čtvrtek 13. září 2018

MyRaw Café

Další článek ze série recenzí kaváren v Praze s Aničkou. Tentokrát jsme zavítaly do MyRaw Café. Třetí a poslední zastávka naší sladké testovací spolupráce. Asi je na místě vám název a celou koncepci kavárny trochu vysvětlit (aka proč je Ani ta polívka studená? :D :D :D).


Raw v názvu znamená anglicky syrový. Co vám v kavárně nabízí - ať už dortíky či pizza, všechno se nese v raw duchu. A nejen raw, ale také veškeré věci - včetně mléka v kávě je vegan - bez živočišných produktů (mléko, vejce, tvaroh, maso...). A taky bezlepkové a bez cukru. Kávu si můžete dosladit dle chuti kokosovým cukrem nebo cukrovou třtinou (myslím :D).

Veškeré suroviny jsou zpracovávány max. do teploty 42° C, a proto si zachovávají svoji „živou“ hodnotu všech enzymů a vitamínů. Raw food tak přispívá k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. zdroj

Pokud vám unikly minulé články, tak tady pro připomenutí - naše první zastávka byla v Cacao Prague (Aničky rezence, moje recenze) a druhá ve Waf-Waf na I. P. Pavlova (Aničky recenze, moje recenze).

S Aničkou jsme se měly sejít na meeting point, bohužel já a navigace nejde dohromady (viď Miláčku :D) a tak si mě musela Anička najít a dále jsme pokračovaly spolu. Aničky navigace nás navedla do jedné paséže. Přišlo nám to zvláštní, ale věřily jsme, že dojdeme do cíle. Cca po prvních 20 metrů procházení pasáže furt nikde nic nebylo. A v moment, kdy už jsme to chtěly vzdát jsme to zahlédly!


Drobný nápis na skle s nápisem MyRaw Café. Kavárna je opravdu dobře ukrytá, což je plus i mínus. Mínus, že se špatně nachází (teda aspoň pro nás, když jsme tam šly poprvé) a plus, že jste ukrytí před okolním světem a máte svůj klid na popovídání (teda pokud tam nechytnete otravné malé řvoucí děti jako my).

Bylo mi hrozné teplo, proto jsem zvolila z nápojového lístku Ice Café Latte s mixem kešu - madlového mléka. Kromě této kombinace si můžete vybrat i sójové, kešu nebo mandlové mléko. Trochu jsem zariskovala, normálně si objednávám obyčejnou vodu či zelený čaj. A moc se mi to nevyvedlo. Já kafe moc nemusím a tady se mi to jen potvrdilo. Na mě to bylo moc silné a i po 2 lžičkách kokosového cukru to bylo dost nic moc. Doufala jsem, že s rostlinným mlékem to bude lepší, ale ne :D Vůbec jsem ho tam necítila! Za to Anička si objednala cappuccino a když jsem ochutnala, kafe na mě bylo silné, ale alespoň jsem tam cítila chuť toho mléka, což je velký plus!


Obě jsme ochutnaly poprvé kokosový cukr. Je vtipné, že na našem prvním setkání s Aničkou se mě na něj ptala, jestli jsem ho už někdy měla. Že ji láká, ale ta cena je nic moc, tak nechtěla kupovat zajíce v pytli. A zjistily jsme, že skoro vůbec nesladí a nějakou kokosovou chuť aby člověk pohledal :D


A jako sladkou tečku jsme si každá vybrala dortík z denní nabídky - Anička zvolila kávový dortík (který mi kupodivu celkem chutnal narozdíl od kávy :D) a já myrawník - podoba mě došla až později, medovník! A ten já miluju, takže jsem ráda, že jsem zvolila zrovna tento dortík. Ani Anička a ani já jsme nepoznaly, z čeho jsou naše krémy, ale byly vynikající! V tom mým byla spousta vlašských ořechů, takže v tomto období to byla super volba ♥ Na výběr bylo cca 6 dortíků (+věci z menu).


Anička poté přemýšlela nad polévkou, kterou si nakonec i objednala, hráškovou. První šok přišel, když ji Anička ochutnala a zjistila, že je studená. No co chcete v raw podniku :D :D Špatná nebyla, ale byl tam hodně výrazný česnek. Ale co musím pochválit, byla tan dost cítit chuť čerstvého hrášku. Také ji připravují přímo před vámi. Zbytek celého menu můžete najít zde.


Personál byl velmi milý a ochotný. Se vším nám rádi poradili a pořád se starali o naše pohodlí. Prostředí je taky velmi krásné, moc se mi líbí styl, ve kterým se kavárna nese. Po zdech byly pověšené umělecé obrazy, které si člověk může i zakoupit.


Ceny jsou na tom trochu hůře. Za kousek dortu zaplatíte cca 120kč, za kávu v průměru 90kč, stejně stála i hrášková polévka. Zbytek cen se dozvíte v menu. Ale ten dortík za to stál!!! Za mě ta káva na tom byla hůře, ale to je můj osobní problém. Káva mi prostě moc nejede :D


Ikdyž se vždy snažím, aby článek nebyl moc obsáhlý, většinou se mi to nepovede. Prostě vám chci sdělit všechny moje dojmy. Proto se to snažím prokládat co nejvíce fotkami, aby vás samotný text nenudil. Na konec zde uvedu ještě obecné informace, které jsem viděla u Aničky a moc se mi to líbilo :)

MyRaw Café
Po - So 9:00 - 21:00
Ne 9:00 - 18:00
Gourmet Pasáž, Dlouhá 39, Praha 1 
+420 603 889 016, info@myraw.cz

To by bylo vše z dnešní recenze. Já doufám, že se vám líbila, stejně jako se mě líbil skvěle strávený den s Aničkou. Doufám, že se vám naše série článků líbila, protože my jsme si to užily mooooc! A hlavně naše chuťové pohárky :D Kdybych měla vybrat nějakého vítěze, nedokázala bych to. Všude jsme si pochutnaly, personál byl milý a prostředí příjemné. Takže vám vřele doporučuji všechny tři podniky :)

Ještě jednou bych tu chtěla moc děkovat Aničce za poznání i naživo a ne jen přes sociální sítě. Opravdu je to poklad, když najdete stejně smýšlejícího člověka. Člověka, co chápe, že se dortík nesmí ještě jíst, protože je to třeba nafotit do článku na blog :D :D Moc Ti Ani děkuji za společně strávený čas a těším se, co dalšího vymyslíme!


Také bych chtěla poděkovat vám, moji čtenáři moc děkuji za to, že tu jste ♥ Bez vás bych nebyla tam, kde jsem teď. Pro někoho málo, pro mě velký úspěch :) V číslech je to 93 pravidelných čtenářů na blogu, 240 like na Facebooku a 100 odběratelů na youtube. Moc moc vám děkuji!!

Užijte si dnešní den, i když nám bude trošku pršet :)

S láskou, Míša ♥

Byli jste už v MyRaw Café? Chutnalo vám? Ochutnali jste už někdy něco raw?



Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu 

24 komentářů:

  1. Tyjo, je něco víc hispterskýho než tahle kavárna? Ale líbí se mi!


    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To netuším, ale je to tam moc krásné :) Ani se nedivím ♥

      Vymazat
  2. Páni taky bych s nějakou blogerkou takhle chtěla poznávat kavárničky:) Povedl ose mi zatím setkat se naživo jen s jednou a vůbec toho nelituji:) Jinak podnik vypadá velmi příjemně a s velkým výběrem ze zdravého jídla:) To já zas kávu můžu! :D A spojitost medovníku s tím raw názvem by mi taky hned nedošla :D A hned bych tam vše chtěla zkusit! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu je to moc super! A ani dálka nehraje roli :) Nedivím se :) To si piš! Mě prostě nejede, nevím proč :D :D Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama :D Ne asi ♥

      Vymazat
  3. Ty jo. Tak to jsem ještě neviděla. Vypadá to parádně! Super setkání a super zážitek! :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  4. Vaša spolupráca sa mi veľmi páči, je super, že ste sa pustili do spoločného projektu. :) Musím sa priznať, že kaviareň je pre mňa veľmi sympatická a nadchla ma najmä ponuka bezlepkového menu. Určite ich navštívim. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem za Aničku a náš projekt moc ráda :) no vidíš, jak krásně jsem se trefila :) Jsem moc ráda, že jsi u mě načerpala nějakou reálnou inspiraci pro tebe! :) Určitě do kavárny zajdi :) Mají velký výběr :)

      Vymazat
  5. pockat, ako mozu podavat teplu kavu a caj, ked raw znamena, ze nic nezohreju nad 42°C? to sa mi nejak nezda, ale asi v tom nemam prilis prehlad :D
    tie torticky aj hraskova polievka vyzeraju naozaj velmi dobre :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nad tím přemýšlela a naprosto netuším :D Asi jenom to jídlo je raw, ne i kafe :D Ty dorty byly opravdu luxus ♥

      Vymazat
  6. Raw stravu milujem, určite to miestečko navštívim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je opravdu něco pro tebe :) Nabídka je podle mě určitě široká! :)

      Vymazat
  7. Ježíšíí <3 Já to tady čtu a úplně mě to dojalo Míšoo. To mi nedělej :D Moc jsem se pobavila při vzpomínce na řvoucí děti a zjištění, že je polévka studená! :D Já článek sepíšu příští týden. Moc se těším, až společně zase něco vymyslíme!

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to jsem ráda Ani! To je rozkošné :D ♥ No, já se ani nedivím :D Jupí, budu se na něj těšit ♥ I já!!!! Už aby to bylo O:)

      Vymazat
  8. Super tip, až budu v Praze, tak zajdu ! :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  9. Super nápad holky! :) krásné fotky a ty dortíky! Hned bych si nějaký dala! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkujeme ♥ Ani se nedivím, myrawník byl opravdu hodně velký luxus! :)

      Vymazat
  10. Tyhle vase clanky a zazitky mam ráda :D vzdy se nasmeju a je videt, ze si rozumite :) to je super :)))) a taky s vami objevuji pres clanky nove podniky a kavárny, to me bavi. diky za dalsi tip. me asi RAW kavárna uplne nelaka, ale tak nikdy nerikej nikdy, treba tam jednou taky zavitam :)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak to nás moc těší! Děkujeme Veru ♥ To ano, opravdu jsme si sedly :) Rádo se stalo ♥ Já moc děkuji za tak milý komentář :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥