úterý 17. července 2018

Cacao Prague

Vítej u nového článku ♥

Dneska trochu zase z jiného soudku než jen recept. Dneska vám tu chci popovívat o mé návštěvě jednoho celkem známého podniku v Praze - Cacao Prague. Já si myslím, že skoro všichni ho znají, alespoň z doslechu. Často z něj vídám fotky na instagramu, takže i mě tak nějak uvízl v paměti. Nejčasteji s jejich acai bowl.


Tohle ale nebyla jediná premiéra, kterou jsem v Praze ten den zažila. Také jsem se naživo sešla s blogerkou Aničkou, se kterou jsme v kontaktu už někdy od listopadu, kdy okomentovala můj blog a daly jsme se vzájemně do "blogerské spolupráce" - vzájemná výměna odkazů na blog.

A mě jeden den napadlo, proč neudělat i nějakou spolupráci naživo a tak jsem Aničce napsala mail. Chvíli jsme přemýšlely, na jaké téma naší spolupráci uděláme, až jsme na to káply - navštěvování a ochutnávání kaváren/restaurací. Každá jsme vybraly 3 podniky a z těch vybraly finální 3. A na Cacau jsme se obě shodly, proto jsme se ho také rozhodly navštívit jako první.


 

Kytičkové.

Protože jsme Cacao navštívily v době oběda, daly jsme si nejdřív slaný chod a poté nějaký dezert. Já jsem si objednala pita chléb s hummusem, mrkví a olivami a Anička žitný chléb s avokádem, lososem a rajčaty. Já je poprosila bez oliv, Anička bez rajčat :D Netušila jsem, co si vybrat, protože nejím rajčata, olivy a avokádo a snad všude jedna surovina vždycky byla. Celý seznam denního meny najdete zde.


Čas se nám opravdu vyvedl, protože zrovna v té době tam bylo málo lidí. O půl 2 už tam bylo narváno, proto bych vám doporučovala rezervaci. Jídlo bylo za chvilku před náma. Musím říct, že jsem čekala něco víc. Pita chléb byl skvělý, ale hummus mi přišel málo dochucený. Také mi v něm vadily kousky nerozmixovaných bobulek cizrny, protože se to špatně mazalo na chleba :D A také nárazové kusy česneku, kdy jsem myslela, že mě asi shoří pusa.




Chvíli na to jsme si objednaly sladkou tečku. Dlouuuho jsem se nemohla rozhodnout. V nabídce byl například pekanový koláč, tvarohový koláč, tiramisu, čokoládová pěna, raffaelo dort, pistáciový dort atd. (celá nabídka sladkého). Byla jsem rozhodnutá pro pekanový koláč, ale poslední kousek mi někdo vyfoukl a tak jsem se rozhodla pro pistáciový dort (protože vypadal výborně!). Anička měla jasno v podobě raffaelo dortu.


Byl výborný! Já myslím, že už je z fotky poznat, že pistáciemi rozhodně nešetřili. Sladký byl akorát a ta konzistence byla taky dost dobrá. Vzájemně jsme ochutnaly a Aničky dort byl opravdu mnohem sladší a doopravdy chutnal jako raffaelo, ani se mi tomu něchtělo věřit.




Já si k pití dala obyčejnou vodu a Anička zkusila ledový zelený čaj a latté.

Když potkáte někoho, který vám rozumí ve focení všeho, protože do článku :D ♥

Cenově to není žádná hitparáda. Pokud jste navštívili výše zmíněné odkazy tak víte, že bagety a tousty se pohybují v rozmezí 90-130kč a dorty nejčasteji kolem 90-100kč. Takže si celkem za slávu připlatíte. Dohromady jsme tam nechaly 550kč.

Obě jsme musely uznat, že prostě nemá cenu si dát v Cacau něco slaného. To nás naprosto zklamalo, zatímco dortíky u nás zabodovaly na plné čáře! Takže na dortík ANO, ale na bagetku (nebo alespoň ty naše) NE. 

Cacao je opravdu známé a my jsme měly štěstí, že jsme narazily na celkem dvě slavné slečny. První byla Dominika z blogu dblog a druhá Kačka z smoothcooking. Mě to nedalo a poprosila jsem Kačku o fotku. Rozhodně se nebojte takhle někoho oslovit, když ho potkáte. Kačka byla velmi příjemná a věřím, že jí to potěšilo. Stejně jako mě, že se se mnou vyfotila :)


Když bych měla zhodnotit celý den prožitý s Aničkou, tak musím říct, že jsem moc ráda, že jsme se poznaly! Z Aničky jsem měla opravdu dobrý pocit a příjde mi, že jsme si hezky sedly. Předtím jsme si vlastně psaly akorát na blozích, emailu a instagramu. Takže to bylo na slepo, ale já věděla, že to dopadne dobře. Před návštěvou Cacaa mě Anička vzala na letnou a po Cacau mi ukázala ještě hračkářství Hamleys a obešly jsme pár obchodů. Koupila jsem si nové plavky a letní šaty. Třeba vám je ukázku v nějakém nákupním článku za červen/červenec O:)

Z letné s výhledem.

V Hamleys.


Tak to by bylo pro dnešek vše, já doufám, že se Ti článek líbil a co pro Tebe mám nachystané příště, to se nech překvapit ♥
Pa, Míša.

P.S. Měl by jsi zájem o moje nákupy (všehochuť - jídlo, oblečení..) za měsíce červen a červenec?


Setkal jsi se už s někým, koho jsi poznal na blogu? Navštívil jsi už Cacao Prague nebo alespoň znáš tento podnik? Znáš Aničky blog?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)

  Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/

Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

26 komentářů:

  1. O tomto podniku jsem taky už mockrát slyšela, ale ještě jsem tam nebyla. Prahu mám dost z ruky, takže v ní jsem taky velmi málo :D Každopádně u mě by taky vyhrálo raffaelo, protože kokos! <3 :D Jinak to vypadá vše chutně, škoda, že slané tam nemají moc dobré, ale já jsem stejně více na sladké :D A vypadá to na užitý den, navíc si poznala někoho z blogu, což je super:) Já zatím poznala jenom jednu slečnu, kterou znám přes blog :) A zájem o články typu nákupy bych měla:) Ráda je čtu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme stejně :D Sama jsem cestovala 2h tam a 2h zpět :) Třeba někomu jinému by to slané chutnalo, ale nás neuchvátilo :) Tak to je super :) Dobře, beru na vědomí, děkuju ♥

      Vymazat
  2. Podnik znám a už jsem se tam několikrát chtěla vypravit, no zatím to neklaplo, ale určitě to mám v plánu. Jídlo vypadá krásně a ten tvůj pistáciový dort? Miluji pistácie, takže ten chci rozhodně ochutnat. Oběd vypadá taky krásně, hlavně ten hummus, ale musí být dobrý. Když ho dělám doma, tak si dávám na dochucení hodně záležet :D NA fotku s Kačkou jsem koukala na Instagramu a je to super zážitek :) Určitě jste si to obě moc užili stejně tak jako já čtení tohohle článku :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vyzkoušej nějaký dortík, ty stojí opravdu za to :) Hummus si radši udělej doma, ať si ho dochutíš podle sebe :) To určitě byl ♥ Moc Ti děkuju Lindo :)

      Vymazat
  3. Podnik neznám, protože nejsem z Prahy. Musím ale uznat, že oba dva dortíky vypadají skvěle!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Mě tenhle článek tak dojal <3 :D Ani nevím proč. Jsem fakt ráda, že jsme se sešli a padli si tak, že jsme spolu i nakupovali! Když tak koukám na ty fotky, dala bych si oba ty dortíčky :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, to jsem ráda Aničko ♥♥ Taky si myslím brouku ♥ Ne asi, tak na kdy naplánujeme další sezení? O:) ♥

      Vymazat
  5. v podniku som raz bola a keď znovu prídem do Prahy tak sa tam určite zastavím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě chybu neuděláš :) Na dortíčky doporučuju ♥

      Vymazat
  6. To je pěkná blogerská spolupráce na kavárny/restaurace:D. Já miluju kavárny a tak :D a fakt je navštěvuji často a hlavně s přítelem:D, proto se také na instagramu jmenuji "milovník kaváren" :D. Ale na Cacao Prague jsem psala i na blog článek:). A rafaelo dortík jsem měla také :D.

    Je pěkné, že jste si s Aničkou sedly:) a její blog znám a ráda ho čtu:). A jinak já už od mala mám kamarádky blogerky :D, ale setkala jsem se se dvěmi, kterými jsem si nejvíce sedla:) a do teď jsme v kontaktu nejspíš už 8/9 let:)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvěle jsme to vymyslely :D Koukala jsem, na insta máš krásné fotky z kaváren :) To jsem ráda :) Tak to je boží, už se znáte teda celkem dlouho :) ♥

      Vymazat
  7. Všechno vypadá božsky, jelikož nejsem z Prahy, tak jsem v Cacao ještě nebyla, ale třeba se tam někdy podívám :) s nikým z blogu jsem se ještě nesetkala, ale doufám, že někdy jo :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju ♥ Určitě ano! Já to mám také dálku, ale přesto jsem si cestu udělala :) Určitě se také s někým setkáš, stojí to za to :)

      Vymazat
  8. To vypadá super, celý den :) působí to na mě že jste si opravdu padly do noty a užily každý okamžik :)))) Cacao znam, ale vzdy jsem tam byla jen na kafi, takze netusim, jak vaří, ale minimalne ten dort vypadá luxusne, a ja, nejvetsi milovnice pistácií, bych to mela napravit :D :)
    máš pravdu ale ze ceny jsou vetsi, ale tak neni se čemu divit, je to u Palladia, hold to v tehle mistech bude drazsi zalezitost.
    ja uz se s blogerkama driv sesla, ale ráda bych nasla i jine dalsi super lidicky :) je to prave skvely virtualni svet ktery dokaze svest lidi dohromady i offline a osobne :) je to super :)
    www.veronikahaj.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu to byl skvělý den :) To si piš ♥ Určitě ho vyzkoušej, stojí za to ♥ To máš pravdu a musím se přiznat, že jsem v Palladiu byla poprvé :) Jé, tak to Ti závidím, to musel být skvělý zážitek :)

      Vymazat
  9. O tomto podniku jsem ještě neslyšela :) Ale to je asi tím, že nejsem pražanda a obcházím jen naše místní kavárničky :D ale ten dort vypadá naprosto úžasně:) těším se na další vaše články a tipy kam se vypravit na podobné lahůdky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :) Tak to nás obě moc těší, děkujeme za zájem ♥ :)

      Vymazat
  10. Ještě jsem o tom podniku neslyšela a docela se divím, sice nejsem z Prahy, ale přehled poněkud mám :D Asi ne dostatečný, ale ty dortíky vypadají výborně.
    A v Hamleys je to super, hlavně ta klouzačka, ačkoliv jsem přítele přemlouvala dlouho, abychom se zklouzli :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě fotek z Cacaa viděla spoustu, tak mi přišlo, že je celkem známé :) Na tu jsem se teda neodvážila :D

      Vymazat
  11. Do Cacaa se chci už dlouho vypravit právě na ty dortíky :D tak uvidíme, kdy se tam dostanu :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě doporučuju oba, které jsme s Aničkou vyzkoušely :)

      Vymazat
  12. Tahle kavárna aktuálně absolutně borduje internety.. :D

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu Maddie, proto i já ji chtěla vyzkoušet :)

      Vymazat
  13. Super článok, jedlo vyzerá strašne chutne! :)
    xx Mon
    https://lifebymon.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥