pondělí 16. září 2024

Pekárna Sázava aneb vůně čerstvého pečiva

Nevím jak vy, ale já mám pekárny spojené hlavně s dovolenou. Tam se totiž přece nepočítají ani peníze, ani kalorie. A kdo jsem, abych řekla croissantu s nutellou ne. Protože je to už nějaká doba, co jsme si užívali hotelové snídaně, rozhodli jsme si v jednu upršenou sobotu udělat radost. Obzvlášť, když jsme se vydali na pochod a předpověď na celý den byla déšť


Vybrali jsme si pekárnu Sázava v Lanškrouně, ale najdete ji i Hradci Králové, Pardubicích, Olomouci a dalších 17 městech, zejména v pardubickém a královehradeckém kraji. U nás ve městě ji máme skoro hned pod barákem, takže když potřebuju ráno o půl 6 pečivo, není problém. Ale pozor, každá Sázava má jinou otevírací dobu, tak si to radši vždy ověřte. 



Mají poměrně velký výběr sladkého pečiva, housek, chlebů, ale i plněného slaného, zákusky nebo kávy. Proč to pro nás má tak dovolenkový vibe? Pocit luxusu (snídaně v pekárně) a trochu vyšší ceny. Obyčejný rohlík stojí 5 kč, houska od 10 kč, chleba kolem 50-70 kč, koláče 20-30 kč, chlebíček kolem 40 kč. 





My jsme si dali na zahřátí 2 horké čokolády, já si dala chlebíček a croissant s nutellou, Domča si vybral bagetu se stripsem a rohový koláč. Celkem jsme platili 260 kč. Další výběr můžete vidět viz fotky. Z jejich nabídky máme dále rádi chleba s cibulkou, housky s dýňovými semínky, čerstvé rohlíky, vánočku, tiramisu a větrníky.




Není to tak dlouho, co pekárny prošly proměnou. Teď to jsou krásné prostory s místem na sezení. Některé mají také zahrádky. Líbí se nám zejména velká prosklená okna s polštářky, které vypadají útulně. 



Na snídani jsme si moc pochutnali! Potěšila nás mandle v čokoládě a sklenička vody k čokoládě. Krásný začátek dne. O tom, jak jsme dalších 5 h mokli si povíme příště. Pokud někdy na pekárnu Sázavu narazíte, určitě se do ní podívejte.


Zajdete si někdy takhle jen tak na snídani?

5 komentářů:

  1. Moc hezky napsaný článek 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi láska <3 stejně je to o tom, s kým si ji člověk dá <3

      Vymazat
  2. Člověk si má dělat radosti, že? Na snídaně nechodím, protože u nás není bohužel kam. Škoda, občas bych zašla.E.

    OdpovědětVymazat
  3. Vzhledem k tomu, že rozhodně nejsme ranní ptáčata, tak když už někam vyrazíme, je z toho obvykle oběd :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Na snídani chodím jen opravdu vyjímečně, a pak je to většinou pracovní. Sázavu máme i u nás, ráda se tam pro pečivo zastavím, když jdu kolem - pekárna voní a má milé prodavačky.
    Míšo, přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥