Ahoj ♥
Musím vám říct, že jsem už zkoušela hrozně moc zdravých těst na pizzu. Vyzkoušela jsem těsta, která byly naprosté katastrofy, stejně jako které mě mile překvapily. Zkoušela jsem už polentovou (na kterou najdete recept zde na blogu), jogurtovou, pohankovou... Nechutnaly mi ty těsta, která po upečení vypadaly stejně jako před a byly vždycky hrozně tvrdé. Na dlouhou dobu byl u mě favorit v podobě jogurtové pizzy, která měla to těsto podobné slané buchtě (velmi nadýchané).
Pak jsem ale vyzkoušela tento recept podle Ivet z blogu Zkus to v kuchyni a dostal se hned na první příčku! Opravdu, lepší těsto na zdravou pizzu jsem nejedla. Je rychle hotové, vůbec nemusí kynout, celkově se s těstem velmi dobře pracuje.
Těsto vám vyjde na 2 větší pizzy. My jsme s přítelem měli vždy jednu pizzu na oběd. Nejlepší je hnedka čerstvá. Poté co vychladne, je také dobrá, ale trošku ztvrdne. Tak si ji radši znovu rozpěčte v troubě.
Nahoru můžete samozřejmě dát cokoliv dle vaší chuti. My jsme skoro jako vždy vsadili na klasiku - rajčatové pyré, koření (bazalka, sůl), vysokoprocentní šunka, sýr a trocha kukuřice.
Pizza z tvarohového těsta
- doba přípravy: 20 minut + 20minut (pečení)
- náročnost: snadné
- porce: 2 velké pizzy
Ingredience
200g odtučněného tvarohu
350g žitné mouky
1 vejce
1/2 balení přášku do pečiva
lžíce řepkového oleje
sůl, mléko dle konzistence
dle chuti cokoliv navrch
Postup
Smichame tvaroh, olej a vajíčko, k tomu přidáme mouku, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva a solí. Zpracujeme v nelepivé těsto. Mléko přidáváme pomalu postupně dle konzistence, aby ani nebyla potřeba více posypávat. Těsto vyválíme na pečícím papíře, ozdobíme dle chuti a pečeme 200°C 20minut (až bude pizza zespod zlatá).
Makra
na korpus
1 404 kcal
B: 62g
S: 272g
T: 18g
1/16 šunkové (polovina množství základu na těsto - 1 pizza)
(100g 92% vepřové šunky, 100g 30% eidamu, 50g kukuřice, 60g rajčatového protlaku)
Kalorie: 146 kcal
Bílkoviny: 9,9g
Sacharidy: 20g
Tuky: 3,4g
1/16 sýrové (polovina množství základu na těsto - 1 pizza)
(100g hermelínu, 100g eidamu, 125g light mozzarelly)
Kalorie: 185 kcal
Smichame tvaroh, olej a vajíčko, k tomu přidáme mouku, kterou jsme si předem smíchali s práškem do pečiva a solí. Zpracujeme v nelepivé těsto. Mléko přidáváme pomalu postupně dle konzistence, aby ani nebyla potřeba více posypávat. Těsto vyválíme na pečícím papíře, ozdobíme dle chuti a pečeme 200°C 20minut (až bude pizza zespod zlatá).
Makra
na korpus
1 404 kcal
B: 62g
S: 272g
T: 18g
1/16 šunkové (polovina množství základu na těsto - 1 pizza)
(100g 92% vepřové šunky, 100g 30% eidamu, 50g kukuřice, 60g rajčatového protlaku)
Kalorie: 146 kcal
Bílkoviny: 9,9g
Sacharidy: 20g
Tuky: 3,4g
1/16 sýrové (polovina množství základu na těsto - 1 pizza)
(100g hermelínu, 100g eidamu, 125g light mozzarelly)
Kalorie: 185 kcal
Bílkoviny: 12,3g
Sacharidy: 17,6
Máte oblíbený recept na pizza těsto? Jakou oblohu na ní máte nejraději?
Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Youtube kanál - https://www.youtube.com/channel/UCOjT0MZGJHzbY7rVEjhMZrQ?
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
Tak to vypadá naprosto úžasně!
OdpovědětVymazatDěkuji a věř nebo ne, ještě lépe chutná! :)
VymazatDělám velmi podobnou a mám ji taky moc ráda!:) Mňam!:)
OdpovědětVymazatNedivím se :) Jakou si na ni dáváš nejradši oblohu? :) Já asi tu klasiku :)
VymazatZajímavý recept. Až někdy budu sama doma :-) (manžela bych žitnou moukou a téměř absencí tuku nenadchla ;-).
OdpovědětVymazatTak si radši udělej jenom poloviční porci, aby jsi to stihla zbaštit :) Nojo, chlapy :D Ale vše je to jen o zvyku, tomu mýmu už to nevadí a i si na ni pochutná :)
VymazatPizza vypadá fakt dobře, hned jsem na ni dostala chuť! :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji ♥ Určitě ji vyzkoušej. Věřím, že většinu ingrediencí máš určitě doma :)
VymazatPizza vypadá moc dobře. Mám pizzu ráda, ale většinou si domácí nedělám, mohla bych zkusit. :)
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuji, jsi milá ♥ Sice je to pracnější, ale člověk z toho má lepší pocit :)
VymazatNiečo podobné som nedávno skúšala z ovsených vločiek a bolo to výborné :) Ale nechápem ako sa ti ten syr tak pekne roztiekol :D
OdpovědětVymazatTo věřím :) Hele, po asi 10 minutách mozzarella pustila vodu, takže to vypadalo jako jeden velký rybník a nevěřila jsem, že to bude k jídlu. Naštěstí dalších 10 minut tomu pomohlo a pizza dopadla úžasně :)
VymazatVypadá krásně, určitě byla dobrá :)
OdpovědětVymazatSmileThess
Děkuji Ti ♥ To si piš :)
VymazatTa první fotka je <3
OdpovědětVymazatFIT MADDIE
BLOGEREM
Úplně k nakousnutí, viď? :)
VymazatVypadá moc dobře teda, na to že je to ozdravená verze a já jsem fanda výhradně té klasické prasárny! :D
OdpovědětVymazatWritten by M*
Jej, děkuji za takovou pochvalu! :D Úplně chápu, ale s mojí láskou k pizze by ze mě za chvíli byla kulička, proto se snažím častěji dělat tuto variantu :)
VymazatMyslím že jsm kdysi dělala podobnou a byla super! :)
OdpovědětVymazatMyGoldenMind | Soutěž
Tak jsem ti aspoň recept připomenula :) To ráda slyším, že ti taky chutnala ♥
VymazatZrovna jsem přemýšlela, že si udělám pizzu. No tak to můžu alespoň využít recept od tebe! :)
OdpovědětVymazatJéé, tak to jsem se ti parádně trefila do chuti, to jsem moc ráda ♥ No tak ať kdyžtak chutná, když budeš zkoušet :) URčitě budu moc ráda, když mi dáš vědět, jak ti chutnala ♥
VymazatPřiznám se, že jsem nikdy zdravější variantu těsta na pizzu nedělala a to si pizzu doma sem tam uděláme :) Rozhodně recept screenuji :)
OdpovědětVymazatElle about everything
Tak ji určitě vyzkoušej, není to vůbec těžké :) Děkuji, doufám, že když budeš zkoušet, že vám bude chutnat! ♥
Vymazat