Protože moje snídaně jsou v poslední době dost monotónní, rozhodně jsem se hledat a zkoušet nové recepty. Tento recept na zdravý medovník ve skleničce mě zaujal hned, protože medovník miluju. A taky ráno ráda tahám už hotové snídaně.
Recept jsem čerpala na IG od @kajusbonuss, i když bych to nebyla já, kdybych si něco neupravila. Například množství - slečna měla daný recept na 4 porce, já to rozdělila jen na 3, protože nějakých 250 kcal na jídlo je pro mě opravdu málo. Do redukce by to možná vhodné bylo, či při nějakém sedavém zaměstnání s minimem pohybu, já bych pak večer ale snědla mámu i tátu.
Možná to vypadá složitě, je to ale velmi jednoduché a snídani máte za chvíli hotovou. Nejdéle trvá než vám vychladne korpus. Já stejně neodolala a každý medovník si ještě doplnila lžičkou ořechového másla s příchutí medovník, které je naprosto vynikající.
Recept je bez proteinu a věřím, že ostatní suroviny máte doma normálně ve spíži, jestli žijete aspoň trochu zdravěji.
Zdravý medovník ve skleničce
- doba přípravy: 30 minut
- náročnost: lehká
- porce: 3
Ingredience
60 g špaldové mouky
40 g jemných ovesných vloček
30 g medu
20 g třtinového cukru
15 g ořechového másla
vejce
lžička skořice, 1/2 lžičky perníkového koření
1/2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli
250 g odtučněného tvarohu
100 g skyru
flavdrops (sladidlo dle chuti)
15 g vlašských ořechů
Postup
Nejdříve si smícháme všechny sypké suroviny - špaldovou mouku, ovesné vločky, třtinový cukr, skořici, perníkové koření, prášek do pečiva a špetku soli. Přidáme rozpuštěný med a ořechové máslo a pořádně promícháme. Těsto má hustší konzistenci. Dáme do malé nádoby, kterou si vyložíme pečícím papírem a pečeme na 180 °C cca 10-15 minut (do zlatava). Necháme vychladnout. Smícháme si tvaroh, skyr a dle chuti osladíme. Do připravených skleniček skládáme rozdrobené těsto, tvarohový krém, těsto, krém a zakončíme těstem. Ozdobíme vlašskými ořechy a necháme uležet.
Makra na 1/3
Kalorie: 365 kcal
Bílkoviny: 24,5 g
Sacharidy: 45 g
Tuky: 10 g
Vláknina: 4,8 g
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.
Míšo, medovník mám moc ráda, dokonce ho tu a tam doma dělám, ale je to kalorická bomba.
OdpovědětVymazatTo ten tvůj je výrazně zdravější :o)
Vypadá skvěle.
Děkuji za recept a přeji hezký večer. Helena
Skleničkové recpety jsou fajn - dobře se nosí a nádavkem ještě dobře vypadají. Já s celkem železnou pravidelností snídám na střídačku ovesnou kaši a musli s jogurtem, jen občas to proložím něčím jiným...
OdpovědětVymazatMňam, to je super tip na svačinku. Medovník jsem už pěkně dlouho neměla, recept si ukládám a hned budu vědět, co si udělat, až mě zas bude honit mlsná :D
OdpovědětVymazatTyhle skleničkové dezerty a snídaně vídám dost často a docela mě láká už nějaký vyzkoušet. :)
OdpovědětVymazatOvesné vločky nemám moc ráda, tak tentokrát asi recept vynechám, ale vypadá to dobře :) Moje nejoblíbenější snídaně v poslední době jsou banánové lívance z knížky Máme to rádi zdravě od Břicháče Toma, dělám si je teď pořád :)
OdpovědětVymazatTak to je parádní nápad! Medovník mám moc ráda, takže to asi budu muset vyzkoušet! :D
OdpovědětVymazatHmmm, děláš mi chutě, takhle večer :P To bych mohla taky někdy udělat i jako mňamku pro návštěvu :)
OdpovědětVymazatTak to je teda pecka, to vypadá luxusně a musí to i tak chutnat! Já měla medovník taky ráda, ale nějak jsem se ho přejedla, je na mě dost sytý, ale tohle bych si dala hned :-)
OdpovědětVymazatTen vypadá výborně! My máme doma medovník rádi, pečeme jej většinou někomu k narozeninám - je velmi chutný, ale do zdravého má daleko. 🙂
OdpovědětVymazatHezký den.
Toto vyzerá nádherne, ešte by som tam pridala nejaké ovocie a bola by to úplna topka! :)
OdpovědětVymazatPetra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame ♥
Děláš mi chutě! Vypadá to výborně :)
OdpovědětVymazatMedovník miluju! Ale dát ho do skleničky? to mě popravdě vůbec nenapadlo 😀😍. Ale skvělý tip a zpestření, jak zákusek podávat i jinak 🙂, to musím někdy vyzkoušet!
OdpovědětVymazatPodobný recept jsme nedávno zkoušeli, ale jenom s ovesnýma vločkama, bez špaldové mouky. Obecně skleničkové recepty mám moc ráda, člověk si ušetří práci se servírováním a nemusí pak umývat další nádobí, což se na kolejích hodí :D
OdpovědětVymazatTak tohle si zapíšu! Paráda!
OdpovědětVymazat