pátek 2. listopadu 2018

Recenze: Tričko Scutum Wear

Když chodím běhat, tak nejraději ráno před snídaní. Vždy ale něco malého před během sním - ať už je to pár sušených datlí nebo jablko. A protože už jsou trochu chladnější rána a já bych nerada nachladla od nevhodně zvoleného oblečení (pápá tílka), vytáhla jsem ze skříně tričko od české firmy Scutum Wear, které jsem dostala na testování v rámci spolupráce.


Samozřejmě tričko testuji už od léta - hrozně mě zajímalo, jak si poradí s mým hrozným pocením při běhu :D Ale než se na samotnou recenzi vrhneme, trošku vám značku představím. Protože pro mě to do té doby byla naprosto neznámá značka.



Jak jsem již zmínila na začátku, jedná se o českou značku (české, bez kompromisů), která látky a poté samotné šití provádí v ČR. Scutum wear vyrábí funkční spodní prádlo, které ocení nejen fitness nadšenci, ale také pracovníci z řad armády a policie. Proto se na výrobu, samotnou látku a styl klade veliký důraz (aby vyhověl všem požadavkům, které ostatní firmy nesplňují).

,,Testováno v pekle pro váš nebeský komfort."


Já jsem měla možnost vyzkoušet funkční triko s krátkým rukávem Erik černé ve velikosti XS (moje normální velikost). Co bych hned chtěla dodat k velikosti, tak si určitě vyberte takovou, aby vám tričko bylo hodně na tělo, nemělo by vám být volné. Při sportu to bude vaše druhá kůže.

Složení materiálu
Tělo: 92/ polyamid supplex, 8% lycra
Boční panely: 92% polyester, 2% polyamid, 6% (volná místa)

Tričko je na kůži velmi příjemné a pohodlné. Je pružné, takže se nebojte, že by jste se do něj nevlezli.


A jak popisuje tričko samotný prodejce?
- komfort
- antimicrobiální ochrana s ionty stříbra
- ploché švy
- panely pro regulaci tělesné teploty při zátěži
- kompresivní střih
- rychleschnoucí materiál
- hybridní střih
- prodloužený střih, který zabraňuje vyhrnování

První věc, která mě na tričku zaujala, když se mi dostalo do ruky tak byly místa v podpaží. Nenajdete tam klasickou látku, ze které je vytvořené zbytek trička, ale vzdušnější materiál, přes který se krásně regulujete a vůbec se tolik nepotíte! Já se totiž při běhu spotím jako čert :D


Když je venku zima, tak vás zahřeje (více něž nějaké tílko) a naopak když je teplo, tak se nijak zvlášť nepotíte. (díky dírky v podpaží!)

S čímž souvisí, že vůbec není vidět, když jste spocení. To miluju i u normálních triček, ale skoro žádné tohle nedokáže. S tím souvisí i zvolená barva - černá. Prostě vypadáte normálně, ikdyž jste hrozně spocení. Paráda, tuhle jeho vlastnost miluju asi nejvíc! :D 


Ikdyž má tričko prodloužený střih, čili je o něco delší než klasická trička, stejně jsem ho při běhu musela shrnovat dolů. Těžko říct, jestli běhám špatně nebo mám třeba špatné legíny, na kterých to nedrží, každopádně mě tričko sjíždělo, ale naštěstí ne nijak drasticky (že bych to měla v půlce zad:D). Ale často se mi vyhrnovalo na bedra (ikdyž jsem ho měla stažený k bokům).


Praní probíhá bez problémů, tričko barvu nijak nepouští. Žehlit se nemusí, materiál se krásně napne B)

Takže za mě určitě hodnotím pozitivně. Jediné, co mě trošku vadí, tak je to to shrnování, ale to snad dělá skoro každé tričko, takže to nevidím ani jako takové velké mínus.


Produkty můžete zakoupit ZDE. Nabízejí panské i dámské funkční prádlo - trička, trička s dlouhým rukávem, legíny (pro dámy) a pro pány funkční kalhoty, a mikiny. Kromě kalhot, vše najdete v černém a v šedém provedení.

No a teď už mi zbývá si ho jenom navlést a vyrazit ven běhat.

Tak sportu zdar!

P.S. Za fotky mé osoby vděčím mému miláčkovi ♥ Žádný model nejsem, tak to berte s rezervou :D

Nosíte fukční oblečení (když jedete například na hory)?



Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)

  Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
 
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

34 komentářů:

  1. Já nosím na cvičení funkční oblečení, ale takové žádné nemám :). Značku popravdě také neznám, ale koukala jsem na jejich web a mě by to asi nebylo příjemné to mít asi úplně upnuté :D, ale vypadá pěkně :).

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já to mám právě raději upnuté :) na cvičení se snad žádné prádlo než funkční nosit nedá :) děkuji!

      Vymazat
  2. Jo, shrnování triček taky nesnáším! Ale máš pravdu, dělá to skoro každé:) Jinak jsem tuto firmu taky neznala, ale tričko vypadá dobře, přesně takové sportovní třeba i na hory :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, to si člověk nevybere :) taky jsem si hned vzpomněla na lyžování :D:)

      Vymazat
  3. Na cvičení nenosím, ovšem v zimě nosím :D.
    O značce slyším poprvé, každopádně se mi líbí jednoduchý design :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, to mě ani nenapadlo to nosit, aby mi v zimě nebyla zima :D to se musí nechat, žádné zbytečnosti na designu nejsou :)

      Vymazat
  4. Značku neznám, ale vypadá dobře a takové tričko by se mi také hodilo :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. Triko ti moc sluší, já funkční oblečení nenosím, ale třeba někdy začnu :D
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk může začít kdykoliv, že :) moc Ti děkuji Peti za pochvalu ❤

      Vymazat
  6. Já tedy funkční oblečení moc nenosím. Mám nějaké, ale moc se v tom necítím, každopádně bych si nějaký komplet potřebovala koupit. Tričko se mi moc líbí. JANISTEA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ne? Ja se v tom cítím skvěle :) při běhu jako kdybych ho neměla ani na sobě :) kdyžtak sleduj nabídku lídlu, tam se hodně objevuje funkční prádlo za fajn ceny :)

      Vymazat
  7. To vypadá skvěle :) Nějaké funkční triko na cvičení by se mi taky hodilo :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tohle je super, ještě to, že je to přímo česká značka, tak bomba. Tohle bych asi v tuhle chvíli i potřebovala, ale to spíš nechám na Ježíškovi :Dd

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi je to tím velmi sympatické :) tak aspoň máš nápad, co si přát :)

      Vymazat
  9. Líbí se mi, že je tričko jednoduché :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu je, člověk ho může zkombinovat snad s čímkoliv :)

      Vymazat
  10. Určite je super mať také tričko, hlavne ja teraz poslednú dobu premýšľam nad nejakým termoprádlom aby mi zima nebola :) A takto tričko v ktorom ti bude teplo ale nebudeš sa tak potiť je skvelé :)
    Jednoduché a pekné :)

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem teď přemýšlela nad tím ho nosit pod oblečení, bohužel má trochu delší rukávy a já trička s dlouhým rukávem nijak nenosím :)

      Vymazat
  11. Značku neznám, ale tričko nevypadá špatně. Já používám funkčí trika hlavně na turistiku, ale lovím je obvykle v Lidlu.

    OdpovědětVymazat
  12. O této značce jsem nikdy nslyšela, ale vypadá dobře i na normální nošení :)
    Sportoní oblečení převážně nosím z Decathlonu, od sestřenky jsem dostala poukázku, chodí tam nakupovat i moje teta
    Když jsem se podívalal na stránku tak se mi tam hdně líbily ty černé legíny jako bych jich neměla dost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už se tam taky budu muset podívat :) Slyším o tom chválu, ale ještě jsem tam nikdy nezavítala (mám to z ruky). Těch není nikdy dost ;)

      Vymazat
  13. Značku vůbec neznám, ale už jenom díky tomu, že je česká a taky u nás šije, je mi sympatické :) Funkční oblečení mám moc ráda na hory nebo sport, takže už většinou po ničem jiném moc nesáhnu.
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to úplně stejně :) nedokážu si představit, že bych jela na lyže v něčem jiném :)

      Vymazat
  14. Sice tomuhle vůbec nerozumím, jelikož funkční prádlo nepoužívám, ale musí se mu nechat, že vypadá dobře, takže máš jistotu, že při sportu vypadáš furt hezky a hlavně, že jsi v pohodlí :D Ale jak jsem řekla, tak funkční prádlo ani nevlastním, jelikož na hory nejezdím (aka nesnáším zimu :D :D :D).

    Karolína & Korea v Česku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle Ti právě může pomoct i při mrazech, že Tě zahřeje a nebudeš se cítit spocená (neprochladneš). :) To je vždy bonus, když je to funkční a ještě při tom vypadáš dobře!

      Vymazat
  15. O značke počujem úplne prvýkrát, ale je pravda, že pri športovaní si úplne nenechám záležať na funkčnom oblečení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já nosím jenom sportovní oblečení, když jdu nějak sportovat. Je mi to nejvíce pohodlné :)

      Vymazat
  16. Na té fotce ti to tak sluší Míšo <3 ! Fakt krásný, přítelovi se fotky povedly! :D Pochval ho za mě. Jinak funkční oblečení nosím akorát na lyže, mám myslím z Tchiba takové super fialové termoprádlo(to by se ti líbilo :D). Nedám na něj dopustit :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, moc moc Ti děkuji Ani ♥ Jasan, vyřídím! :D To si piš, fialová, to je moje B)

      Vymazat
  17. Tak tohle tričko nenínic pro mě... Já a pohyb...:-D Běh je zrovna něco, co nesnáším, ale závidím lidem, co ho milují, strašně bych ho chtěla milovat... Ono to musí být vlastně hrozně fajn... Ale moje já to nesnáší už od základky...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele já ale třeba sport v tělocviku naprosto nesnášela :) Já na něj prostě musím mít chuť. Jak na cvičení obecně, tak zvlášť na běh! Nikdy neříkej nikdy. Třeba si ho časem oblíbíš :) Jen mu dát šanci!

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥