neděle 9. července 2017

What I ate XIII.

Přeji vám krásné ráno ♥

Hezky se usaďte, udělejte si nějakou svačinu či čajíček, aby jste měli pohodlí a jdeme se podívat na další dobroty, co jsem v průřezu času udělala :) dnešní díl je doslova nadupaný dobrotami, co hned vidíte na první fotce. A vše je zdravé! No věřili by jste tomu?! Tak jdeme na to :)


To jako vážně? Ano prosím!! Zdravé buchtičky s krémem! Totální food porn, ale beze srandy. Ty se povedly, jako kdyby byly normální. Nekynou, jsou hned hotové. Na recept se určitě těšte, protože o tohle vás nesmím připravit :)


Boloňské špagety bez masa, z červené čočky. Dělaný podle receptu od Terezky (blog). Chtěla jsem vám tam dát odkaz, ale recept z blogu asi smazala. Každopádně je tam červená čočka, mrkev, cibule, česnek, bazalkové koření, rajčatový protlak, to bude asi vše, pak dochutit dle chuti. 




Nějaký recept od Barči, ale už přesně nevím jaký. Našla jsem ho ale zapsaný v tabulkách, tak vám sem napíšu recept :)

Čoko dortík s čoko polevou

těsto:
  • vejce
  • 90g jablečného pyré
  • 25g vloček
  • 25g špaldové mouky
  • 20g čoko proteinu
  • 15g kakaa
na polevu
  • 120g odtučněného tvarohu 
  • 25g hořké čokolády 
  • vlašské ořechy na posypání

Na těsto vše smícháme a upečeme, pekla bych tak na 180°C. Na polevu dáme rozehřát čokoládu, do které vmícháme tvaroh. Tímto krémem potřeme  dortík a nakonec ozdobíme vlašskými oříšky. Dáme vychladit do lednice.

DOPORUČUJU!! Mooc výborný :)


Vepřové maso s cibulkovou omáčkou, podávané s kuskusem smíchaný s fazolkami. Recept je sepsaný tady na blogu :)


Pokus o zdravou žemlovku :D recept ještě musím vychytat a až bude dokonalý, tak vám ho sem sepíšu :) dělám ji vždy, kdy mám doma celoznný toustový chléb.


Snídaně, které byla o svaťáku - zelený čaj, caro a bezlepkové lívanečky z kukuřičné mouky. Nakonec hoojně polité proteinovým přelivem :D recept je zde.


Rychlá svačinka - okurka, kedlubna, škvarková pomazánka a domácí mega houska.


Mugcake - vyjíměčně. Politý vanilkovým pudinkem, změknutá jablíčka s vlašáky a bobek arašídového másla s chia semínky.


Zdravé lasagně? Ano!! Se zdravým bešamelem, dobrota největší :) recept tu už máte tady.


Palačinky ze špaldové mouky, plněné tvarohem, který můžete vidět i nahoře. Ozdobené čerstvými jahodami.


Poprvé jsem zkoušela tempeh, nějaký marinovaný. Sice má hodně tuků, ale je to dobrota největší!! Doporučuju :D Ale kvůli ceně kupuju jen ve slevě.


Večeře s přítelem. Pečené brambory v troubě s grilovacím kořením, solí a řepkovým olejem. K tomu salátová směs a tvarohový dip s česnekem.


Kuřecí plátek na přírodno s rýží a žampionóvou omáčkou dělanou podle tohoto receptu.


Domácí rybičková pomazánka, k tomu okurka a domácí chlebík, kterému říkám hubeňour :D :D Recept je odtuď.


Kakaové lívanečky ze špaldové mouky, pomazané tvarohem, který je ochucený flavdrops. Zdobeno zkaramelizovanými jablíčky s medem a skořicí.



A končíme touto věčeří - míchaná vajíčka s okurkou a hubeňourem.

Tak to by byl konec, doufám, že se vám dnešní díl líbil :) Tohle jsou fotky celkem z nedávné doby, takže tohle je víceméně moje současná strava :) Kdyby jste na mě měli jakékoliv dotazy, nestyďte se a napište mi do komentářů nebo na email michalkasislerova@seznam.cz . Pokud máte nějaké problémy, o kterých si nemáte s kým popovídat, jsem tu pro vás ♥

8 komentářů:

  1. Takových dobrot :) a hned ty buchtičky a pak lívance <3

    OdpovědětVymazat
  2. Ano tempeh! A dej si i tofu. Je naprosto výborný a zdravý! Zkus omezit nebo ideálně úplně vyškrtnout maso - nejen, že vepřový je dost nezdravý, ale hlavně je to neetický. Já jsem vegetariánka a podporuju svět bez zbytečného zabíjení zvířat - což jezení masa je. Není špatné se občas zamyslet, co všechno tvá volba ovlivní.
    Ale jinak pěkná jídla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tofu mám v jídelníčku pravidělně a jsem toho názoru, že se má jíst všeho s mírou :) děkuji :)

      Vymazat
  3. Taková krásná fotogenická jídla a když pomyslím na svůj den a co jím celkem se stydím :D! Ten čokoládovej dort vypadá skvěle! Ale protože je léto a mě čeká dovolená, zatím se budu ovládat a recept nezkusím. Ale potom určitě jo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale prosímtě, většina mých jídel končí v krabičkách a někdy se tak srovnají, až to vypadá nechutně xDD děkuji moc :) až budeš zkoušet, určitě napiš, jak se ti povedl :)

      Vymazat
  4. Samé mňamky, jak jinak :) na recept - buchtičky s krémem už se moc těším :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥