pondělí 21. ledna 2019

Novinky v kuchyni II.

Protože jídelníček člověka by měl být co nejvíce pestrý, snažím se objevovat různé nové suroviny/potraviny. Minule jsem vám ukázala například light majolku nebo večerní chlebík. Koho by zajímal celý článek, může si ho přečíst ZDE.


Dnes tu mám pro vás novou inspiraci! Zdravé tyčinky na svačinu, ořechové máslo nebo polévkovou směs. Tak jdeme na to!

Na konci popisu každé potraviny sepíšu krátké hodnocení. Kolik datá potravina stojí (orientačně, přesná čísla si nepamatuji), kde ji člověk může koupit a jak mi chutnala. Hodnotit budu body od 1-5 s tím, že 5 je moc chutnala. Hodnocení zakládám pouze na mých chutích, takže když něco chutná mě, vám to nemusí chutnat vůbec a obráceně.



Nejdříve se podíváme na ořechové máslo. Ve složení můžeme najít lískové ořechy, bílou čokoládu, protein a kávu. Musím říct, že jsem se zprvu této kombinace obávala, ale na popud Mirky jsem se rozhodla vyzkoušet Coffeenelu na úkor jejich bratrů Proteinely, Caramely nebo Coconely. A rozhodně nelituju. Je krásné tekuté, láska na první ochutnání. Je výborné i samotné na lžičku. Káva je tam cítit decentně, nijak nepřebíjí chuť ostatních surovin, což je opravdu paráda.

Balení: 500g
Cena: 370kč
Obchod: eshopy (například Ragefitness)
Hodnocení: 5/5


Teď tu máme i pro mě úplnou novinku, která nemá pouze využití v kuchyni. Kakaové máslo lze používat i pro každodenní péči o pokožku. Po otevření krásně jemně voní po čokoládě. Zatím jsem ho vyzkoušela pouze do jednoho nepečeného dezertu, ale už se moc těším, až s ním zase něco vykouzlím! Jediný co mi moc nevyhovuje, tak je konzistence. Je to něco na styl kokosového oleje, ale to máslo se nedá nabírat vůbec, byl to boj.

Balení: 300ml
Cena: 245kč
Obchod: eshopy, možná DM (Ragefitness)
Hodnocení: 4/5

Připomínám, že na eshopu Ragefitness platí nepřetržitá sleva 5% při zadání kódu MS5 ♥


Tyto tyčinky jsou na styl známých Bombus tyčinek - ty mi ale vůbec nechutnají (nevím proč, po domácích se můžu užrat). Jsou ale o něco levnější (kvůli snížené hmotnosti tyčinek). Tyto mi ale chutnají. Jediné, co u mě vidím jako mínus - pro někoho to může být plus, tak že například když jsou ve složení vločky, tak tam jsou celé. To stejné se slunečnicovými semínky, nejsou rozemleté, ale jsou tam celé kusy a mě to při tom kousání vadí. :D Jinak ale složení musím pochválit.

Balení: 35g
Cena: 13-16kč
Obchod: zdravé výživy, eshop
Hodnocení: 4/5


Aby to nebylo jen sladké, vybrala jsem si na zkoušku tuto připravenou polévkovou směs s červenou čočkou loupanou a kroupami. V obchodě jsem viděla ještě další 2 varianty. Stačí opražit a zalít vodou nebo vývarem. Zkoušela jsem to vodou a byla opravdu zvědavá na výsledek, bohužel to bylo bez chuti a musela jsem ji dost dochucovat. Takže doporučuju jenom s vývarem. Přitom když jsem směs pražila, tak to opravdu krásně vonělo. Ale pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více luštěnin a máte rádi směsi, tohle může být přesně pro vás. Jinak složení je na 1*.

Balení: 160g
Cena: 20kč
Obchod: např. Kaufland
Hodnocení: 3/5

To by bylo k dnešním novinkám vše. Já doufám, že jste objevili něco pro vás do teď neznámého a nebudete se bát objevovat neznámé. Nejenom co se týče jídelníčku, ale všeobecně v životě ♥ Mějte se krásně a zase příště ♥

Pa, Míša :-*

Za každou vaší odezvu vám mooc děkuju ♥

Co jste v poslední době objevili vy? Znáte nějaký z jmenovaných výrobků?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu

  Sociální sítě:
Facebook stránka
Instagram účet

Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu


18 komentářů:

  1. Ta coffeenela vypadá dost dobře, to musím taky zkusit. Já nedávno zkoušela něco jako proteinelu v bílé i hnědé verzi a to bylo něco :)

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu ji zkus :) tmavá mi chutná, ale z bílé čokolády moc ne, přijde mi to jako skoro jenom cukr :D :)

      Vymazat
  2. Tak značku LeGracie už vidím hodně dlouho a už bych chtěla od nich něco vyzkoušet. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu ji vyzkoušej - v kamenných prodejnách ji najdeš například v Globusu či Rossmanu :) nebo i ve zdravých výživách.

      Vymazat
  3. To máslo vypadá hrozně zajímavě! Já teda fakt, ale fakt, nedávám bílou čokoládu, takže si to nechám ujít, ale pokud se objeví něco čistě s kávou, tak po tom skočím :D

    Já si nedávno poprvý koupila arašídový máslo od Lucky Alvin a upřímně moc nechápu ten boom okolo, chutná úplně stejně jako každý jiný máslo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě bílá čokoláda moc nejede, ale tady není vůbec poznat a krásně se to tam doplňuje. Asi tak, jako značka se složením dobrá, ale oproti jiným nijak nevyniká. Taky tam necítím žádný rozdíl :) možná v konzistenci, že je mají hezky krémové.

      Vymazat
  4. Já jsem měla tyčinky Run-ní ptáče a chutnaly mi (ovesné vločky mi tam nijak nevadily). Směs na polévku mne neláká (z polévek mám ráda jen vývary) a Coffeenela taky ne (nemám ráda kafe). Ale články s hodnocením různých potravin čtu ráda, třeba mne něco inspiruje příště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ja můžu jakékoliv polévky, ale přítel je jako ty :) ale tuhle si taky dal, když už jsem ji dělala :D no, taky kafe nemusim, ale tohle mi kupodivu chutná :) určitě, příště se snad do něčeho trefim :)

      Vymazat
  5. Ta polévková směs mě zaujala! :) Pobavilo mě, že ti chutná něco, co se jen trochu podobá kávě! :D Jsem na tebe pyšná!

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fajn, že už je to předem namíchaná směs, ale jak jsem psala, vařit jenom ve vývaru, popř. s bujónem :) ooo, děkuji děkuji! 😍😂

      Vymazat
  6. Tá polievková zmes vyzerá veľmi zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příště vyzkouším jinou variantu a uvařim ve vývaru :)

      Vymazat
  7. Zajímavé tipy :) coffeenela, to zní dobře a vypadá chutně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Anoo, znám Runní ptáče. :D Jinak bych rozhodně zkusila tu Coffeenelu, ta vypadá suprově, zrovna před nedávnem jsem na něco podobného koukala mám dojem na aktinu. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, tam toho mají spoustu, takže tam budou mít určitě i toto máslo :) Fakt je skvělý :) I když není 100%, tak složení je taky super (y)

    OdpovědětVymazat
  10. to kakaové maslo v takejto podobe v pohári vyzera dobre ja mam v takom balení akoby v guličkách ale myslim že je to jedno v akej podobe sa nachádza stale bude rovnake :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude stejné, ale myslím, že kuličky jsou lepší :) Jak jsem již psala, jak je ztuhlé, vůbec mi nejde "vydloubnout", či jak to napsat :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥