Ahoj ♥
Dneska tu pro Tebe mám recept, který ocení snad každý milovník italské kuchyně. Kdo by věřil, že i carbonara špagety se dají udělat ve zdravější verzi? Dietní recept to není, co si budeme povídat, ale zdravější to je, to v každém případě :) Také jsou méně kalorické, než klasické. S použitím kukuřičných těstovin je pokrm také bezlepkový.
Tento recept jsem našla náhodou u Health Matters a okamžitě jsem si ho zamilovala O:) Jednoduchá příprava, snadno dostupné suroviny. Nejlepší je za čerstva, co si budeme podívat. Po vychladnutí bych ho vámi už neohřívala. Vajíčka se více udělají a těstoviny nejsou krémově a tak mi to už moc nechutalo. I studené nejsou špatné :)
Recept máte celkem rychle hotový a během přípravy špaget v pohodě stihnete udělat zbytek k přípravě receptu. Čili s těchto vedrech ideál. Nebudeme to zdržovat a jdeme na to ♥ Doufám, že se Ti bude recept líbit a že si ho zamiluješ stejně jako my doma. Zatím si užívejte teplíčka,
pa Míša ♥
- náročnost: jednoduché
- doba přípravy: 30 minut
- porce: 4
Ingredience
2 velké cibule
200g vysokoprocentní šunky
lžíce řepkového oleje
80g 30% eidamu
2 vejce
200ml 12% smetany
sůl, pepř
240g žitných /kukuřičných špaget
Postup
Dáme si vařit lehce osolenou vodu na špagety. Až bude vřít, dáme vařit špagety a vaříme dle návodu. Cibuli si očistíme a nakrájíme na kostičky. Na lžíci oleje zpěníme cibuli a přidáme šunku nakrájenou na kostičky a osmažíme. V misce si rozmícháme vejce, smetanu, sůl, pepř a 40g nastrouhaného sýru. Špagety scedíme a dáme zpátky do hrnce, ve kterým se vařily. Přidáme připravenou omáčku a šunkovou směs a pořádně vše promícháme. Vajíčko by se mělo zdrcnout a rádoby na špagetách uvařit. Před podáváním posypeme ještě trochou nastrouhaného sýru, který jsme si předtím oddělali.
Makra na 1 porci (1/4)
Kalorie: 450 kcal
Bílkoviny: 28g
Sacharidy: 45g
Tuky: 16g
Vláknina: 5g
Máte rádi italskou kuchyni? Byli jste někdy v Itálii?
Pokud
se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na
blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce,
odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)
Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Youtube kanál - https://www.youtube.com/channel/UCOjT0MZGJHzbY7rVEjhMZrQ?
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
Špagety vyzerajú prudko jedlé a hneď by som sa na ne vrhla. :) Rada sa pustím do tvojho receptu. :)
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuju ♥ Dokonce i ty se svou celiakií si je můžeš povolit s použitím kukuřičných těstovin a ohlídáním si šunky :) Ať chutnají ♥
VymazatAJ ja ho idem skúsiť
Vymazatz talianskej kuchyne je mojim favoritom pizza, ale cestovny rozneho druhu mam tiez velmi rada. uz som skusala aj recept na spagety Carbonara a mam pocit, ze tento vyzera velmi podobne ako ten, podla ktoreho ich robievam ja. akurat som kdesi pocula, ze do pravych spagiet Carbonara by nemala ist smotana, ale voda s cestovin. no to som este nikdy neskusala.
OdpovědětVymazatTo chápu, pizza je moc dobrá, ale já právě dost ujíždím i na těstovinách :) To netuším, ale myslím, že i do klasického receptu se dává smetana, ale určitě se podívám. Vím, že tam nějaká voda z nich má přijít, ale myslím, že tolik ne :)
VymazatDobrý den, do karbonár se nedáva smetana, to je už taková naše upravenina. Pravé karbonáry su vlastne jako bryndzové halušky, nic na nich neteče. Takže jenom vejce, parmezán nebo pecorino, který je lepší, pepř a určite ne šunka. Když nemáme italskou sušenou šunku, tak nejlepší náhrada je samozřejmě dobře prorostlej špek nebo to co se dnes prodáva jako bacon a určite tan nejde cibule. Ale ja taky dělávám i tuto československou obdobu karbonár. Chuťově jsou trochu odlišné, mně chutí obědve.
VymazatTak to vypadá hodně lákavě :) Skvělý receptík, ráda ho vyzkouším :) U nás máme rádi špagety, tak snad bude mít úspěch :)
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuji, doufám, že vám bude chutnat ♥ U nás má veliký úspěch :)
VymazatNo to vypadá skvěle, obrovská výhoda té rychlé přípravy, čověk se nemusí nikde pařit a pak může hned k vodě :D Rozhodně zkusím, špagety zbožňuji na snad každý způsob, tak proč je nezkusit zdravěji :)
OdpovědětVymazatPrávě, jejich veliká výhoda na to, jak jsou skvělé :) To mě moc těší, že Tě zaujal, i když papkáš normálně ♥
VymazatMiluju těstoviny, takže italská kuchyně je něco pro mě, carbonara občas dělá ségra, ale trochu jinak, tak třeba někdy zkusím ty od tebe :)
OdpovědětVymazatMyGoldenMind
Každý má sůvj oblíbený recept, tenhle je ten můj oblíbený :) To mě těší, děkuji :) ♥
VymazatRozhodně vyzkouším :) Navíc špagety miluju :D
OdpovědětVymazatElle about everything
To jsem ráda, že je nás tolik milovníků špaget :D Děkuju Ti moc ♥
VymazatCarbonara dělám ze slaniny, ale už jsem zkoušela šunku i suchý salám a je to mňamka
OdpovědětVymazatTaké jsem to dělala ze slaniny jednou, ale z té šunky mi to chutná více :) Ta slanina mi nepříjde tolik výrazná, akorát pustí tuk.
VymazatZbožňujem špagety :-) Tento recept určite vyskúšam :-)
OdpovědětVymazatSuesanqa
Jsem ráa, že Tě až takhle zaujmul, moc děkuji ♥ Doufám, že Ti budou kdyžtak chutnat :)
VymazatThanks ♥
OdpovědětVymazatMiluji špaget na všechny způsoby! To musím vyzkoušet, mňam!:)
OdpovědětVymazatTo to máme dost stejně :) Určite vyzkoušej, u nás bodovaly ♥
VymazatJá jsem špagety neměla taaak dlouho... Musím napravit!:D
OdpovědětVymazatFIT MADDIE
To zní rozumně :D Já miluju těstoviny, dokázala bych je jíst pořád :D
VymazatCelou italskou kuchyni ne, ale některá jídla ano, především Bol.špagety :D, v Itálii jsem byla 4x a ty pravé jsou fantastické ♥
OdpovědětVymazatSmileThess
Tak to Ti závidím! Já zatím jenom 2x - Rimini a Benátky :) Já mám také ráda jenom některé jídla, mořské plody mezi ně třeba vůbec nepatří :D :D
VymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazatMňam:) Vypadá to docela snadně.
OdpovědětVymazatJinak z Itálie jsem se vrátila ve středu a špagety jsme si s přítelem dávali. :)
Somethingbykate
Opravdu jsou velmi snadné :) To se ani nedívím, tam je umí skvěle! :) Doufám, že jste si to pořádně užili ♥
VymazatSprávně, aby to bylo opravdu italské, neměla by se tam dávat smetana, mě to bez ní přijde také chutné, ani mi tam vůbec teda nechybí. :)
OdpovědětVymazatTaké jsem na to koukala, ale mě to takhle moc chutnalo :) Vyzkoušela jsem teď i carbonara z květáku a to se taky moc povedlo! :)
Vymazat