čtvrtek 15. dubna 2021

Domácí bulky na hamburgery (1/5 285 kcal)

Máte rádi hamburgery? Přiznám se, že je mám asi nejradši, co se týče nějakého rychlé občerstvení. Občas nám je připravím i doma. Ale ty kupované housky vypadají většinou nic moc a když to dáte do kaiserky, tak to už nevypadá jako hamburger :D Proto jsem se rozhodla vyzkoušet recept na domácí bulky na hamburgery od Navrmi.
 
Musím vás upozornit, že se při přípravě musíte obrnit trpělivostí. Těsto lepí, a lepí hodně. Při prvním pokusu jsem nevěděla, že má lepit a přidala jsem tam mouku. Housky se i tak povedly, ale nebyly vůbec podle fotky. Proto vám doporučuju dělat je dle úplně původního receptu, kde ho má Koko krásně zpracované na videu. Při druhém pokusu už vyšly krásně. Níže na fotce uvidíte i porovnání jednotlivých housek.

Plnila jsem lehce netradičně trhaným masem, které jsem ochutila rajčatovým protlakem a různým kořením, salátem, rajčetem, sýrem, kyselými okurkami a horčicí. Můžete je samozřejmě využít jako klasické housky a naplnit je čímkoliv je libo.


Domácí bulky na hamburgery
- doba přípravy: 70 minut + kynutí
- náročnost: těžká
- porce: 5

Ingredience
280 g hladké špaldové mouky + 40 g na podsyp
170 ml teplé vody
20 g droždí
20 ml oleje
7 g třtinového cukru
1 vejce
5 g soli
semínka na posypán

Postup
Nejdřív si aktivujeme droždí - smícháme 100 ml teplé vody, droždí, cukr a pořádně promícháme, aby byla směs bez hrudek.  Trochu poprášíme moukou a necháme 15 minut odpočinout. Pak přidáme zbytek teplé vody, olej a 1/2 vejce (druhou polovinu si necháme na potření). Nakonec vmícháme 280 g mouky a sůl. Zpracujeme v lepivé těsto a necháme kynout, dokuď těsto 2x svůj objem. Po troškách podsypáváme, těsto lehce prohněteme a tvoříme bulky. Na plechu necháme ještě nakynout. Potřeme zbytkem vajíčka, posypeme semínky a pečeme na 200 °C 10 - 15 minut. 
 
 
Makra na 1/5
Kalorie: 285 kcal
Bílkoviny: 10 g
Sacharidy: 45 g
Tuky: 6 g
Vláknina: 4 g



Původní recept najdete zde.

Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz
 
 

Děláte si doma hamburgery? Pečete si na ně vlastní housky?

20 komentářů:

  1. Ahojky,
    recept znám, protože sleduji Koko a mám i její kuchařku. Já moc burgery nemám ráda, protože nevyhledávám mleté maso. Dala bych si tam jinou náplň, ale nějakou pěknou rozpečenou housku se sýrem bych si hned dala:-D Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, jé to ani nevím, že paní má kuchařku :) Já jsem volila trhané vepřové, které bylo luxusní :) Samozřejmě se klidně dají použít jako normální pečivo :) Ty také! :)

      Vymazat
  2. Zrovna včera jsem uvažovala, že bych o víkendu udělala hamburgery, tak uvidím, jestli se mi bude chtít drbat s těstem nebo radši koupím v obchodě :D. Ale vypadají skvěle! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale za ty domácí housky to stojí :D <3 Mooc děkuju :)

      Vymazat
  3. Vyzerajú luxusne a aj tá náplň :-)
    Ja burger žemle kupujem v malej pekárničke vo vedľajšom meste, majú ich fantastické, tak už ich nerobím...
    Pekný víkend,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, že z pekárny budou jako domácí :) I Tobě krásný nadcházející víkend :) a moc děkuju!

      Vymazat
  4. Ty si prostě naše skvělá kuchařka. Nemáš v plánu i nějakou vlastní kuchařku napsat? Podle mě bys měla :D :)
    Vypadá to božsky Míšo ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuchařku úplně nee, jak můžeš vidět, většina receptů není mých, jen je zkouším a pak se dělím s pozitivními zkušenostmi :) Ale jsi zlato, děkuju moc <3

      Vymazat
  5. Vypadají moc pěkně. Já pečivo pravidelně nepeču, jen si občas tak pro radost zaexperimentuji (naposledy dalamánky bez kynutí)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty si pamatuji a pořád na ně myslím, že je budu muset vyzkoušet :) Děkuji, opravdu jsem na ně pyšná :)

      Vymazat
  6. Vypadají skvěle! Burgry jsme zrovna nedávno měli, ale tedy s kupovanou houskou 🙈, ale věřím že s tou domácí to chutná mnoohem léepe 😊. Recept od Koko už mám nějaký čas taky uložený 😊.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně ho vyzkoušej. Jsou super, jen to těsto je trošku na palici :D :)

      Vymazat
  7. No tak to musela být dobrota :) Taky někdy ráda zhřeším hamburgerem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si piš, že byla :) Já to ani neberu jako zhřešení, když je to ze samých zdravých surovin :)

      Vymazat
  8. Přesně tohle jsem potřebovala, díky díky díky! :D Miluji hamburgery/cheeseburgery, obzvlášť pokud jsou domácí. Na domácí bulky jsem si ještě netroufla, ale díky tobě to nejspíš zkusím :D Nějak mě to namotivovalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec za co <3 jsem moc ráda, že se Ti recept trefil do chuti :) Doporučuju si když tak na původním odkaze pustit video. Koko ho má moc hezky zpracované :)

      Vymazat
  9. Máš je moc krásné, mně kynuté těsto moc nebaví, proto bulky kupujeme. Když peču z kynutého, tak už fakt musím mít na to čas a velkou chuť tvořit.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuju :) Mě právě jo, vždycky mám velkou radost, když se povede :)

      Vymazat
  10. Houstičky jsem nikdy nepekla, ale mám moc ráda tvé recepty, takže někdy určitě vyzkouším! :) Vypadají úžasně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlato, moc moc děkuji Páji! Vyzkoušej je, jsou super, jen trošku pracné :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥