Letošní poslední recept na cukroví. Tohle je krémové, takže ho doporučuji dělat pár dny před Vánoci, jako třeba teď.
Pokud si ho chcete udělat dopředu, doporučuji skladovat v mrazáku. Pak stačí košíček vytáhnout cca 30 minut předem než rozmrzne.
Tyhle košíčky peču na Vánoce už asi 3 rokem a jsou výborné. Arašídový krém doplněny hořkou čokoládou a lískovými oříškem. Ráda bych zkusila i kakaovou variantu, ale k té jsem se zatím nedostala :D
Doufám, že už máte upečené a zařízené všechny věci a užíváte si předvánoční pohodu.
Vanilkové košíčky
- doba přípravy: 60 minut
- náročnost: lehké
- porce: 12 kusů
Ingredience
100g cream cheese light
20g jemných ovesných vloček
20g hladké špaldové mouky
10g mletých mandlí
10g mandlového másla
20g arašídového másla
20g erythritolu
10g hořké čokolády + 3g kokosového oleje
15g lískových oříšků
vanilkové flavdrops
Postup
V misce smícháme 50g cream cheese, mandlové máslo a 5 kapek flavdrops. Poté přimícháme vločky, mouku a mleté mandle. Z těsta tvoříme kuličky, které vytlačujeme do formiček vymazaných kokosovým olejem. Pečeme na 180°C 15 minut. Mezitím, než upečené vychladnou, si smícháme zbytek cream cheese, arašídové máslo a erythritol. Touto směsí plníme košíčky, které polijeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem a nakonec ozdobíme oříškem. Necháme vychladnout.
Makra na 1/12
Kalorie: 53 kcal
Bílkoviny: 2,3 g
Sacharidy: 3,5 g
Tuky: 3,2 g
Vláknina: 0,7 g
Zdroj: IG barunac
Moc vám děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.
Plněné košíčky jsem párkrát dělala (nebyly ale plněné krémem, ale hmotou z oříšků, džemu a rumu, zahuštěno piškotovým drobečky), ale nějak se neujaly. S krémem děláme klasická vosí hnízda.
OdpovědětVymazatHezký víkend
Tak to zní a vypadá naprosto božsky :) Hned bych si dala :) Velká škoda, že nemáme formičky na košíčky :D
OdpovědětVymazatOooo ty vypadají mooc dobře. Recepty od Baru mám ráda :)
OdpovědětVymazat