neděle 3. dubna 2022

Lázeňské KARLOVY VARY

Na začátku března jsme s Dominikem vyrazili na prodloužený víkend (čtvrtek-neděle) do Karlových Varů. Zaprvé se nám blížilo výročí a za druhé jsme chtěli utéct momentální situaci, která v té době byla ještě dost čerstvá. Bohužel to jsme ještě nevěděli, že vlezeme do jámy lvové.



Šok byl už v Praze
, kde jsme přestupovali. Spousta maminek, babiček, dětí, zavazadel. Pořád se vás někdo na něco ptal. Ve vlaku nám jeden pán vnutil jeho telefon, kde měl známého za kterým jel a uměl česky a my s ním vše domlouvali. A věděli jste o tom, že Karlovy Vary jsou ruské město a prakticky vše tu najdete v azbuce? A taky jste mého muže (a mě v postranní) mohli vidět v CNN prima news. Jo, byla to sranda :D Teď už ale k našemu pobytu!



Vybrali jsme si Star hotel, od kterého je to na promenádu asi 300 m. Pokoj jsme si vybrali dvoulůžkový komfort hlavně z důvodu obsahu veškeré kosmetiky (mýdlo, šampón), županu a bot. Pokoj také obsahovat sprchu i vanu, což jsem opravdu ocenila po těch mrazech venku. Vyrazili jsme totiž vlakem a samozřejmě jsme toho chtěli tahat co nejméně. A ani pár procedur nechybělo. A polopenze, bez té jako by dovolená ani nebyla!




První den jsme byli na hotelu sami, jakože úplně sami. Snídaně byly bufetové, taková ta klasika. Neurazí, nenadchne. Na večeři bylo na výběr ze 2 hlavních jídel. Vždy byl na stole i nějaký salát či ovoce. 




Vyšlo nám krásné, avšak mrazivé počasí. Co bych ale chtěla na začátku března. Z procedur jsme si vybrali perličkovou koupel, cedrový sud a částečná masáž. Víte, co je cedrový sud? My jsme mysleli, že to víme, dokuď jsme to nepodstoupili. Řeknu vám, že znovu bych už do toho asi nevlezla. Ve  zkratce je to sauna pro jednoho, kde vám čouhá pouze hlava :D




No a bez teplých lázeňských oplatků na kolonádě by to nebylo ono! Skořicové, jablečné, kokosové, vanilkové, ořechové... Měli i čokoládové, ale ty se neohřívají. Co bych to byla za dceru nedovést našim aspoň jedno balení lázeňských oplatků :D



Jedna praktická rada na závěr. Spoje na mhd jsme hledali zde, na idosu se nám to prostě nepodařilo najít. Jsou zde tak pokrokový, že ani nemusíte kupovat žádné papírové jízdenky. V mhd stačí pouze přiložit platební kartu a jízdenka se vám sama vytiskne.

Toto by bylo představení našeho pobytu. Příště vám ukážu, co vše se dá v Karlových Varech podniknout za výlety. I za březnového počasí :D Kdyby vás něco o našem pobytu zajímalo, klidně se zeptejte.  Ráda vám odpovím :)

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránkaInstagramový účet či Youtube kanál.


EXKLUZIVNĚ 25% sleva s kódem "wantbefitm"

Byli jste někdy v Karlových Varech?

10 komentářů:

  1. Mášo, určitě jste si užili hezké dny, i když jarní teploty by asi nebyly špatné :o)
    Ve Varech jsem nebyla spoustu lep, poslední roky volíme spíš Mariánky, přijdou nám klidnější a možná i malebnější...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. V Karlových Varech jsme taky byli a je to tam moc krásné. I ten pokoj vypadá božsky a ta snídaně jakbysmet ♥ My tam byli v únoru, tak bych se tam ráda podívala v létě :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, tak to vám moc závidím, Karlovy Vary jsou jedno z mých cestovatelských cílů :). Že je to ruské město jsem věděla, avšak cedrový sud neznám :D. No to jste měli krušnou cestu do Varů teda :D. Já miluji ty bufetové snídaně :D. Hned bych si zajela zase na nějaký takový pobyt :).

    OdpovědětVymazat
  4. V Karlových Varech jsem byla loni poprvé (když nám na dovolené v Krušných horách pršelo, sjeli jsme dolů). Jsou hezké, ale víc se nám asi libily Mariánky - máme raději menší města...

    OdpovědětVymazat
  5. Ve Varech jsem nikdy nebyla, ale každý kro tam byl město moc chválí!!! Rozhodně bych se tam také jednou ráda vypravila a podívala, z fotek to vypadá moc hezky!

    OdpovědětVymazat
  6. Šmarjá, ten blázinec na nádrží bych nechtěla zažít. Ale jinak to zní jako super výlet :) To ubytování vypadá krásně! A příchutě oplatků jsou mňam :) A co je částečná masáž? Jako třeba jen krk? Promiň za blbý dotaz :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) Zatím kdekoliv jsme měli částečnou masáž, tak to byla masáž zad a šíje :) Ale tady se nás teda i pán masér ptal, co nás bolí, aby se na to zaměřil :)

      Vymazat
  7. Juuj tam by som chcela ísť. Býva ta moja spolužiačka a neustále mi posiela fotky a je to tam tak krásne. Presne pre mňa na fashion fotky :)

    DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
  8. Do Karlových Varů jezdíme bych řekla, docela často, takže o tom, že to je rusky mluvící městečko, kde je vše v ruštině si nešlo nevšimnout.. 😕. Takové snídaně bych si nechala líbit. Úplně mi to připomělo, když jsme byli na dovolené v Maďarsku, kde byla jídla také formou bufetu a my si vždy mohli nandat na talíř co jsme chtěli 🙂. Cedrový sud bych asi nezvládla.. 😅 nemám ráda ani klasické sauny.. je tam na mě moc horko a já takový extrém nevydržím 😀. Ohřáté lázeňské oplatky miluju! Bez těch si návštěvu K.V. nedokážu představit! Je dobře, že jste na pád dnů vyrazili a odpočinuli si 🤗.

    OdpovědětVymazat
  9. Karlovy Vary jsou nádherné! Už jsem tam dlouho nebyla. Musíme něco podniknout :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥