pondělí 27. května 2024

Velikonoce na jižní Moravě

Stejně jako loni, i letos jsme Velikonoce strávili prozkoumáváním krás České republiky. Na mém seznamu měst, co jsem chtěla vidět, už zbývalo poslední (ale ony zase přibydou) - Mikulov. Tak jsme využili prodloužený víkend a zajeli se tam podívat. A díky tomu, že jsme v tomhle koutku Česka nikdy nebyli, měli jsme i spoustu zastávek po cestě. Ubytování jsme měli jedno z nejlepších co jsme kdy měli. A ty snídaně! To musíte vidět!


Ubytování jsme vybrali v hotelu Galant. Objednávali jsme to přes oficiální stránky, kde byl bonus oproti Bookingu - 2 h denně welness/zdarma. Celkem jsme za 3 noci platili 8 250 kč, včetně snídaně a parkovného. Dalších 210 kč bylo za pobytovou taxu.



Hotel je opravdu velký. Sice mají dost parkovacích míst, ale i tak jsme měli problém zaparkovat. Mají zde nepřetržitou recepci - ty máme nejradši, kdy nejste limitování hodinou check inu. Otevírání pokoje bylo přes kartu, ale často nás to zlobilo.  Pokoj jsme měli s vlastní koupelnou. Výhled byl průměrný - sice byl na Svatý kopeček, ale za stromy, takže toho moc vidět nebylo. Minibar zde nebyl, ale byly zde mattonky ve skle a kávovar na kapsle (který jsme bohužel nestihli využít).


Na střeše se nachází welness. Je zde krytý bazén s výhledem na Mikulov a střešní terasa s lehátky a venkovními vířivkami. Otevřeno je denně. PO - ST a PÁ - NE 9 - 14 h, 15 - 20 h, čtvrtky jsou od 11 - 14 h, 15 - 20 h. Mimo středy je možné i noční koupání 20 - 23 h po předchozí rezervaci s alkoholem. Odpolední časy jsou pouze pro starší 15 let. Nachází se zde také saunový svět a welness centrum, kam si můžete zajít odpočinout na masáž, zábal nebo na galvanické ošetření. Během naší návštěvy jsme stihli jenom jednu návštěvu. Bohužel jsme se do vířivek nedostali, fungovala jen jedna a ty lidi tam byli vždycky celou věčnost. 


Na Bílou sobotu nás na pokoji moc mile překvapilo Kinder vajíčko pro každého. Zanechaly nám ho tam paní uklízečky. Další výhodou Velikonočního víkendu byl na neděli a Velikonoční pondělí zdarma prodloužený check out do 14 h (který jsme my stejně nevyužili).




Nejlepší věc na konec! Snídaně. Vůbec se nedivím, že na Bookingu mají hodnocení jako fantastické. Opravdu byly. Tohle bylo snad poprvé, kdy jsme měli na bufetové snídaně k dispozici i zmrzlinu. Ale jinak několik druhů pečiva, hodně zeleniny, 2 druhy pomazánek, hromada různých sýrů, salámů a šunek, dobroty z listového těsta, míchaná vajíčka, volské oka, omelety, čerstvé lívance, šulánky s mákem, velikonoční beránek, několik druhů buchet, ovoce, müsli, šlehaný tvaroh, ovocné jogurty... Už jsem z výčtu vidíte, kolik toho bylo. A všechno nám moc chutnalo. Jen tam bylo fakt hodně lidí. Kolem 9 h byl problém si i sednout.


V budově, avšak s odděleným vchodem, se nachází i vinárna a restaurace a pivovar. Restauraci jsme navštívili, Dominik si dal pivovarský hovězí guláš na pivu Galant s chlebovým knedlíkem, já vídeňský řízek z vykostěné vepřové kotlety plemene Duroc se sýrem Gran Moravia a lehkým bramborovým salátem. S obojím jsme byli moc spokojení. Vám pro příště doporučuji si udělat rezervaci, tak tak jsme si sedli a to jsme šli kolem 17 h.


S hotelem jsme byli maximálně spokojeni a určitě ho doporučujeme dál.

Jak jste trávili Velikonoce vy?

14 komentářů:

  1. Ahoj Míšo tak to jste měli bezvadné Velikonoce a ten servis super ! Měj se hezky, Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Míšo, Galant je roky sázka na jistotu. Skvělou jistotu. To wellnes, služby, kuchyně - i my měli vše na jedničku.
    A Velikonoce - připadají mi tak dávno. Byly rodinné, s pár výlety.
    Přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu je, vůbec by mi nevadilo se tam vrátit. Byl to skvělý pobyt :)

      Vymazat
  3. krásně strávené Velikonoce :) jídlo vypadá opravdu skvěle, mňam :) je super, že jste si to užili :)a ta drobnost v podobě Kinder vajíčka je moc milá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to na krásný velikonoční pobyt)))
    Hezká recenze.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezké ubytování. A ty snídaně....
    Co jsem dělala na Velikonoce, jsem musela vzpomínat, ale vzpomněla jsem si - Velikonoce byly převážně pracovní, protože jsem chystali chalupu na příchod řemeslníků a taky jsem trochu plela zahradu.

    OdpovědětVymazat
  6. Mikulov mám strašně moc ráda :) ubytování vypadá perfektně. Velikonoce jsme slavili doma a čekali na koledníky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Během čtení jsem dostala docela hlad :D Hotel vypadá skvěle! Kolem Mikulova to mám ráda, chodívám vždycky jednou za rok na procházku přes Pálavu :)

    ABitOfJitt

    OdpovědětVymazat
  8. Ubytování jste tedy vybrala opravdu dobře. My jsme strávili Velikonoce s rodinou a většinu času na zahradě, kde si malý syn hrál a hledal vajíčka.

    OdpovědětVymazat
  9. Ubytování vypadá krásně, ten řízek vypadá božsky, hned bych si dala. A Mikulov je krásný, mám ho moc ráda :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  10. Ubytování je opravdu moc hezké. 🙂
    Velikonoce jsem strávila s rodinou.

    OdpovědětVymazat
  11. To kinder vajíčko je fakt moc milý nápad a teda ty snídaně, mňam! :D

    OdpovědětVymazat
  12. Velikonoce jsme trávili tradičně doma, ale když vidím ty snídaně, asi to přehodnotíme😂😍 A to Kinder vajíčko - to je krásná pozornost, co opravdu potěší 😃 vysedávání ve vířivce moc nechápu, já mám raději bazén a plavání a kolikrát si říkám, že těm lidem to není blbé tam vysedávat, když se tam pomalu stojí fronta 😅

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to jste si užili krásné velikonoce 👍👍 A ubytování parádní...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥