středa 7. února 2018

Recenze: Nutspread másla

Ahoj ♥
Ráda bych vám zde napsala svojí první recenzi. Myslím, že by se vám to mohlo hodit, protože vždy když se já chystám kupovat něco nového, hledám recenze a chci vědět, co si o tom ostatní myslí. Přece nebudeme kupovat zajíce v pytli no ne?

http://picasion.com/

Možná tomu nebudete věřit, ale tyto máslíčka jsem vyhrála v Mikulášské soutěži od Nutspread! Byla jsem opravdu moc šťastná, když vybrali zrovna mě! (vítězové byli celkem 3) Někteří lidé v mém okolí se dokonce ani nevěřili, že tyto soutěže jsou opravdové. A jak vidíte, jsou! Takže když vidíte někde nějakou soutěž, určitě to zkuste! Nikdy nevíte, kdy se může štěstí usmát právě na vás :) Jestli vás to uklidní, tak se všech možných soutěží zúčastňuju už cca přes 2 roky a teprve loni jsem vyhrála první soutěž. Tato byla druhá, kterou jsem kdy vyhrála.

Mou výhrou byly 3x 100g balení ořechových másel (vím, že arašídy jsou luštěnina, ano jsou, nejsou to oříšky). Vyvolené bylo arašídové, mák s kokosem a mandlové s perníkovým kořením. 

Ještě bych vás ráda upozornila, že Nutspread celkem často na svém FB tvoří soutěže právě o jejich máslíčka, tak je určitě sledujte, ať vám žádná neunikne a třeba se i na vás usměje štěstí :) Teď jdeme na zhodnocení samostatných másel!
100% arašídové máslo
100 g výrobku obsahuje:
Energetická hodnota 2381 KJ/567 KCAL
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 16 g
Tuky 49 g - z toho nasycené 7 g

Více zde: https://www.nutspread.cz/products/arasidove-maslo-nutspread-bez-cukru/
100 g výrobku obsahuje:
Energetická hodnota 2381 KJ/567 KCAL
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 16 g
Tuky 49 g - z toho nasycené 7 g

http://picasion.com/
http://picasion.com/


Více zde: https://www.nutspread.cz/products/arasidove-maslo-nutspread-bez-cukru/
100 g výrobku obsahuje:
Energetická hodnota 2381 KJ/567 KCAL
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 16 g
Tuky 49 g - z toho nasycené 7 g


Více zde: https://www.nutspread.cz/products/arasidove-maslo-nutspread-bez-cukru/
nutriční informace na 100g:
- 567 kcal/ 2 381KJ
- T: 49g (z toho nasycené: 7g)
- S: 16g (z toho cukry: 4g)
- B: 26g

http://picasion.com/

Tohle máslo bylo skvělé konzistencí. Krásně krémové a tekuté, přesně takové mám ráda :) Je složené jenom z arašídů, žádný zbytečný olej, sůl nebo cukr. Jenom arašídy, nic víc, nic míň. A právě z tohoto důvodu je máslo obyčejné. Nenadchne, ale ani neurazí. Ale do takových domácích complete cookies bylo skvělou volbou!

3/5



95% mandle, 5% perníkové koření (skořice, badyán, anýz, hřebíček)
nutriční informace na 100g:
- 581 kcal/ 2 440KJ
- T: 51g (z toho nasycené: 4g)
- S: 16g (z toho cukry: 5g)
- B: 25g

http://picasion.com/

Tohle máslo také patří spíše k těm tekutějším. Kdybych ho měla zhodnotit, nejlepší je asi jen tak na lžičku :D Opravdu to chutná jako perníčky, totálně! Dokonce jsem si pohrávala s myšlenkou, že bych si toto máslíčko koupila na Vánoce místo perníčků, protože ta chuť je fakt skvělá :) Toto by bylo úplně líto dát do nějakého pečení :D I na palačinky bylo skvělé!

4/5



50% kokosu, 50% máku
nutriční informace na 100g:
- 592 kcal/ 2 488KJ
- T: 54g (z toho nasycené: 31g)
- S: 25g (z toho cukry: 5g)
- B: 12,5g 

http://picasion.com/

Hrozně mě to štvalo, zrovna tohle máslo mi ztuhlo! Ze začátku krásně tekuté a pak ztuhlo. Sice mikrovlnka trochu pomohla, ale nebylo to ono. Tak nejčastěji putovalo do kašiček, kde krásně  roztálo. Tohle máslo bylo geniální asi všude. Na lžičce, v kaši, na palačínkách (jako bobečky :'D), na makovém závinu (joooo, ten byl fakt luxus!!!♥ - stejně jako tohle máslo). 

6/5 ( :'D ♥ )




Když jsem soutěž byhrála, netušila jsem, jaká másla mi dorazí. Doufala jsem ale, že tam právě bude mandlové s perníkovým kořením. Na to jsem se těšila nejvíce a výsledek? Je skvělé, výborné, ale prostě kombinace mák & kokos to vyhrála na plné čáře!

Celkově se Nutspread velmi vyžívá ve kombinování různých druhů oříšků, což mi příjde super! Všechny kombinace zní velmi lákavě :) Můžu například vyjmenovat kombinaci kešu - kokos - mandle (to musí být určitě taky skvělé díky tomu kokosu! ♥), sezam - vlašský ořech - kešu nebo kešu máslo s kávou a vlašskými ořechy.

Jejich sortiment ale zahrnuje také pistáciové máslo (krásná barva a určitě a i chuť ♥), kokosové (to musí být labůžo), lískooříškové, mandlové nebo z paraořechů.

Někdy se nahoře vysráží olej, je to přirozený olej z oříšků, stačí pouze promíchat. Když ho budete mít v lednici, ztuhne. Ale při pokojové teplotě jsou celkem všechna tekutá.

Tak abych to shrnula, určitě vyzkoušejte mák a kokos, tím rozhodně neuděláte chybu! Ale to neuděláte ani s jiným výběrem podle vaší chuti :) A navíc bez cukru, přidaného oleje, soli a dalších zbytečných věcí. Takže vaše hubnutí určitě nijak neomezí! Samozřejmě konzumovat v rozumné míře, s čím určitě budete mít problém jako já (doufám, ať nevypadám jenom já jako neotesánek :D).

Máte oblíbenou značku ořechových másel? Jak je vy nejraději konzumujete?


P.S. V levém sloupku mám anketu o to, jakých článků by jste chtěli na blogu více, tak prosím hlasujte, ať vím, co vás nejvíc baví číst. Moc děkuji ♥♥

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

32 komentářů:

  1. To mandľovo-perníkové by som rada ochutnala ♥ ☃ ❄

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu opravdu doporučit, chutnalo úplně jako perníčky :)

      Vymazat
  2. Tak to vypadá naprosto úžasně!!! Mandle A perník ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjo nevěděla jsem že arašídy jsou luštěnina, ale tak co, alespoň jsem zase o něco chytřejší :D každopádně nejvíce bych měla chuť na to, co chutnalo jako perníčky, ty miluju a arašídy a mák zas tak moc nemusím, tak mě by si určitě získalo to prostřední :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to hodně lidí neví :) Nedivím se, i mě moc chutnalo :)

      Vymazat
  4. Vypadají skvěle, hned bych si nějaké dala :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji :) Snažila jsem se je nafotit tak, aby vypadaly chutně :)

      Vymazat
  5. Mňaaam tieto masla teda nepoznam a mak a kokos ide teda dokopy to mám rada ♥ Mandle a pernik by som rada vyskúšala a ak maš nejake masla tuhe tak si ich nechavaj na radiatori keď ich konzumuješ:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak by jsi je měla určitě vyzkoušet, chutnají skvěle :) I já ♥ Moc Ti děkuji! Určitě vyzkouším, nemám ráda, když jsou másla tuhá :D

      Vymazat
  6. Já od Nutspreadu neměla ještě ani jedno máslíčko.. nějak jsem pořád věrná Myprotein máslům.. musím vyzkoušet !

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by jsi honem měla napravit :) od myproteinu jsou skvělé ty klasiky - kešu, mandlové, arašídové... Ale pro neotřené kombinace je nutspread tou správnou volbou :)

      Vymazat
  7. To vypada bozsky uz na fotkach a verim ze ta chut je uzasna :) miluju tyhle 100% maslicka. My jsme i s pritelem zkouseli doma vyrobit domaci burakove maslo, vyloupali jsme buraky /asi hodinu jsme to loupali dva pytle :D / a pak jsme mixovali a mixovali dohladka, az jsme skoro zavařili stroj :D ale povedlo se. a bylo to nejlepsi burakove maslo co jsem kdy jedla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Přesně o to jsem se snažila :) I já :) také jsem to už párkrát zkoušela, ale většinou to na mě mělo tuhou konzistenci a to nemám moc ráda :( :D Je lepší si koupit už vyloupané :) Tomu věřím ♥

      Vymazat
  8. ježiš to vypadá všechno tak nádherně ♥ arašídové máslo jsem si zamilovala hned na první ochutnání, bohužel to také bylo moje poslední, protože jsem na něj alergická :D ale když vidím tu misku s mandlama a dalšíma dobrotama, tak bych se snad i dobrovolně udusila :D

    DL ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi moc milá, děkuji ♥ Jééj, to teda naštve :( Já bych bez nich teda nepřežila :D Chudinko! ♥

      Vymazat
  9. ňami, taky bych si dala! Díky za přínosnou recenzi.:) Jsem v tomhle úplně stejná, když už jdu zkoušet něco nového na delší dobu (másla mi většinou vydrží více jak měsíc), hledám nejrůznější recenze a málokdy jdu naslepo. :) Poslední dobou jsem se ale pustila spíš přímo do výroby svých vlastních, protože jsem pak "královna kuchyně" a mixuji si vlastní příchutě. O:) Tak příště zase do obchodu.:)
    Měj se krásně,
    Štěpánka T

    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani se nedivím O:) Rádo se stalo ♥ Taky to tak mám, většinou si je šetřím :) Koukám na tvém blogu :) vypadají skvěle! Některé ale ty příchutě nevim, jak bych vytvořila :) třeba s jahodama, karamelovou příchuť... :D :)

      I ty se měj krásně ♥

      Vymazat
  10. Arašídové máslo jsem nikdy neměla :), ale hrozně by mě zajímalo, ale nějak sem se ho neodvážila koupit :D

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se dají koupit i takové ty malinké 10g balení, které jsou v hotelích na bufetových snídaních :)

      Vymazat
  11. Já jsem ani jedno z těchto másel nikdy neměla, ale vypadají úžasně. No a jestli to perníčkové vážně chutná tak skvěle, tak to to musím někdy vyzkoušet:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu chutná skvěle :) Rozhodně nebudeš litovat ♥

      Vymazat
  12. Od téhle značky jsem už viděla hodně másel, ale ještě nezkoušela, mák a kokos zní skvěle!:O A tyjo, gratuluji k výhře:)

    OdpovědětVymazat
  13. Tuhle značku znám, ale nikdy jsem od nich žádné máslo neměla, ty jo kombinace kokos a mák, to musí být boží, stejně tak to perníčkové, no mě by to asi dlouho nevydrželo ty máslíčka :D každopádně máš štěstí, že jsi vyhrála :) ja snad skoro nikdy.. ale zase si říkám, že mám štěstí v lásce.. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, tak jsem byla výhrou velmi potěšena :) Člověk to pořád musí zkoušet se zapojovat :) a jednou se štěstí usměje ♥

      Vymazat
  14. Tak tuhle značku vůbec neznám! Ale oříšková másla mám moc ráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že ji objevil i někdo poprvé :) To se ani nedivím ♥

      Vymazat
  15. Paráda. To je super, že jsi vyhrála, určitě potěšilo!
    Já Nutspread miluju už XY let. Někde na blogu jsou recenze na ně a ještě nikdy jsem nebyla zklamaná.
    Pistácie ochutnej, nebude litovat! Je škoda, že je nejdražší, ale ...stojí to za to!
    jediné, co jsem moc nedala je pekanové a ze slunečnicových semínek, to jsou prostě másla spíš na slané recepty. Ale možná bych teď s nimi vykouzlila něco jiného. tehdy mi to do noty nepřišlo.
    Ale jinak Mák a kokos jsem měla...dělala jsem z něj vánoční cukroví a je to prostě...nejlepší věc!

    Díky za recenzi a užívej oříšku do syta!
    M.
    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si teda piš :) Ani se nedivím ♥ Jojo, také jsem na ně koukala :) No právě, ta cena :/ pro studenta nic moc :D Tak děkuji za doporučení :) To teda!! Těší mě, že máme stejné chutě :D

      Jsem ráda, že se Ti líbila ♥

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥