pondělí 17. července 2017

Pohankové tartaletky s jogurtem

Pohankové tartaletky s jogurtem



Měla jsem chuť na něco plněného a vzhledem k tomu, že jsem už dloouho nepoužila moje nedoceněné tartaletky, padla volba právě na ně! Víceméně variabilní těsto, které můžete dle sebe libovolně upravovat s vanilkovo-jogurtovou náplní, zasypané lesním ovocem! Místo proteinu v receptu můžete použít med, poté ale vynechejte vodu. Klíčky můžete nahradit moukou nebo vločkami, já se snažím ale svůj jídelníček co nejvíce obměňovat a měnit druhy potravin. Recept je bezlepkový a dole najdete makra na jednu tartaleku. :)


20g mandlí
10g pšeničných klíčků
20g proteinu
cca 3 lžíce vody

200g bílého jogurtu
15g vanilkového pudinkového prášku
sladidlo (3 kapky vanilkových flavdrops)

30g malin/ostružin

Různé druhy oříšků za skvělé ceny můžete najít na RageFitness :) Při použití kódu MS3 dostanete ještě navíc 3% slevu na celý nákup :)


Mandle si na struhadle nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, klíčky a protein a pořádně promícháme. Přidáváme po lžících vodu, aby těsto drželo pohromadě, ale nebylo tekuté. Formičky si vymažeme olejem a dáváme do nich těsto, které mokrou lžičkou roztaháme po celé formě. Troubu si předehřejeme na 180°C a těsto pečeme 5 minut. Během toho si smícháme jogurt se sladidlem a pudinkovým práškem. Formy vyndáme a naplníme je náplní a posypeme libovolným ovocem. Pečeme dalších 30 minut.


1/3
184 kcal
B: 11g
T: 7g
z toho nasycené: 2,5g
S: 19g
z toho cukry: 3,5g
V: 2g

10 komentářů:

  1. To vypadá fakt dobře. To jsou formy z Alberta jak se na ně sbíraly body? Asi si budu muset koupit nějaký ten protein... Manžel má jen jahodový a já bych raději vanilkový... takže jak budu mít vše tak určitě vyzkouším ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) jojo, nutila jsem všechny doma sbírat bodíky! :D Vanilkový určitě doporučuju, hodí se do jakéhokoliv těsta :) to mě moc těší :)

      Vymazat
    2. Taky jsme sbírali body a protože rodiče chodí do alberta na velké nákupy tak to byla rychlovka a měla jsem několik plných kartiček tak mám více forem i ty tartaletky ;) jakou značku proteinu bys mi doporučila?

      Vymazat
    3. Jé, tak to máš super :) hele, já měla jenom od myprotein a od prom-in a určitě doporučuju spíš ten prom-in. Od myproten jsem zkoušela víc příchutí, ale stejně mě to nějak nesedlo, hlavně stroukturou. Měla jsem tenhle vanilkový a přítel pistáciový http://www.prom-in.cz/produkt/essential-pure-cfm a byly to nejlepší ze všech proteinů, co jsem zkoušela :) ale hodnotím pouze podle chuti a konzistence :) příště až budu objednávat, jedině od prom-in :)

      Vymazat
    4. Díky, mrknu co kde a za kolik mají. :)

      Vymazat
  2. mmm, tak to vyzerá naozaj veľmi lákavo! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle jsem nikdy nezkoušela, vypadá to pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, doporučuju. I jeden kousek krásně zasytí :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥