středa 3. října 2018

Dokonalý podzimní den

Studený vítr šlehá tváře, všude po zemi stovky barevných listů, horký čaj se sušenkou, čtení knížky u krbu, mrazivé počasí za oknem, čepice, šály, rukavice, huňaté svetry, podzimní večery u filmu a takhle bych mohla pokračovat dál co se mi vybaví, když se řekne podzim.


Od roku 2013 každý rok pořádám doma Halloween. Poslední dva roky jsem ho připravovala i pro malé neségry (dcery od taťkovi přítelkyně, kteří s námi bydlí). Hry na xboxu, vyrábění, stolní hry, stezka odvahy... Letos to bohužel nevyšlo, tak jsem se rozhodla to holkám vynahradit. Bohužel Kajka byla nemocná, tak jsme venkovni aktivity prováděly pouze s Klárkou. A jak náš dokonalý podzimní den vypadal?

Domů jsem jela o půl 9 vlakem. Teď jsem to měla za 8kč tam i zpět, tak proč by to člověk nevyužil! Taťka mi šel se Zolou (pejsek) naproti. Celou dobu mě nenechala jít a snažila se mi sviňa zakousnout do nohy :D Ráno jsme ještě chvíli s taťkou poseděli u čaje a taťka dosnídal, protože to ráno nestíhal, když mi šel naprosti.


V 10 už jsme vyrazily vzhůru do zimy! Ne, to přeháním, zase taková zima nebyla, ale byla jsem radši dost nabalená. Klárce bylo teplou celou dobu, nechápu :D Než jsme došly k jírovci, Klárka mi povídala o The walking dead a Predátor vs vetřelec (je ve druhé třídě :D :D). Kaštany jsme nacházely hlavně hodně malinký a srážely je i ze stromu (jinak by to něšlo, žejo). Na hlavu nám naštěstí nic nespadlo, ale jeden mi dopadl na malíček na noze (vážne?! zrovna malíček?:D) a taky jsem si polenem, kterým jsem je srážela, řízla do dlaně :D Ale nakonec jsme jich sesbíraly celkem dost a Klárka byla moc ráda, jak to bude moct donést do školy a paní učitelka ji za to pochválí :)


Pak už jsme pádily domů na oběd, ale protože jsme měly ještě čas, doma před barákem jsme nasbíraly ještě několik jablek. Také jsem celou dobu sbírala listy na pozdější vyrábění.

Vidíte tu radost jenom ze sbírání jablek?

Po obědě jsme odpočívali celá rodinka (holky, brácha a taťka) a udělali si další várku čaje. Zkoukli jsme film Lovec: Zimní válka. Pak jsme se vrhly s Klárkou do kuchyně! Kvůli štrůdlíku jsem ještě ráno letěla do obchodu koupit listové těsto. Já jsem jablka čistila, Klárka strouhala. Asi 5 minut a pak říkala, že ji to nejde, tak jsem samozřejmě chápavě, že si může jít hrát, že to dodělám :D Člověk by nevěřil, jak je to z kupovaného těsta rychlovka. Všichni si na něm pochutnali :) Bohužel jsem ho zapomněla nějak hezky vyfotit, tak aspoň něco :D :D 


Celou dobu během filmu se mě už Klárka ptala, kdy půjdeme vyrábět. Ptala se i při dělání štrůdlu (když se pekl). A pak už přišel ten čas na kreativní chvilku. Spousta papírů, vodovky, tempery, přírodniny a další drobnosti, co kdyby náhodou. Tady se k nám přidala už i Kajka. Pro nalazení atmosféry jsme si pomalu ale jistě připomínaly Vánoce vánočními písničkami. Vyráběly jsme asi hoďku a půl, protože pak už se blížila večeře. Klárka udělala "Knihu vyrábění", Kája kytku - stonek z listů a na koncích nalepené živé listy (nebo nevím co to bylo, ale tohle jsem v tom viděla já:D) a já vsadila na klasiku, na kterou jsem se fakt moc těšila! Obtiskávání listů ♥ Znáte to? Já to úplně miluju a už jsem to dlouho nedělala, takže jsem se opravdu moc těšila :)


Když jsem jela zpátky domů (k mamce:D) myslela jsem, že můj skvělý pozdimní den skončil, ale opak byl pravdou.  Den předtím jsem mamce hledala jeden film podle jejího popisu. Řekla mi celý děj a že to má podobný název jako Podivuhodný případ Benjamina Buttona (ten film naprosto miluju) a já jsem skvělá žejo, takže jsem ho do 10 minut našla. No a večer mamka vznesla návrh, zda se na něj nekoukneme. Jmenuje se Neobyčejný život Timothyno Greena. A opravdu je to jak Benjamin, jen o něco kratší.


V této souvislosti jsem ještě nedávno přemýšlela tak celkově nad podzimem a vlastně jsem nemohla za žádnou cenu přijít na nějaký pro mě typický podzimní film. Někdo tak má třeba Mrtvou nevěstu Timma Burtona, ale tu moc nemusím, takže ji o chladných podzimních večerech nesleduju :D Tohle místo právě zaplnil Timothy ♥  Kdo film neviděl, určitě doporučuju. Chytne za srdíčko. Zajímavý námět. A všude spousta barev, spadených listí... Prostě podzimní film jak má bejt!

K filmu jsem si hezky nahřála podušku (něco jako termofon se zrním), zachumlala pod peřinu vedle mamky a spokojeně jsme sledovaly film. Krásné zakončení ještě krásnějšího dne :)


Já vám moc děkuju, že jste se čtením došli až sem! Článek je celkem obsáhlí, ale chtěla jsem vám napsat všechny dojmy :) Teď už zbývá poslední otázka...

A jaký vypadá váš dokonalý podzimní den?


S láskou,

Míša ♥

Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu


  Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
 

Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

16 komentářů:

  1. Já většinou okolo Halloweenu vydlabala naší domácí dýni ze zahrádky, dala tak aby šlo na ni vidět z cesty a na noc do ní dala svíčku a zapalila.. Jinak to vůbec neslavim.. :) Jinak pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My bohužel dýni nepěstujeme :) Já jen posezením doma :) Moc Ti děkuju! ♥

      Vymazat
  2. To je krásný den! Líbí se mi, že holkám děláš takovou radost, chodíš s nimi na procházky, vymýšlíš aktivity apod. :) Nádherný podzimní den, jak má být! Klidný, s rodinou, venku i doma:) Film jsem neviděla, možná se někdy podívám:) Můj dokonalý podzimní den vypadá tak, že si zajdu na procházku do barevného lesa a pak taky s dobrým čajem či kávou sleduji zachumlaná nějakou slaďárnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuji Teri ♥ Snažím se jim takhle jednou za čas věnovat nějaký čas :) Třeba v létě jsem je vzala na zmrzlinu :) Nejlepší podzimní den!!!

      Vymazat
  3. To musel bejt super den! Je hezký, že pro holky takhle něco vymýšlíš a tak hezky spolu trávíte den :)
    A Podivuhodnej případ je perfektní film! Jsou to už sice roky, co jsem ho viděla, ale fakt špička :)
    Jinak můj dokonalej podzimní den neexistuje hlavně z toho důvodu, že podzim nemám ráda :D Jsem letní typ, tudíž mi ostatní roční období těžce nevyhovují :D

    Karolína & Korea v Česku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Káji :) To ano, mám ho moc ráda :) Tak se o podzimu můžeš zase těšit na léto :D Já mám naštěstí ráda všechny :)

      Vymazat
  4. My doma třeba vůbec Halloween neslavíme, asi to bude i tím, že doma už nemáme nikoho malého, kterého by to zajímalo :D Ale dřív jsem párkrát dělali dýně, ale mě to prostě nikdy nešlo a ani nebavilo, takže to pro nás žádná tradice není :D
    Ten štrůdl vypadá skvěle, nikdy jsem ho nemusela, i když jablka miluju, ale poslední rok jsem si ho nějak oblíbila a pořád chci po mamce, aby ho udělala, protože umí podle mě nejlepší (asi jako každého maminka) a je pravda, že ten mi vždycky v sychravém dnu navodí tu hezčí podzimní náladu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když má doma člověk někoho mladšího, hned má vše lepší atmosféru :) Moc Ti děkuju ♥ Štrůdl miluju! Tak popros mamku, ať Tě ho naučí a můžeš si ho udělat kdykoliv na něj budeš mít chuť :)

      Vymazat
  5. Nopak by byla škoda, kdyby ten článek byl kratší! :) Moc hezky jsem si početla a přestavila tu nádhernou atmosféru, kterou jste tvořili. Já bych moc chtěla nějakou malou sestřičku a chodit s ní na kaštany, když už jako starší s nimi nemám co dělat. :D Úžasný den, taky bych si takový přála.
    Jinak také si žádný podzimní film nevybavuju, že by existoval nějaký, na který se dívám každý rok, hm, škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuji Šári ♥ Mít takhle někoho malého je super :) Je skoro všechno baví a jsou za naší pozornost velmi vděční ♥ Tak si ho klidně můžeš udělat s kamarádkou :) Že? Jsem ráda, že nejsem sama, která moc podzimní filmy nezná :)

      Vymazat
  6. Takový den bych si také nechala líbit :) Já jsem Halloween nikdy neslavila, ale vždycky se mi to strašně líbilo, je škoda, že to v Česku v podstatě nemáme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi líbí i moc americký způsob slavení, ale myslím, že ho Česko nikdy nepřijme :) Ale proč si aspoň neudělat malou oslavu doma :)

      Vymazat
  7. Halloween jsem nikdy neslavila a ani nevím, zda budu. Samozřejmě sice jednu svítilnu ve tvaru dýně na svíčku doma mám, ale to je tak vše. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem si o víkendu koupila ozdobu ve tvaru dýně, abych si navodila nějakou atmosféru :) I ta trochu stačí, aby na člověka dýchla ta správná atmosféra ♥

      Vymazat
  8. Tak to musel být fakt super den! :)
    Pro mě je dokonalý podzimní den strávený třeba v kavárně hezky u kafe, čaje a dortíkem. Pak miluju koukat na seriály! :) Jelikož v říjnu začíná i seriálové období ! :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu byl :) Krásná představa :) Vážně? To ani nevím :) My momentálně s přítelem koukáme na Once upon a time :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥