Nejdřív vám musím napsat, jaké faily doprovázely tento recept. Povedl se mi sepsat asi až na pátý pokus. Vždycky se vyskytl problém při přidávání podmáslí :D Nejdřív jsem měla špatně vyváženou váhu, takže mi vážila špatně, pak se během vážení podmáslí vypla, pak jsem toho podmáslí měla málo a musela jsem přidávat vodu, no komedie.
Teď už se mi to ale konečně povedlo a já vám můžu představit tento super nadýchaný podmáslový chlebík, ke kterému potřebujete hlavně hladkou špaldovou mouku, podmáslí a droždí. Po uhnětění těsta bude trošku lepit, tak se toho nelekejte, má to tak být :)
Z těsta jsem již zkoušela i bulky. Je teda třeba je trochu podsypávat, ale jsou také výborné a krásně nadýchané. Chlebík vydrží asi 4 dny krásně vláčný díky podmáslí. Recept jsem čerpala na instagramu. Jen jsem udělala 3/4 dávku, protože jinak mi hrozně přetíkal přes chlebovou formu :D My si k němu udělali česnekovou pomazánku ♥
Podmáslový chléb
- doba přípravy: 40 minut + kynutí
- náročnost: střední
- porce: 12
Ingredience
600 g hladké špaldové mouky
30 g čerstvého droždí
10 g třtinového cukru
450 ml podmáslí
75 ml teplé vody
12 g soli
Postup
Droždí si smícháme s cukrem a teplou vodou, poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme špaldovou mouku, podmáslí a sůl a pořádně zpracujeme. Těsto se bude mírně lepit, promíchávala jsem vařečkou. Necháme vykynout (aby těsto 2x svůj objem). Poté ho přendáme do formy na chleba, kde ještě necháme nakynout podle potřeby. Pečeme na 180 °C cca 25 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.
Makra na 1/15
Kalorie: 157 kcal
Bílkoviny: 6,5 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 0,7 g
Vláknina: 2,6 g
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz
Chleba vypadá zajímavě. Já pečivo moc nepeču - máme z práce chodím kolem prodejny s fakt dobrým chlebem, takže většinou kupuji tam. Ale aspoň vyzkoušet bych ho mohla, ale nejspíš z poloviční dávky (jednak malá forma a jednak, abychom ho snědli ještě čerstvý)
OdpovědětVymazatTo chápu, já jsem si to během korony úplně zamilovala :) Aby byl pořád čerstvý, tak ho nakrájím do mrazáku. Pak po vytažení je jako čerstvý :)
VymazatChleba jsem ještě nikdy péct nazkoušela, mám z toho trochu strach :D Tenhle recept vypadá moc dobře :)
OdpovědětVymazatVůbec se není čeho bát. Pokud umíš pracovat s kynutým těstem, tak je to hračka :) Moc děkuju!
VymazatChlebík vyzerá výborne :-) a s tou pomazánkou musel byť skvelý.
OdpovědětVymazatPekný víkend,
A.
Moc Ti děkuju Aďko :) Je moc dobrý a vláčný :)
VymazatVypadá krásně nadýchaně, moc se ti povedl :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Moc děkuju Domi :)
VymazatNěkdy to tak v životě bývá, že se všechno pokazí, ale hlavně, že se nakonec povedlo!
OdpovědětVymazatVypadá dobře, přítel doma občas upeče domácí a vím, že je to jiná liga. Zkusím mu nahodit i tento recept, děkuji :)
To teda. Nebo on se povedl vždy, ale nikdy jsem neměla zaznamenané gramáže :D :) Téda, to máš šikovného přátele :) Rádo se stalo, doufám, že vám bude chutnat <3
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatrecept vypadá luxusně, o prázdninách ho určitě zkusím. Není tam žádný kmín, to je chleba pro mě:-D
Měj se krásně,
Hanka z ciculka.cz
PS: u mě na blogu zrovna probíhá soutěž:-) - http://ciculka.cz/stesti-ma-barvu-levandule-recenze-soutez/
Ahoj Hani, moc Ti děkuju! Není, hlavně z důvodu, že mi doma došel :D Ale i kdyby se v receptu vyskytl, vůbec ho tam nemusíš dávat. Je to jen koření na dochucení :) Moc děkuji za pozvání :)
VymazatChlebík jsem ještě nikdy žádný nepekla, jen rohlíky, ale tento vypadá velmi lákavě 😍.
OdpovědětVymazatA já to mám zase obráceně :D To jsi šikovná, že ses pustila do rohlíků :) Moc děkujuu <3
VymazatVypadá super, my teď doma pečeme s naší novou pekárnou. Každopádně podmáslový chléb máme všichni rádi, tak třeba si na to někdy troufnu :D
OdpovědětVymazatS pekárnou, to je jiný level :D Taťka jí dřív taky používal a chleba z něj jsem naprosto milovala :) Neboj, není to složité, pokuď už umíš s kynutým těstem :)
VymazatMňam, mňam, mňam, toto musí byť bomba. :)
OdpovědětVymazatSabi z blogu Beautiful savage
Je výborný a opravdu velmi vláčný :)
VymazatAle tento pokus vypadá teda parádně! <3
OdpovědětVymazatMoc děkuju Terezko <3
VymazatMně nebaví čekat na kynutí, tak pečivo moc nepeču. Ale vypadá úžasně. Vláčný a měkký :)
OdpovědětVymazatSomethingbykate
To chápu, já si zase ráda v té kuchyni hraju :) Moc děkuju Kačí <3
VymazatUž podle fotek vypadá velmi chutně, mňam! :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji Páji <3
Vymazat