neděle 20. srpna 2017

Irský sodový chléb

Irský sodový chléb


Já ty chleby mám radši než housky. A nejlepší je to s domácí pomazánkou! Tentokrát jsem k tomu měla pažitkovou pomazánku. S výsledkem chlebíku jsem 100% spokojená, ale mě mrzí, že se mi šmejd přilepil :D Chuťově je výborný a co je nejlepší?! Nemusíte vůbec čekat na nějaké kynutí, jenom smícháte suroviny a dáte péct :) Pokud jste nikdy neměli podmáslí - nebojte se, také to byla moje premiéra a nijak jsem ho tam necítila :) Chlebík je krásně vláčný a měkký ještě několik dní po upečení.

250g hladké špaldové mouky
250g celozrnné pšeničné mouky
500ml podmáslí
lžička soli
lžička sody
řepkový olej a mouka na vysypání


Smícháme si mouky, přidáme sůl, sodu a dýňová semínka (či jakákoliv jiná) a promícháme. Nakonec vlejeme podmáslí a vše smícháme do kompaktní hmoty. Formu na chleba si vymažeme olejem a vysypeme moukou (já nevysypala, pouze vymazala a chlebík se mi pěkně přilepil) a těsto do ní nalejeme. Dáme péct na 190°C 30 minut zakrytě a 20 minut odkrytě, aby se nám pěkně upekl zevnitř, ale vytvořila se nám kůrka. Výjde nám velký chlebík.

500g dýňových semínek za 99kč?! To seženete jenom na RageFitness za takovou boží cenu! :) Když si vemete, že za 100g v obchodě zaplatíte kolem 30kč, tak toto se vyplatí :) (a to nemluvím o tom, že za kilo platíte jenom 188kč :D ) Při zadání kódu MS3 dostanete ještě 3% slevu :)

s domácíma pomazánkama prostě nejlepší!!

11 komentářů:

  1. Mňam - podmáslí :) Chlebík vypadá super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Chléb vypadá skvěle :) Ale co když nemám formu? :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) to vůbec nevadí, stačí "vylít" na plech na pečící papír a vlhkýma rukama trochu uplácat do tvaru a pak péct na těch 190°C 30 min, ale pak to stáhni na 160°C a ještě to nech tak 25min :) kontroluj špejlí ;)

      Vymazat
  3. Pečivo moc nejím a když už, tak většinou nějaké to domácí :) Tenhle chlebík vypadá pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky :) děkuji moc Míši ♥

      Vymazat
    2. Není zač, myslím, že ho někdy vyzkouším upéct :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥