sobota 21. dubna 2018

Recenze: Skryté příběhy

Krásné ráno všem ♥

Dnes tu pro vás mám další recenzi. Tentokrát se ale nejedná o recenzi na nějakou dobrotu, za to na skvělou appku, díky které můžete něco poznat! Applikaci Skryté příběhy jsem objevila u Aleše na blogu. Jeho recenzi můžete najít tady.

Jak už víte z tohoto článku (První návštěva ve Waf - Waf), v sobotu 7.4. jsme s přítelem navštívili Prahu. Protože jsem tam měla v plánu obejít hlavně nějaké podniky s jídlem, bylo mi blbé tam nic jiného nedělat. Chtěla jsem, aby to bylo nejlépe zadarmo (jízdné a ceny papání nejsou nic levného :D) a venku, protože nám počasí opravdu vyšlo na 1. Proto, když jsem viděla recenzi na tuto appku, bylo hned jasné, co v Praze budeme dělat celou dobu! Celou dobu ne, spíš do té doby, než se mi vybil telefon :D

Applikaci si zadarmo stáhnete v Googleplay (nenašla jsem, zda jde i na Iphone). Ostatní věci, jako třeba kolik zabírá místa nebo jak vyspělý android potřebujete zjistíte zde. Než hru začnete hrát, doporučuji nejdříve shlédnout toto krátké video, které vám lehce nastíní celou hru :)




Po otevření applikace se nejdříve musíte zaregistrovat. Vyplnit email a heslo a co je nejdůležitější - zvolit si jméno týmu. Pro nás to byl nadliský úkol a jméno jsme vybírali opravdu dlouho. Nakonec jsme tým Hobitů! :D

A pak samotná "hra" začíná! Ukáže se vám celá mapka České republiky. Každý praporek značí jeden skrytý příběh. Panáček značí vaší polohu. Čísla uvnitř praporků znamenají rok, kdy se příběh odehrává. Tady to možná není tolik patrné, ale je to nejvýhodnější jet hrát právě do Prahy, kde je příběhů spousta. Ostatní jsou velmi rozprostřené po celé ČR.


Po přiblížení mapky (na Prahu) už můžeme vidět jednotlivé příběhy. Ten žlutý praporek, či jak to nazvat, vedle kterého stojí panáček (což byla naše poloha) - to je příběh, který jsme úspěšně dokončili.


Teď tu budou názorné ukázky ze hry, ale z různých příběhů, tak se nelekejte, že se zabívají odlišnými tématy :) My jsme hráli příběhy - Valdštejnův Egopalác a Bezradný Einstein. Po vybrání příběhu se vám ukáže na obrazovku následující screen. Na začátku je název příběhu a krátký popis. Pod názvem vždy najdete rok, ve kterém se to odehrává, reálné místo, kde se trasa nachází, počet kilometrů, jak je to od vaší momentální polohy vzdálené, délka trasy, jak dlouho vám zabere projít trasu a nakonec maximální počet bodů, který za trasu můžete získat.

 

Po stlačení "hrát" si nejdříve stáhnete trasu. Pokud nemáte data, tak si příběhy, které budete chtít projít nastahujte doma nebo poté na místě někde vyhledejte wifi. Nebojte se, tohle je jediný moment, kdy budete potřebovat mobilní data. Zbytek funguje bez problémů bez nich, stačí mít zaplou polohu :) Na screenu níže pak můžete vidět jak už vypadá samotná mapa. Nejdříve jsou body označené modře s čísly 1-X (naše trasy měly celkem 6 a 7 stanovišť), které chodíte podle stoupajícího čísla. Body jsou ještě spojené žlutou čarou, aby jste viděli, kudy jít. Po splnění/nesplnění se vám ukáže červený kruh s fajfkou.


Tady můžeme vidět 1. zastávku u příběhu s Einsteinem. Co vidím jako velké plus hry, tak je to, že je vše nadabované, ale jak! Žádné suché čtení, dabéři to dělají dobově, jako by to bylo představení k divadle - to toho jsem se zamilovala a vždycky jsme si to nahlas pustili! Pro ty, kterým by to připadalo třeba trapné, je také vše ve psané formě :) Na začátku je tedy vždy krátký monolog, který nás uvádí do nějakého problému.


Když poté na stránce sjedete níže, objeví se vždy nějaký úkol. Jsou různého rázu. Často souvisí s věcmi, u kterých s zrovna nacházíte (například kolik je andělíčků na soše, vyluštit jméno podle pamětní tabule a kódů), ale najdete si pár takových úkolů, které s místem nijak nesouvisí (viz spodní obrázek nebo vyluštění hádanky). Vy vyberete v tom dobrém případě správnou odpověď a dostanete 5 bodů. Pokud vyberete špatnou, nic se neděje, akorát nedostanete body. Ale! Aby se vám odpověď ukázala a vy (ne)dostali body, musíte být fyzicky na tom místě. Nejde to hrát třeba v Brně trasy z Prahy ;)


Ano, i nám se vše nepovedlo :D A zrovna jsme podělali otázku výše - tu s tou první pomocí :D Co by jste tipli vy? A, B nebo C? Správnou odpověď vám potom povím :)


Akorát koukám, že jsem zapomněla vyfotit, jak to vypadá, když ty bodíky dostanete :) Místo černé baterky s lebkou dostanete žlutooranžově naplněnou baterku. A taky 5 bodíků! (Ale teda zatím netušim, na co jsou :D)


A takhle to vypadá, když celou trasu zdoláte a vyluštíte příběh :) Co mě na konci ze začátku velmi potěšilo a nakonec stejně tak velmi zklamalo bylo, že vám to nabídne se na konci trasy vyfotit, ale máte tam tu hlavní postavu celého příběhu - bohužel, jak si můžete povšimnout, kvalita stojí fakt za prd :( Zkoušeli jsme to různě, ale vždy se to vyfotí rozmazaně.


Většinou vás to tahá po různých památkách, parcích, náměstích, významných budovách, takže toho i dost poznáte. Trasy nejsou nijak náročné (nebo aspoň ty naše). Celkově applikaci hodnotím velmi kladně - člověk jenom tak bezduše nechodí, něco pozná, "zažívá příběh", který je fakt perfektně dle mého namluvený. Taky moc oceňuji, že kromě stáhnutí mapy, což můžete udělat i doma funguje celá aplikace offline. Jediný dvě nevýhody, co mi trochu vadí, tak že zatím příběhů moc není (v mém okolím fakt snad nic) a ta fotka, to je jako fakt hodně štve :( :D

Tak to by bylo pro dnešek vše. Já doufám, že se vám článek líbil a že jste se dozvěděli něco nového. Já jsem si hraní appky užila moc ♥♥
Pa, Míša.


Jaká by byla vaše odpověď s první pomocí? Znáte appku? Co na ni říkáte? Nebo preferujete například Pokemon Go?



Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu

 
Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Youtube kanál - https://www.youtube.com/channel/UCOjT0MZGJHzbY7rVEjhMZrQ?
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

24 komentářů:

  1. Tak toto vyzerá zaujímavo :) chystáme sa doPrahy, takže ak bude čas, určite stiahnem :) ďakujem za tip! ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě právě hra na první pohled velmi zaujala :) Doufám, že Tě bude bavit tak, jako nás ♥ Rádo se stalo :)

      Vymazat
  2. To vypadá fakt skvěle, slyším o tom poprvé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji Markét :) Já jakmila jsem o tom slyšela poprvé, bylo jasné, že jí musím zkusit :D:)

      Vymazat
  3. No tak to je skvělý! To je něco pro mě jako cestovatele :D Bychom mohli spolu navštívit, až půjdeme do Prahy :) Vůbec jsem tuhle appku neznala, dík za tip.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Ti v tuto chvíli tak závidím, že žiješ v Praze :D Já to mám 2h cesty, takže si ještě chvíli budu muset počkat, než si zahraju :( Rádo se stalo ♥

      Vymazat
  4. Túto appku tiež nepoznám no vyzerá naozaj super :) Takisto rada cestujem, takže musím preskúmať či si ju obľúbim :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu fajn zpestření výletů, pokud se teda v okolí nějaký příběh nalézá :)

      Vymazat
  5. Jé o ničem takovým jsem snad ani nikdy neslyšela, ale vypadá to fakt dobře :D to, že funguje offline je rozhodně velký plus :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem za to moc ráda :) Akorát teda telefon to stejně vybíjí dost slušně :D :D

      Vymazat
  6. Tyjo, teď jsi mi dala další tip, o čem mluvit u maturity, když si vytáhnu otázku z geocatchingu... Tahle aplikace se jistě zařazuje do tohoto druhu CR, takže děkuji! Vypadá to dobř! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, je to dost podobné :) Nemáš vůbec za co ♥♥ A je to i moc fajn, jenom škoda těch fotek no :)

      Vymazat
  7. Tahle appka vypadá skvěle a je dostupná i na App Store:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  8. jé tohle se mi hrozně líbí, připomíná mi to kešky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano :) Narovinu, hledání kešek mě moc nebaví, protože je většinou nemůžu najít :D Ale na druhou stranu je jich všude plno :)

      Vymazat
  9. O této aplikaci jsem nikdy neslyšela a popravdě by mě ani nikdy nenapdlo něco takového vymyslet. :D
    Ale musí to být zábava to hrát a ten čas pak rychlei uteče :)
    Doufám, že to tvému příteli na pohovoru vyšlo, mě nevzali, ale sehnala jsem si jinou práci a daleko lepší :) Jestli ho nevzali, tak mě to mrzí, ale určitě na něj někde čekají, kde ocení jeho kvality a budou si ho vážit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě také ne, ale je to skvělý nápad :) To teda, opravdu to s tím utíká velmi rychle :) Vyšlo, ale rozhodl se dát šanci ještě té staré práci :) Viz co jsem Ti už psala na blogu :) Tak aspoň, že tak! :)

      Vymazat
  10. O tomhle slyším prvně, ale zní to jako dobrá zábava! :-) To určitě vyzkouším, jdu si to nainstalovat a zkusím chytit nějaký příběh u nás, snad to půjde. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to přeji hodně štěstí :) Já mám nejbližší příběh asi hoďku a půl :D proto jsem jela do Prahy, kde jich je aspoň spousta :)

      Vymazat
  11. O takové aplikaci jsem ještě neslyšela, ale když jsem se koukala na AppStore tak tam ta aplikace opravdu je :) Díky za tip! :) jdu stahovat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo ♥♥ Hihi, ani se nedivím, nás to chytlo :) Chci si jet zahrát pak po zkouškovém :)

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥