pátek 18. května 2018

Přes tři hrady 2018

Ahoj ♥

Vítám vás u nového článku! Jak jsem již minule psala, teplo je tady a my konečně s přítelem začínáme bývat o víkendech více podnikaví a trávíme čas venku. Poslední dva týdny (teda mimo tento :D) byly opravdu letní teploty - většinou to neklesalo pod 20°C, žár sluníčka byl všudy přítomný.

A takovéto počasí nám vyšlo na náš pochod Přes tři hrady, na který jsem vás před nějakou dobou upozorňovala. Teď se dozvíte, jak to všechno dopadlo, kolik jsme ušli, co se nám líbilo a co nelíbilo no a nakonci článku najdete krátký sestřih z pochodu. Pohodlně se usaďte a já doufám, že se vám povídání bude líbit. Nám se výlet líbil moc, byl plný překvapení :D Ale nebudeme předbíhat a jdeme  na to od začátku.



Vstávala jsem asi v 6h ráno, abych to všechno stihla. Potřebovala jsem si na sebe vyžehlit oblečení a v plánu jsem měla "hotelovou snídani", což také chvíli zabere. Přece musíme být plní sil na tu štreku, no ne? V plánu bylo dojet pomocí navigace do Potštejna a tam si zajít 14km trasu - chtěli jsme ji jít už předchozí 2 roky, vždycky jsme to ale zpletli a ušli "jenom" 9km trasu.

Na snídani se podávaly cizrnové muffinky, strouhaná kakaovo - tvarohová buchta, slunečnicový chléb s lučinou a vysokoprocentní šunou, čerstvá zelenina a krém ze zakysané smetany, tvarohu, oslazené, prokládané piškotamy a jahodami.



Vyrazili jsme něco kolem půl 8, stavili se ještě k přítelově babičce a směs Potštejn vyrazili před 8. Protože to nemáme nikterak daleko, o půl deváté jsme už byli na místě. Bylo mi to ale divné, protože navigace ukazovala ještě dalších 5km. Řekli jsme si, že zase jenom blbne, zajeli na parkoviště (poplatek 30kč, úžasně organizované) a vydali se směr na start.

Nevěděli jsme kudy jít, tak jsme šli s davem. Ale bylo to divné, nic jsme nepoznávali. No a pak na nás vykoukla cedule "Obecní úřad Sopotnice" - to vysvětlovalo to, proč jsme tam nic nepoznávali :D Chvíli jsme diskutovali, jestli se vrátit nebo se přizpůsobit a vybrat jinou trasu. Nakonec vyhrála lenost a rozhodli jsme si jít jinou trasu. 


Po příchodu na start jsme museli nové přihlášky. Měli jsme je sice připravené z dobu, ale bohužel na startovní místo z Potštejna. Na výběr byli trasy pro pěší - 15km, 30km a 50km. My si vybrali 15km (původní trasa byla 14km). I tak nám zabrala 6 hodin. Tato trasa vedla ze Sopotnice přes Potštejn, Litice a zpět do Sopotnice.

Zaregistrovali jsme se (šlo to rychle, registrace pro jednoho stála 30kč). Vyšli jsme něco po 9. Mají to vždy moc hezky značení. Část se chodí po turistických značkách (červená, zelená...), část po jejich vlastním značení. Kontroly byly na dvou místech - na hradě Potštejn (takže jsme se tam také nakonec podívali :D) a pod hradem Litice. Cesta začala hrozným krpálem a ze začátku to vedlo dost v lese. Ovšem poté, co jsme vyšli z Potštejna, jsme byli na asfaltce na přímém slunci ve 12h, to nebylo moc příjemné :D 


Než jsme vylezli na Potštejn, potřebovali jsme se nejvíce posilnit. Já jsem si dala klasický skořicový trdelník a přítel XXL vanilkovou zmrzlinu. Na startu na P. v 10:30 bylo nehorázně moc lidí. Pak jsme se vyhrabali na hrad, nechali si dát razítko na mapku a pokračovali dál.




Vždycky, když jsme začali potkávat lidi s pivem v ruce, bylo jasné, že se někam blížíme. U občerstvení (jídlo a pití) byly vždy ty největší fronty :D Ach ti Češi :D

Velké část trasy vedla podél Divoké Orlice, krásná příroda. Poté jsme došli k další kontrole - pod hradem Litice. Byla tam hospoda a mě se chtělo hrozně na záchod, bohužel jsem nebyla jediná - byly tam velké fronty. Než jsme tuto kontrolu opustili, dali jsme si na chuť tvarohový frgál O:) 




Zbytek cesty vedl už jen přírodou. Zpět na start jsme dorazili něco kolem 15h. Přítel si dal uzené maso (dělali tam víceméně jenom věci na grilu :D), vyzvedli jsme si odměny a jeli domů. Po ukončení trasy dostanete medaily, diplom, čaj a loni jsme dostali ještě omalovánky xD


Ani tentokrát jsme nedošli trasu, kterou jsme si předem zvolili, ale alespoň jsme došli tu trasu, kterou si zvolili, i když napodruhé. Jako předchozí ročníky, i tento se mi moc líbil a budu se těšit na příští rok! Určitě znovu vyrazíme :) A kam, to se uvidí :D Ale pro příště jsme už alespoň poučeni. 






Z výletu jsem odjížděla spálená a s hodně km v nohách. Hodinky ukazovali něco přes 20km. Poté jsme zjistili, že padl rekord v návštěvnosti - pochodu se účastnilo přes 11 000 lidí na 3 startovacích místech (Sopotnice, Potštejn, Žampach). Co se nám líbilo více než na Potštejnu, tak byla mapka pro pochod. Bylo tam jenom ta naše trasa, takže nás nic nerušilo. Na mapce pro Potštejn jsou vyznačené všechny trasy, což nás vždy zmátlo. 

Trochu interaktivního prvku - malý sestřih z tohoto výletu :)



Některé fotky jsem si vypůjčila od uživatelky xmartina91 a některé jsou moje. Tímto ji veřejně děkuji. Fotky jsem stáhla odtuď.

Doufám, že se vám článek líbil a užili jste si ho :) Tak se mějte krásně a zase u dalšího článku,
pa, Míša ♥

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
 
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

21 komentářů:

  1. To vypadá parádně. :-) Já bych svého přítele na 15 km nikdy nedostala. :-D A ty, co měli tu 50, tak jeli na kole, ne? :-D Jinak to museli jít, tak 2 dny, to se snad za jeden ani nedá stihnout. :-O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, že i ta 50km byla pro pěší! Pro kola měli jiné trasy :) Start byl od 7 a vydávání medailí někdy do 17h. Taky nechápeme, jak to někdo mohl pěcha stihnout :) To jsme říkali, že si tam rovnou můžem nechat auto a jít dom :D :D

      Vymazat
  2. To musely být super zážitky! :) Ach a ta snídaně! To je sen. :)
    Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také, že je to super zážitek. Nám se to moc líbí a i ta organizace je dobře promyšlená :) Jo, přesně tyto miluju ♥

      Vymazat
  3. Tak to ste museli jít kolem naší chalupy... O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to je dobrá náhoda :) A i bych tomu věřila, chatových oblastí jsme potkali spoustu :)

      Vymazat
  4. Tak to očividně stálo za to! :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  5. Jej, to je naozaj zaujímavá akcia, ešte som o nej doposiaľ ani nepočula.
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
  6. Určitě jste si to užili, vypadá to skvěle:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  7. To vyzerá skvelo, veľmi rada pozerám fotky a články keď je niekto na výlete :)

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  8. Musím říct, že jste měli královskou snídani :D žádný z hradů neznám, ale máš moc pěkné fotky :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  9. To muselo být pěkné. \když tam na to koukám, tak bychom s přítelem taky měli někam vyrazit. Těch kilometrů je dost, ale něco kratšího bychom určitě zvládli :) No a ta snídaně, ta je super, takovou kdyby mi někdo připravil, tak jásám :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kratší trasy startovali z Potštejna - 5km a 9km (to bylo pokračování té 5km, člověk šel na hrad) :) No, také bych byla ráda, kdybych někdy usedla k takovému stolu, třeba jednou... :D :D Ne, o prázkách máme koupené welness, kde bude bufetová snídaně, tak se už moc tešim :)

      Vymazat
  10. Obdivuju vás, že jste do toho šli. Já chtěla jít Pochod Praha-Prčice, ale zase to nevyšlo, ach to zkouškové :D "Hotelová snídaně" musela být super :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  11. Pane jo, to je super. Vůbec jsem netušila, že se dělají podobné hradní pochody, navíc za tak symbolickou cenu to bylo super. :-) Taky bych vyrazila, ale člověk když na túry není zvyklý, tak je i těch 15km výlet na celý den. :-D Ale zní to vážně pěkně, počasí vyšlo, fotky jsou krásné, super zážitek určitě. Škoda, že letos nebyly omalovánky. :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Jéé, my musíme bydlet někde kousek od sebe :D taky jsme chtěli jít, ale měli jsme rodinnou oslavu :/ každopádně to muselo být opravdu super !!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, také jsem na to koukala, když jsi přidávala fotky z Pce z Atria nebo z HK :)

      Vymazat
  13. To vypadá skvěle, taky bych to chtěla zkusit!:)

    OdpovědětVymazat
  14. Jééé já sem taky byla :D :D a dokonce stejnou trasu :D akorát jsme vyráželi dřív!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥