pátek 27. dubna 2018

Polentová kaše s kardamonem

Ahoj ♥

Slyšeli jste už dříve o polentě? Že ne? To je ale veliká chyba! Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu, který se prodává v podobě kukuřičné kaše. Ale nenechtě se zmýlit, kromě kaše na sladko z ní stejně tak dobře připravíte slanou kaši jako přílohu, polentový knedlík nebo placičky či koláč!

Na úpravu ji mám snad ještě radši než kuskus a to už je co říct! Stačí jenom do kastrůlku dát vodu a polentu v poměru 4:1 a povařit do zhoustnutí. Voda nemusí vařit, polentu tam dáte hned ze začátku vaření. Trvá to pár minutek, než směs zhoustne a pak už si z toho můžete vytvořit cokoliv dle libosti.

U mě to byla na snídani sladká kaše, kterou jsem si ozdobila zkaramelizovaným jablíčkem, vlašskými ořechy a morušemi. Jako koření jsem použila kardamon a skořici. Samozřejmě pokud nemáte kardamon, nevadí. Skvělá bude i bez něj!




- doba přípravy: 15min
- náročnost: lehká
- počet porcí:1
 
Ingredience
40g instatní polenty
160ml vody
1/2 lžičky kardamonu
1/2 lžičky skořice
sladidlo dle chuti

na odobu
zkaramelizovaný jablko (podušený s medem)

Vločky, bezlepkové mouky, oříšky, semínka a mnoho dalšího můžete najít za super ceny na eshopu RageFitness :) Při použití kódu MS5 dostanete navíc 5% slevu :)


Postup
Polentu si dáme do kastrůlku a zalejeme vodou. Během 3 minut se nám vytvoří kaše a odstavíme. Přidáme koření a sladidlo. Návod na zkaramelizované jablko: jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Dáme do hrnce a lehce podlejeme vodou. Přidáme skořici a lžičku medu. Vaříme do vypaření vody a změknutí jablkem. Tímto kaši ozdobíme. Na závěr ještě můžeme posypat sušenou moruší a vlašskými ořechy. 

Co vy doma připravujtee z polenty?


Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Youtube kanál - https://www.youtube.com/channel/UCOjT0MZGJHzbY7rVEjhMZrQ?
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

13 komentářů:

  1. Název polenta mně něco říká, už jsem to někdy slyšela, ale nikdy jsem nevěděla, jak to vlastně vypadá a co se z toho dá udělat :D věřím, že to může být dobrá obměna klasické ovesné :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  2. O tomhle jsem nikdy neslyšela a přitom to vypadá moc pěkně:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  3. Polentu jsem ještě nikdy neměla, ale znám jí :) kaše obecně mám velmi ráda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerá to super, tak ako každý tvoj recept. :) O polente som už počula, ale ešte som ju nemala možnosť vyskúšať. Po tvojom recepte však po nej určite v budúcnosti siahnem. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Polentu jsem ještě neochutnala, ale takhle na talíři to vypadá moc hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. O polentě už jusem slyšela, ale zatím ji nezkoušela. Vypadá to opět jako krásný, zdravý recept :) Díky za tip!
    Jinak ohledně toho medvědího česneku, jak jsi ptala kde roste: teď už kvete, takže ztrácí chuť, ale zas na jaře většinou roste kolem vlhkých míst. Já ho našla třeba kolem řeky nebo potoka. Poznáš ho, že roste v obrovském množství jako zelený koberec a když jej utrhneš a promneš mezi prsty, tak má typickou česnekovou vůni :) jsou to prostě zelené listy, trochu podobné konvalinkovým, tak jen na to pozor, ale podle vůně se dá krásně poznat :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  7. Mě tedy nechutná, ale celkově to vypadá krásně :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  8. Ten kardamon je hrozně zajímavá věc, nikdy mi s ním nic nechutnalo, tohle bych ale ráda ochutnala :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Kase z ni delam taky a nebo misto brkase. Ted mi moc chutna smichana s listovym spenatem(mam mrazeny). A cesnekem. Bud jen jako kasi nebo nocky.

    OdpovědětVymazat
  10. O tomto slyším poprvé, ale vypadá to dobře :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vůbec neznám :O, ale moc se ti to povedlo a vypadá to moc dobře! :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  12. Polentu jsem zatím nezkoušela, ale myslím, že tohle by mi určitě chutnalo :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásná inspirace.
    Dlouho jsem polentu nejedla. Kdysi jsem ji velmi hojně zařazovala do jídelníčku spíše ve slané verzi. Včera jsem si ale v LIDLU koupila polentu a chystám se na sladkou variantu. Takže tvoje inspirace mi přišla do rány.
    Perfektní a to koření musí být skvělé.

    Hezký den.
    <a href="https://spoonandwillpower.blogspot.cz/>Spoon and Willpower</a>

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥