sobota 2. června 2018

What I ate XIX.

Ahoj vítám vás u dnešního článku, který je plný nadupaný dobrotami. Ze začátku měsíce jsem se bála, abych měla co dát do článku - moc fotek jídla se mi neshromáždilo. Za to konec měsíce byl více než hojný. Proto květkové What I ate rozdělím na 2 části. Druhá vyjde hned v zápatí :) V květnu jsme si udělali hned několik bufetových snídaní - ty miluju! Od každého něco ♥ A začneme hnedka jednou krásnou víkendovou snídaní O:)


Co je na nedělní snídani lepší než takováhle nádhera? Jarní omeletky (žitné palačinky) s kukuřicí a jarní cibulkou. Aby to nebylo suché, tak na každou jsem dala lžíci 12% zakysané smetany. K tomu čerstvá zelenina. Jako sladká tečka - namáčené vločky s borůvkami a mandlemi.


Poloviční kaše (z 25g vloček) oslazená snickerdoodle proteinem, přidána lžíce tvarohu, ozdobena jahodami a máslem od Lucky Alvin. K tomu 3 cizrnové muffinky (recept) s milko řeckým jogurtem a kouskem jahůdky.


Proteinové tiramisu! Klasické tiramisu mi nechutná, nevim proč. Ale toto bylo hodně parádní! Škoda jen, že jsem uvařila tak slabou kávu :D


Po rozkrojení.


Jedna příprava jídla do krabiček na cestu domů.  Na snídani 1/4 proteinového tiramisu a 1/2 tvarohu s lžičkou kešu másla. Na oběd žitná kolínka s mletým krůtím masem a rajčatovou passatou. Na svačinu čokoládový pudink a na večeři 2 plátky žitného chleba s trochou gervais a s 90% kuřecí šunkou. K tomu čerstvá zelenina.


Na obědě s maminkou. Dali jsme si vepřové medailonky z vepořové krkovice se zeleninovým salátem a bylinkovým dipem.


Další 1/4 tiramisu k snídani. K tomu plátek žitného chleba s Patifu delikates a 1/2 light mozzarelly. K tomu okurka a kedlubna.


Kuskus na sladko. S 1/2 tvarohu, 1/2 jablíčkem, rozinkami, skořicí a Lucky alvinem (arašídový krém s hořkou čokoládou).


Na oběd znovu kolínka s mletým krůtím masem a rajčatovou passatou. K tomu zeleninový salátek. Většinou si vařím 2-3 porce hlavních jídel :)


Ke snídani tapioka pudink k jahodami a mletým lněním semínkem a k tomu 1/2 odtučněného tvarohu s jahodami a zase Lucky Alvinem, za chvíli už nebude :( :D


Pudinková ovesná (recept) s podušeným jablíčkem a kouskami mandlového másla.


Výborný oběd inspirovaný mojí skvělou babičkou ♥ Plátky slunečnicového chlebu z Kaufu, který jsem pomazala trochou gervais, na to jsem dala pár plátků nakrájené cibule. Zakryjeme šunkou, dáme plátky mozzarelly a posypeme grilovacím kořením. Pečeme na 180°C do zlatova, až se rozpustí mozzarella :)


Batátové noky (recept) zkoušené v rámci výzvy s Miškou se zdravou koprovou omáčkou a 2 vajíčky natvrdo.


Obří snídaně před pochodem Přes tři hrady (pokud vás zajímá více, tady o něm najdete článek).  Podávaly se cizrnové muffinky, strouhaná kakaovo - tvarohová buchta, slunečnicový chléb s lučinou a vysokoprocentní šunou, čerstvá zelenina a krém ze zakysané smetany, tvarohu, oslazené, prokládané piškotamy a jahodami.


Snídaně ze zbytků :D 2 malé palačinky s milko řeckým jogurtem a jahodami se skořicí. K tomu 2 poslední cizrnové muffinky a poslední kousek strouhaného kakaového koláče.


Hokus pokus který se povedl! Batátová omáčka s mletým krůtím masem a k tomu zeleninový salát.


Ke svačině 1/2 zakysané smetany s balením müsli srdíček. Tyto bezlepkové s oříškama teda za mě nee :/ Pekanové pořád vedou!


Jak malá ♥♥ Krupička z pohankové krupice, oslazená snickerdoodle. Zasypaná skořicí a kakaem. Místo másla Lucky Alvin. Všude zmiňuji ten na následující fotce. K tomu večerní Smíškové.


Pudinková ovesná oslazená snickerdoodle proteinem, kešu oříšky a Alvin.


Rychlá véča - plátek žitného chleba s patifu, 50g vepřové 92% šunky a zelenina.



Rychlá véča následující den :D Akorát jsem si navíc dala ještě pro doplnění bílkovin 1/2 odtučněného tvarohu s 10g makovo - kokosového másla od Nutspread ♥


Rozloučím se s vámi touto dobrotou - žitná kolínka s fazolemi, kukuřicí, hráškem a tuňákem. Papáno u mého oblíbeného Prostřena :) Já doufám, že se vám dnešní inspirace líbila a načerpali jste nějaké nové nápady :) Pokud budete zkoušek nějaký recept z mého blogu, budu ráda, když mi dáte vědět, jak se vám recept líbil, jak se vám povedl a jak vám chutnal :) Uděláte mi tím velikou radost ♥ Tak zase u dalšího článku, který bude pokračování tohoto...
Pa, Míša :-*

Máte přání na nějaký speciální článek? Také se vám s přicházejícími vedry mění chutě na saláty a studená jídla?


Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu


13 komentářů:

  1. Ještě štěstí, že jsem se teď pořádně naobědvala, protože za normálních okolností bych měla po tvém článku neskutečný hlad. :D To tiramisu vypadá tak úžasně! Líbí se mi, jak do těch věcí vždycky nenápadně zahrneš ten protein, je to skvělý :D Při té fotce s tím arašídovým máslem jsem si vzpomněla na ten meme obrázek: "They can take our carbs but they can never take our peanut butter!!!"^^ :DD
    Ann

    OdpovědětVymazat
  2. Jé taková krásná jídla, děláš mi chutě :D zaujalo mě to tiramisu, mám ráda i klasické, ale zkusila bych ráda i nějakou jinou variantu :) a kuskus na sladko, to by mě ani nenapadlo, ale určitě to vyzkouším :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  3. Na to se tak krásně kouká! Hned mám na něco z toho chuť... :D Patifu taky zbožňuju... ale hlavně jsem dostala obrovskou chuť na krupici! :D Neměla jsem ji, co jen pamatuju... :D Jaká je ta pohanková? Přiznám se, že pohankové kaše a tak mě příliš neoslovily...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já u těch krupic necítím rozdíl :) Ať je to klasická, pohanková nebo rýžová. Mě přijde, že chutnají všechny stejně :) Vůbec tam není cítit případná pachuť pohanky :)

      Vymazat
  4. Tak tenhle článek je vážně nadupaný dobrotami :) A přinesl mi spoustu inspirace protože tak na půlku věcí mám chuť :)

    OdpovědětVymazat
  5. No Míšo, těch dobrot!! :-O hned bych šla s tebou bydlet, abys mi taky vařila (pekla) :-)
    Kátfoblog

    OdpovědětVymazat
  6. Áchjo, já k tobě vůbec nemůžu chodit, zase budu mít hlad. :-D Všechno to vypadá nádherně (kromě koprovky teda, tu já nemusím). :-) Z těch tvých kaší se mi sbíhají sliny, na těch já hrozně ujíždím a když mám čas, je to moje zaručená snídaně. :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Mňammm, všetko by som hned zjedla...snažím sa aj ja zdravo žiť, ale je to ťažké :)

    Izabell zo SYDNEY SLEEK

    OdpovědětVymazat
  8. Úplně slintám :-D všechno bych si dala :-D :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  9. Super článok všetko to vyzerá veľmi chutne :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  10. Ten protein chci zkusit! :D A krupičku bych si teď úplně dala! Musím brzy udělat! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥