sobota 18. listopadu 2017

Jak se bránit proti (pod)zimním chmurám

Dny se nám pomalu ale jistě krátí. Časy, kdy se stmívalo ve 21 ale i v 19 hodin už dávno odzvonilo. Už se nebudíme do toho krásného slunného rána. Probouzí nás tma. Rozednění nás přivítá v mrazivé mlze. Pro mě je těžké se v tomto počasí budit s dobrou náladou, ještě když vím, že mě čekají jenom povinnosti. Každý večer si před spaním říkat věci, za které jsem vděčná. A i když zrovna v tom dnu se nedělo nic zajímavého, jsem vděčná za to, že mám kde spát, že můžu chodit v popadaném listí, cítit vůni podzimu, zachumlat se do šály a schovat se pod čepicí s bambulkou. Chci se každé ráno budit šťastná. Ale moc mi to ještě nejde. Proto jsem se rozhodla sepsat pár mých tipů, které mi pomáhají si udělat z děstivého mrazivého podzimního dne, den plný úsměvu, radosti a pozitivní nálady. 

Čaj
Tohle si myslím, že je takové klasika. Nic nepotěší víc, než když si uvaříte po ránu šálek dobrého čaje nebo když příjdete vymrzlí z venku. Krásně vás ohřeje zevnitř.


Mezi moje nejoblíběnější čaje patří zelený (i s citrónem není špatný) a pak taky vánočně laděné čaje, třeba tento od Teekanee. Tady jsem si ho naservírovala do krásného sovičkového hrníčku od albi (najdete ho tady), a k tomu 3 domácí celozrnné sušenky s oříškama, recept můžete čekat. Všichni mi ho moc chválili :) Jaká je vaše oblíbená příchuť čaje?

Podzimní pečení
Dýně a začínající vůně skořice všude kolem nás... Využijte příležitosti, dokud jsou dýně v obchodech za dobrou cenu, nakupte potřebné ingredience a puste se do vašeho oblíbeného receptu z dýně. Může to být dýňová polévka, rizoto nebo může vyzkoušet nějakou dýňovou dobrotu ode mě - dýňové řezy, dýňová tapioka nebo například dýňové scones s čoko kousky. Chvilka v kuchyni mě vždy chodí do lepší nálady.
 

Knížka
... a k tomu čaj, pohodlné křeslo a cozy atmosféra je připravená. Já jsem se konečně naučila trochu vytěsnit času na čtní ve svém životě. Dlouho jsem čtením opovrhovala a pak, když jsem měla co číst, tak jsem si na to nemohla najít čas. Až teď konečně ve vysokoškolském stylu života se mi to povedlo! Když už se přinutím jít číst, často se od toho nemůžu odtrhnout. Zrovna teď čtu knížky od J. Greena. Minulý týden jsem dočetla Příliš mnoho Kateřin, které jsem četla asi půl roku. Přes ten začátek jsem se nemohla dostat a pak už nebyl čas. Teď mám rozečtené Sněží, sněží a lepší knížku jsem si na konec nemohla nechat vzhledem k blížícím se Vánocům... Máte teď také něco rozečteného? :)
 A large, still book is a piece of quietness, succulent and nourishing in a noisy world, which I approach and imbibe with "a sort of greedy enjoyment," as Marcel Proust said of those rooms of his old home whose air was "saturated with the bouquet of silence." ― Holbrook Jackson

Film & fluffy deka
Pohodlně se usaďte na pohovku, zachumlejte se do hřejivé deky a už si jenom užívejte nejnovější trháky...

Společnost
Mám na sobě vypozorované, že když jsem sama, tak mě často chytají špatné nálady a je mi pořád do breku. Hlavně, když už v 17 je tma. Proto se vždy snažím být v nějaké společnosti. Napište svým kamarádům a vyražte do města. Nebo kamkoliv, kam vás nohy zanesou. A třeba právě na zmíněný čaj nebo i nějak podzimně laděné kafe. Možností je spousta. Já mám třeba jako společnost brigádu, kdy dělám v obchoďáku. Nesedím sama na koleji a ještě si přivydělávám :)
Svíčka
Dnes už jsou takové možnosti... V Ikei mě hrozně zaujala s vůní jablka a skořice a voní opravdu úžasně ♥ Nebo taková ta svíčka, kdy nahoře máte voňavou aroma. Stačí jenom zapálit a chvíli počkat... Nádherná atmosféra už se vytvoří sama..


Hihi, tímto bych se vám chtěla pochlubit mým D.I.Y. svícnem na svíčky. No není to nádherný? ♥

Šála & čepice
Zní to sice šíleně, ale mě to skutečně pomáhá. Na začátku října jsem si koupila šálu a čepici s bambulí a byla z toho tak nadšená, že jsem je hned nosila. I když bylo dost teplo a často jsem to pak během cesty musela sundat :D Teď ráda chodím ven jenom z toho důvodu, abych tu náheru mohla vytáhnout ven a užít si ji ♥

#winter #fashion / Grey Beanie / Red Scarf / Black Puff Vest / White Top / Navy Skinny Jeans / Black Boots

Svetry
Viz šála s čepicí. Svetry jsou na dotek krásně příjemné a heboučké. V podzimním dni vás krásně zahřejí.

 So true! I'm ready for extra cuddles, bon fires, chilly evening walks and bundled up early morning service!

Pohyb
Sport pomáhá také zlepšovat náladu, alespoň mě. Člověk na malý moment zapomene na všechny věci, protože nadává, do čeho se to zase pustil. Ale po cvičení ani snad nejde mít špatnou náladu. No ne, ale jako vážně, už se vám někdy stalo, že jste se byli třeba projít nebo na kolečkových/ledních bruslí a litovali jste toho? (teď nebereme v potaz, že se vám u toho něco stalo :D) Akorát při sportování venku se nezapomeňte teple obléct, ať neprochladnete. 

Hudba
I ta správná muzika vás dokáže mnohem lépe naladit. Akorát poslední dobrou mám problém, že se mi málo která písnička líbí :D Zkouším hledat nové na yt i spotify, ale marně... Jaká je vaše oblíbená písnička za poslední dobu?

Jaké jsou vaše tipy proti (pod)zimním špatným náladám? :)


Pár pozitivních citátů nakonec.. ♥

We don't always feel it, but it's true... -Autumn Artwork Change is Beautiful Art by RoseHillDesignStudio
Podzim, roční období, které nás učí, že změna může být krásná.
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
Podzim je druhé jaro, kdy list je květina.
For more quotes and autumn pictures, check out my page on facebook: www.facebook.com/The.truth.abt.Love
Co když stromy odmítnou nechat jít jejich umírající listy? .. Nechávání věcí jít dál nám umožňuje růst.
Fall--"The trees are about to show us how lovely it is to let things go."
Stromy nám kazují jak krásné je nechat věci jít dál.
Zdroj obrázků je pinterest kromě obrázku u čaje, svíčky a pečení.


43 komentářů:

  1. Pěkný článek, hodně lidem určitě pomůže :) Já mezi lidi na které by podzim "padal" naštěstí nepatřím, naopak se na něj a na zimu těším nejvíc :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Já mám ráda zimu jenom v případě, že je sníh :D

      Vymazat
  2. Knížky od Johna Greena zbožňuju! Bude se vydávat i nová, zatím je jenom v angličtině :) Sněží, sněží jsem též četla před Vánoci a byla to ta nejkrásnější vánoční knížka! O:) Jo a můj neojoblíběnšjí čaj je asi karamelový od Lord Nelson z Lidlu :D Také mi moc chutná Picwick zelený čaj s mangem <3

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! Akorát já si teda asi počkám na překlad :D :D To teda, moc se mi líbí, akorát mě naštvalo, že ten první příběh nepokračoval a je to několik příběhů :D :) Lídl mám 5 minut, tak se na něj příště mrknu, karamel zní do zimy dobře!

      Vymazat
  3. Já myslím, že jsi vystihla tak nějak všechno, čím bojuju proti podzimní chmurám :) Knížku Sněží, sněží jsem předloni četla také v období Vánoc a tím víc na mě knížka dýchala svojí atmosférou, možná i proto to je jediná knížka, která se mi od Greena líbí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že čtení ji v momentu, kdy i venku pomalu začíná přituhovat a sněžit, ještě umocní požitek z ní :)

      Vymazat
  4. Beautifully written !! like your post.Photos are too good.
    https://clickbystyle.blogspot.in/

    OdpovědětVymazat
  5. Úplně jsem dostala chuť a náladu na to podzimní pečení :) kdy mi sladké jídlo provoní celý dům.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani se ti nedivím :) Hlavně pak třeba vánoční cukoví nebo punč, to je vůně hned O:)

      Vymazat
  6. Hudba pomáha aj mne pred depresiou, čajíky som v poslednom čase začala hojne piť, nejako ma to chytilo. :)

    OdpovědětVymazat
  7. souhlasim asi uplne se vsim. i kdyz pohyb posledni dobou dost flakam. ale knizka caj svicky deka je klasika. caj mam nejradsi teekanne cernej rybiz chutna uplne opravdove :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já, komu by se mělo chtít cvičit v tom počasí že.. :D Radši zalezlá pod peřinama a koukání na film :)

      Vymazat
  8. This is so cute and perfect!
    Amazing post!
    www.recklessdiary.ru

    OdpovědětVymazat
  9. I love autumn the leaves fall the red colours. Nice pics..
    Xoxo from Portugal

    marisascloset.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Great post and your blog is beautiful.
    I am your new follower.
    Fashionista2020

    OdpovědětVymazat
  11. Jé to je super článek! :) Já čajuju od listopadu, jak venku trošku přituhne, vytahuji čaj! :D Pečení je perfektní terapie, alespoň pro mě. Peču tedy celý rok, nicméně v zimě se nejvíce těším na pečení Vánočního cukroví, hlavně teda perníčků! To miluju :) V zimě taky s přítelem shlédneme nejvíc filmů, vždycky si roztáhneme sedačku zamuchláme se do deky a proválíme se klidně celou neděli u filmů :) A svíčky? O těch ani nemluvím, každý den si večer zapaluji několik svíček s různými vůněmi a pak nimi voní celý obývák. Jsem svíčkový maniak! :D A svetry jsou samozřejmostí, nosím je celou zimu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já čajuju snad celoričně :D Cukroví je super, ta vůně potom všude.. :) Taky s přítelem děláme :D Vždycky pak dáváme kámen nůžky papír, kdo půjde z peřiny pustit další díl :D U vás to musí teda krásně vonět :)

      Vymazat
  12. Také mám nejradši zelený čaj.. s citronem, ale teď ho docela omezuju a snažím se pít více ovocné, nebo jak píšeš ty, s vůní vánoc jsou kouzelný :) Já teď čtu třetí díl - Tichá modlitba a nemůžu se od té knižky odtrhnout, z práce se těším domů, až si k ní zase sednu, pěkně s dekou ke krbu a konečně se dozvím, jak to celé dopadne :D no jsem teprve v půlce, tak si ještě chvíli na konec počkám... ale kdyžtak mrkni do mého knižního koutku na blogu, SKORO všechny knížky, co jsem zatím četla můžu jen doporučit :) jinak s tou společností, příští týden ti ji budu dělat já, už se moc těším :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda :) teď dokonce měli můj oblíbený vánoční v kaufu ve slevě, tak hled letěl do košíku ♥ Vy máte krb? Závidím!! :D Určitě se podívám :) jupí, už se nám to blíží, i já ♥♥

      Vymazat
  13. Miluji čaje od Teekane, ale teď je bohužel nemůžu:( Knížky od Johna Greena miluji! A teď čtu postupně povinnou četbu, chystám se na Máj :D Taky jsem nereda sama, naštěstí na privátu jsem se spolužačkou :D Svíčkami právě máme vybavený celý pokoj! :D Já miluji šátky, mám jich doma milión a stejně nakupuji každý rok další!:D Po cvičení jsem také vždy šťastná, že bych měla špatnou náladu se mi taky nikdy nestalo, maximálně, když mi ten den ten trénink nesedl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, jakpak to? Povinná četba je děs :D :D já na koleji mám taky spolubydlící, ale moc se nebavíme a taky tady každá často nejsme. Ale nejhorší je se k tomu svičení vůbec dokopat.. :D

      Vymazat
  14. Nesnáším tenhle posun času, kdy je brzy tma... ale zas pozitivní je, že když se čas měnil, tak jsme si o hoďku přispali :D. Já miluju zelený čaje a nebo taky zelený čaj s jasmínem a i černý mi chutná a nebo bylinkový :D. To DIY je moc povedené!! :) A souhlasím, že po cvičení nejde mít špatnou náladu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale stejně bych byla radši, kdyby se ta změna času zrušila :D s jasmínem zní zajímavě :) Jů, moc děkuji ♥ Jsem ráda, že se ti líbí :) Ano ano :)

      Vymazat
  15. Krásný článek! Mě pomáhá hlavně kakao a svíčky:)
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  16. Ahojky,
    teda, to je krásně napsáno a všechno to dává dohromady parádní atmosféru, kdy si sami uděláme z tohoto období jedno z nejlepších v roce.
    teekane Winter time milujeme. U nás doma to je zaručeně číslo doma, ale pořád ho mají všude vyprodaný. Takže od Teekane teď máme Magic moment, který je trošku podobný a taky je to fajn.
    I s tím čtením je to pravda. Lépe se mi čte teď, kdy mě to tak netahá ven a jsem raději v teple doma. Po cvičení, dát si čaj, něco dobrého, knihu a zapálit svíčku= dokonalý scénář.

    Ještě bych doplnila psa v listí. Velká radost jak pro pána, tak pro mazlíka :-)
    Krásný podzim.
    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji ♥ To teda :) Teď ho měli v akci v kaufu, tak jsem si hned koupila do zásoby. Ten znám taky a špatný vůbec není :) To teda, když je venku krásně, člověku se doma tvrdnout nechce. Celkově listy na zemi nebo krásně měnící barvu na stromechm, to máš pravdu! :) I tobě ♥

      Vymazat
  17. Tak já myslím, že jsi napsala snad vše :D hrozně mile sepsané :) co se týče svíček, knížek, čajů a dek tak to u nás jede 24/7 skoro. A s pečením se u mě taky poslední dobou roztrhl pytel a nestačíme to jíst :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ♥ :) Já taky někdy ne, ale rodina či přítel se vždy rádi ujmou této "otěže" :D :)

      Vymazat
  18. Za mě nejvíce asi to pečení, hudba a svíčka. To jsou takové zbraně proti podzimním chmurám, které nejvíce uvítám. Moc hezky zpracovaný článek :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  19. Pěkně napsaný článek :) Mě od podzimních chmur nejvíce zachraňují právě svíčky, světýlka, vůně skořice a vonící čaje nebo káva :) k tomu si přečtu nějakou krásnou knížku a hned mám lepší náladu :) Jedna z věcí které na přicházející zimě miluji je ten čerstvý vzduch, kterej tě probudí a nabije energií hned jak uděláš prvních pár kroků.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ♥ Nojo, vidíš to, na světýlka jsem zapomněla :D To se ti ani nevidím :) To teda :)

      Vymazat
  20. Já jsem s přítelem nebo někde s kamarády, to je nejlepší :)

    Tereza Outcry, http://www.outcryblog.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Svetry! Zrovna v týdnu jsem si koupila rovnou 3 a byla jsem z nich fakt nadšená. Miluji je :D. A samozřejmě u mě vedou knihy a něco dobrého na pití v teple. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥