neděle 25. dubna 2021

Zkouším recepty z Pinterestu: Dokonale nadýchané zdravé špaldové lívance (1/2 270 kcal)

Rozhodla jsem se na blog přidat nový formát článků. Moc doufám, že se vám bude líbit! Budu moc ráda, když mi na něj dáte nějakou zpětnou vazbu, děkuju ♥ V těchto článcích tedy budu zkoušet různé recepty z Pinterestu, které se mi zalíbí. Já tam čerpám spoustu inspirace. Koukám teda jen po zahraničních blozích, takže všechny recepty jsou v angličtině, což pro někoho může být i problém.
 
Také někdy recepty vypadají až k neuvěření, tak jsem se rozhodla je zkoušet. Formátem jsem se inspirovala u Valči, která natáčí videa, kde zkouší recepty podle Tik Toku, na ten si přijdu stará a nepotřebuju další žrout času, proto mě napadlo zkoušet recepty z Pinterestu.
 
První recept jsem si pro vás připravila tyto nadýchané zdravé lívanečky ze špaldové mouky. Původní recept najdete zde. Místo kokosového cukru můžete použít klidně třtinový či erythrtitol. Oříškové máslo dobře zastoupí řepkový olej nebo máslo. Záleží na vašich preferencích :)

Z ingrediencí vám vyjdou 2 hezké porce, tak se můžete rozdělit s tím, koho máte rádi ♥ Já jsem nám je dozdobila tvarohem, horkými borůvkami a ořechovým máslem.

P.S. Budu ráda, když mi dáte zpětnou vazbu i na úvodní fotku, děkuju ♥


Dokonale nadýchané zdravé špaldové lívance
- doba přípravy: 5 minut
- náročnost: lehká
- porce: 2

Ingredience
90 g hladké špaldové mouky
10 g kokosového cukru
10 g oříškového másla
100 ml mléka
1 vejce
rovná lžíce prášku do pečiva
špetka soli


Postup
V misce smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Poté přimícháme mléko, vejce a tekuté oříškové máslo. Pořádně promícháme a necháme 15 minut odstát. Na nepřilnavé pánvi děláme lívance na sucho, vždy 2 lžíce na jeden lívanec. Vyjde nám 6 lívanců. 
 

Makra na 1/2
Kalorie: 270 kcal
Bílkoviny: 12 g
Sacharidy: 39 g
Tuky: 6,5 g
Vláknina: 3 g
 
 
Hodnocení     5/5
Jak můžete vidět, lívance měli skvělou strukturu, přesně tento typ mám moc ráda! Nemám ráda takové ty placaté, ale ty, co jsou do výšky. Lívance jsem dělala i s větším průměrem, než dělám normálně. Moc jsem si na nich pochutnala a vydržela po nich najezená až do oběda (3-4 h). Už se těším, až je zopakuju! Je super, že jsou z nenáročných surovin.
 
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz
 

Připravujete si rádi na snídani lívance?  Čím si je nejraději mažete?

24 komentářů:

  1. Lívance občas dělám, ale tento recept neznám. Já v poslední době dělala hodně banánové lívanečky (likvidace banánu, co už měl nejlepší dny za sebou) a jinak hodně dělám lívanečky z jogurtu.
    Jsem zvědavá, co na Pinrestu objevíš dalšího ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho zkoušela poprvé a od té doby jsem je dělala ještě 2x :) Jo, na to jsou ty přezrálé banány super :D Moc děkuju!

      Vymazat
  2. Ahoj,
    za mě je to skvělý nápad a už se těším na další články! Lívance vypadají luxusně, omrknu domácí zásoby, ale asi tam vše mám (dokonce i nějaké borůvky a maliny). Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to Ti moc děkuju :) Ty jsou na lívance nejlepší :) Ty také!

      Vymazat
  3. Ty vypadají skvěle a jak jsou nádherně nadýchané! 😍. Taky jsem z Pinterestu zkoušela už pár receptů, je tam neuvěřitelně moc té inspirace, proto mám Pinterest tak ráda 😊. Jen je škoda, že velká většina je v angličtině, ale naštěstí vždy stránky jdou přeložit 😇.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně!! To jsem ráda, že to má někdo stejně. Jsou tam mnohem větší možnosti než na českých stránkách. Anglicky moc zdatná nejsem, ale naštěstí ty recepty jsou většinou psaný jednoduše :)

      Vymazat
  4. Super nápad a teším sa na ďalšie pokračovanie :-)
    Myslím, že tieto lievance som už robila, sú chutné a rýchle.
    Pekné dni,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju Aďko :) Máš naprostou pravdu, jsou super :) I Tobě krásné dny.

      Vymazat
  5. Já na Pinterestu také ráda hledám inspiraci na pečení a vaření :) Tento formát článků se mi líbí :). Lívance se ti moc povedly, vypadají fakt skvěle <3. Btw. TikTok taky nemám a ani si ho neplánuji zakládat :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to mohlo napadnout, když vidím všechny ty originální recepty u Tebe :) Moc děkuju Teri <3 Aspoň v tom nebudu sama :D

      Vymazat
  6. Ty lívanečky nejspíš vyzkouším o víkendu, dostala jsem na ně šílenou chuť! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páji, rozhodně je zkus. Pevně věřím, že všechny suroviny na ně máš doma :) Ať Ti chutnají!

      Vymazat
  7. Lívance miluju a o to víc přítel, když mu je dělám :D Já teď dělám nejčastěji z ovesných vloček, hrozně mi to chutná. No a ty fotky tvé!! to je něco.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je z vloček dělám málo kdy, mám radši tu konzistenci, kterou udělá mouka :) U nás si je také užívá přítel, ale lhala bych, kdybych napsala, že já si je neužívám :)

      Vymazat
  8. Lívance vypadají fakt skvěle. Jednou jsem je zkoušela dělat z ovesných vloček, konzistence byla taková hrudková, ale byli chuťově dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já lívance ani palačinky z vloček nedělám, také mi to nevyhovuje. Tyhle ze špaldové mouky jsou boží :)

      Vymazat
  9. Ty vypadají nádherně!!! Lívance už jsem dlouho neměla, zkusím o víkendu tyhle! :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
  10. Lívance jsem dlouho nedělala, ale tyhle vypadají moc pěkně! Opravdu zevnitř jsou krásné, mají objem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si na ně málo kdy vzpomenu a většinou si udělám mugcake :D Ale byly fakt luxusní. Už jsem je dělala asi 4x.

      Vymazat
  11. Vypadají krásně, hned bych si je dala :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥