jsem ráda, že jsem je objevila :)
Já kynuté nikdy nezkoušela, jediné, co dělávám, jsou banánové a fakt nám chutnají. Ale vzhledově se teda stydím oproti tobě, ty jsou tak nádherné! :D Vyzkouším to, až zase budu dělat nějakou tu snídani, když jsem se na ně tak naučila. :Dd
OdpovědětVymazatBanánové také nejsou špatné, ale kdybych si měla vybrat, tyhle vedou na plné čáře! Většinou se mi nepovede, aby lívance byly totálně fluffy, ale tyhle přesně tohle jsou! Moc děkuju ♥ Příště Tě zase pochválím :D ♥
VymazatMňam! Miluju lívance nebo palačinky, vždycky bych jich snědla celý vagón! :D Ale kynuté lívance jsem asi nikdy neměla, tudíž je určitě musím vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatJá taky, ale musím se hlídat :D :) Zkus, jsou vynikající :)
Vymazatrecept si ukladám, vyzerájú parádne
OdpovědětVymazatMoc děkuju :) Lívance jsou na nedělní ráno jako dělané :)
VymazatTaky jsem se na tuhle výzvu moc těšila :)
OdpovědětVymazatHele ale droždí po kilech?! To už je prasárna :D
Každopádně recept vypadá moc krásně, akorát teda asi jsem na tohle moc líná :/ Ja mám nejradši snídaně co jsou do (max.) peti minut hotové :D
Tojo, ale zbytek dáš do mrazáku :D :) A já asi 150g droždí spotřebovala během 3 týdnů, takže já si pro to kilo půjdu :D :) Moc děkuju ♥ Chápu, já se ráda rozmazluju :D :)
Vymazat