Trhané maso miluju, ale málo kdy ho udělám. Ani nevím proč, přitom to vůbec není pracné, i když se to tak na první pohled může zdát :) Recept jsem dělala už asi po 5x a konečně jsem ho nafotila, abych si ho mohla přidat do své online kuchařky! Původní recept najdete zde od Fitrecepty.sk.
Zatím dělám na něj pořád tuto stejnou omáčku, ale zkusím se podívat i po další. Nejenom z důvodu, že mi právě doma došla zdravější sójová omáčka. Já používám Shoyu, ale dobrá bude i Tamari. Přiznám se, že už ani nevím, jak chutná klasická sójová omáčka, ale určitě by to mělo být také ok. Pro jistotu to jen vyzkoušejte v menším množstvím :)
My toto zdravější trhané maso milujeme s bramborovou kaší, ale přidat ho můžete téměr kamkoliv. Do těstovin, burgru či na pizzu.
- doba přípravy: 60 minut
- náročnost: střední
- porce: 4
Ingredience
500 g kuřecích prsou
5 ml řepkového oleje
50 g domácího medu
50 ml sójové omáčcky Shoyu
3 stroužky česneku
Postup
Kuřecí prsa si dáme vařit do tlakáče na 20 minut na zelenou (nebo normálně v hrnci do měkka, aby byly ponořené). Necháme trochu vychladnout a natrháme na vlákna. V misce si smícháme olej, med a Shoyu. Česnek si očistíme a utřeme se solí. Vmícháme do směsi. Do trhaného masa dáme omáčku a promícháme. Podáváme s čímkoliv je libo.
Makra na 1/4
Kalorie: 200 kcal
Bílkoviny: 30 g
Sacharidy: 11 g
Tuky: 3 g
Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál. Pro jakýkoliv kontakt mě neváhejte kontaktovat na mailu michalkasislerova@seznam.cz
Mňam, já mám ty tvoje recepty tak ráda! :) Včera jsem koukala na stories na ty houstičky, tak se moc těším na recep! :D Každopádně trhané maso jsem ještě vůbec nezkoušela, tak na to snad konečně dojde. :)
OdpovědětVymazatTereza z blogu Tereza's journal
To mě moc těší, děkuju ♥ Terezko, recept už je dávno na blogu, najdeš ho zde :) https://wantbefitm.blogspot.com/2020/05/spaldove-housticky-110-237-kcal.html Zkus, je vynikající!
VymazatJá trhaný maso naprosto miluju! Teď jsem na to dostala chuť. Nemůžu se dočkat stěhování a až podle tebe začnu víc vařit!:)
OdpovědětVymazatJá taky ♥ A nevím, proč jsem tak líná ho připravovat, přitom to není nic těžkého :) Snad to bude co nejdřív ♥
VymazatAhojky,
OdpovědětVymazatto vypadá moc dobře, určitě to vyzkouším:-) Díky za tip! Měj se krásně,
Hanka z ciculka.cz
Ahoj, moc Ti děkuju Hani! :) Rádo se stalo ♥ Ty také :)
VymazatJsem příjemně překvapená, jak jednoduše se dá udělat trhané maso :) Dostala jsem i chuť si ho udělat, třeba právě do domácího burgeru :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Opravdu to není nic těžkého :) V burgeru je to luxus, jen se to tam špatně nandává a při jezení to padá všude okolo... :D
VymazatTrhané maso jsem ještě asi nikdy nedělala.. Ale bramborová kaše, tu taky miluju. :D
OdpovědětVymazatVěř, že tato společná kombinace je ještě lepší! :)
VymazatJá jsem spíše vegetarián, ale vypadá to skvěle! Kaše to je prostě stálice.
OdpovědětVymazatMy jsme o víkendu poprvé zkoušeli trhané ``maso`` do burgeru z jackfruitu a chutnalo mi to i víc než maso!
Jackfruit jsem ještě nikdy nezkoušela, ale už jsem to párkrát viděla :) Věřím, že to může být dost podobné. Co jsem viděla, má to i dost podobnou strukturu :)
VymazatTo by mi chutnalo do burgru...
OdpovědětVymazatMůžeš to přidat, kamkoliv se Ti to bude hodit :) V burgeru je to luxus, nevýhody ale jsou, že se to tam špatně dává a při jezení to padá všude okolo... :D
VymazatAhojky skvelý recept, trhané maso milujem na rôzny spôsob :)
OdpovědětVymazatAhoj Alex, moc Ti děkuju! :) Já taky, musím se poohlídnout po dalších receptech, jak ho dobře ochutit :)
VymazatJá teda trhané maso ještě nikdy nezkoušela udělat :O. Ale recept se mi moc líbí <3
OdpovědětVymazatStyď se Teri... :D♥ Zkus, je to moc velká dobrota, určitě to bude chutnat i snoubenci ♥
VymazatMaso vypadá velmi chutně, nikdy jsem podobný recept nezkoušela, ale je to pro mě aspoň tip na nějaký oběd. :))
OdpovědětVymazatJá ho vařím už tak 3 roky a nemůžu si ho vynachválit :)
VymazatMňam! Trhané maso jsem zatím nikdy nezkoušela, ale když vidím tvůj recept a postup, tak na tom vážně nic není 🙈. Takže děkuji za další tip na oběd ❤🤗.
OdpovědětVymazatOpravdu se není čeho bát, je to moc dobrý, lehký a zdravý oběd :) Rádo se stalo ♥ Moc mě těší, že se Ti líbí! :)
VymazatPopravdě já si to vždycky představovala strašně složitý a ono je to fakt takhle jednoduchý? :D A úplně se mi zbíhají sliny, to snad není ani možný! :-D
OdpovědětVymazatAnoo, sama jsem se toho nejdřív bála, ale jak jsem ho vyzkoušela, úplně jsem tomu propadla :)
VymazatVypadá to dost dobře, ráda tento recept vyzkouším :)
OdpovědětVymazatMoc Ti děkuju! :) Hlavně je jednoduchý a není nijak náročný na suroviny :)
VymazatKuřecí maso sice nemůžu, jednu dobu se mi z něj dělalo ohromně zle, ale jak vidím tohle, normálně bych si dala! :O :)
OdpovědětVymazatBaru, tento recept i jiný trhaný maso jsem dělala i z libového vepřového a taky to bylo moc dobrý :)
VymazatTomhle musí být absolutní bomba! Když nebudu vědět co zrovna uvařit, vždy se podívám sem a můžu si začít vybírat :)
OdpovědětVymazatJinak ti moc děkuji za upřímnost u mého článku na hamburger. Písmo u postupu na recept příště změním, aby to bylo lépe přečíst, trochu jsem se bála, že mi to někdo napíše sama jsem si nebyla jistá, ale děkuji. A k té úvodní fotce.. udělala jsem to tak schválně. Takové jakože ''překvapení'' že v celém článku jsou už vidět hamburgery tak jak mají :) .. tak to mi taky nevyšlo :D :) ale nee děkuji :) ♥
Moc děkuju ♥ Já to rozhodně nemyslela nijak zle ♥♥ Tak to pak joo :) Nebo nevím jak ostatní s tím písmem, ale mě se to čte špatně :(
VymazatTak to je super, ráda si někdy udělám. :)
OdpovědětVymazatSomethingbykate
Sice vaření trvá trochu déle, ale výsledek stojí za to :)
Vymazat