Krásné dobré ráno!
Včera jsem to trochu nestihla, tak aspoň dnes ráno :) Přináším vám nový recept v rámci výzvy s Miškou a Káťou. Tentokrát byla v plánu slaná variace a naše suroviny vypadaly takhle - KUKUŘICE, RÝŽE a OLIVOVÝ OLEJ.
Ze začátku jsem si myslela, že bych rýži a kukuřici spojila a udělala z toho tak přílohu a k tomu nějaký kuřecí roládu se salátkem, který by byl dochucený právě olivovým olejem. Když jsem ale listovala kuchařkama, vykoukl na mě jeden recept z knížky Fitnesss guru recepty a protože rýži splňoval, kukuřice se dala snadno přidat a na oleji jsem je mohla udělat, rovnou jsem se do něj pustila a upravila recept podle svého.
Podle mě jsou kuličky vhodné na večeři či lehký oběd, ale je jen na vás, kdy si je užijete. Jsou skvělé i studené, takže klidně jako jídlo do práce či školy. Aby to nebylo moc suché, můžete si k nim udělat nějaký dip. Já se přiznám, že jsem byla líná, tak jsem si je jenom pokapala kečupem, ale i tak to bylo výborné! :D
Jinak trochu update ke spolupráci s Míšou a Kačí. S holkama jsme se rozhodly, že si zatím do odvolání dáme pauzu. Miška má teď miminko Kubíčka, takže se věnuje hlavně rodině no a Kačka má už takhle 2 větší kluky a tak nějak na to není čas. I já jsem dost vytížená a jak vidíte, v poslední době mi dělaly termíny problémy :D
Tak jo, a teď už jdeme na ten recept!
- náročnost: lehká
- doba přípravy: 80 minut (20min uvaření rýže + 20min pečení + 40min příprava)
- porce: 4
Ingredience
120g rýže
125g light mozzarelly
1 bílek
50g bazalkového pesta
80g kukuřice
sůl, pepř
kukuřičná strouhanka na obalení
olivový olej
Postup
Rýži si uvaříme podle návodu a dáme vychladnout. Když bude mírně rozvařená, vůbec to nevadí. Do misky k ní přidáme nastrouhanou mozzarellu, bílek, pesto a kukuřici. Osolíme, opepříme dle potřeby a pořádně promícháme. Troubu si předehřejeme na 200°C. Na pečící papír, který si potřeme olivovým olejem (aby nám šly kuličky hezky otočit) tvoříme ze směsi kuličky, které obalujeme ve strouhance. Pečeme 10 minut a poté je obrátíme a pečeme dalších 10 minut.
Makra na 4 porce (množství kuliček je individuální)
Kalorie: 993 kcal / 248 kcal
Bílkoviny: 42g / 10,5g
Sacharidy: 113g / 28,25g
Tuky: 40g / 10g
Vláknina: 8g / 2g
Bílkoviny: 42g / 10,5g
Sacharidy: 113g / 28,25g
Tuky: 40g / 10g
Vláknina: 8g / 2g
Máte rádi pesto? Pokud ano, jaké a do jakých pokrmů ho nejčastěji přidáváte?
Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba
líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým
pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow
na instagramu
Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Youtube kanál - https://www.youtube.com/channel/UCOjT0MZGJHzbY7rVEjhMZrQ?
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
Zní to zajímavě a i to tak vypadá :)
OdpovědětVymazatSamotnou by mě tato kombinace vůbec nenapadla :)
VymazatZaujímavý recept. Ešte som o ňom nepočula. Vyzerá to ale veľmi chutne.
OdpovědětVymazatSuesanqa
Moc Ti děkuji Zuzi ♥
VymazatMňam, to vypadá úžasně!:)
OdpovědětVymazatDěkuji Ti Kubi, jsi zlato :) ♥
VymazatJe to hodně zajimavé, nikdy jsem nic podobného předtím neslyšela :D pesto jsem nepoužila snad nikdy, ale vím, že je hodně oblíbené :)
OdpovědětVymazatMaris Novotná
Tak pesto určitě vyzkoušej :) Mě domácí moc neuchvátilo, ale kupované bazalkové miluju :D
VymazatTo vypadá zase super! Fakt si někdy musím pořádně projet tvůj blog a něco z receptů vyzkoušet :) Pesta miluju, používám je hlavně na těstoviny :)
OdpovědětVymazatMyGoldenMind
Jé, moc děkuju Peti, jsi milá ♥ To mě moc těší, že se Ti má tvorba líbí :) To já taky, tohle byla moje premiéra s rýží :)
VymazatWow tak to vypadá super, já pesto používám na gnocci nebo do salátů :).
OdpovědětVymazatTheBlondieTale
No vidíš, s gnocchi jsem ho už dlouho neměla, děkuji za připomenutí!
VymazatZajímavá kombinace :) Vypadají krásně
OdpovědětVymazatMě samotnou mile překvapila. Zjistila jsem, že se to dá také použít jako příloha k masu :)
VymazatTy jo, to vypadá skvěle!! Děkuji za inspiraci :) hned si recept ukládám.
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Tak doufám, že Ti bude kdyžtak chutnat. Nejlepší jsou za čerstva teplé ☺ To já Ti děkuji za milý komentář :)
Vymazat