V poslední době jsem si oblíbila strouhané koláče. Po skořicové variantě s jablky přišel kakaový, s tvarohem a malinovou marmeládou. K tomu pro doplnění tuků nesmí chybět kešu máslo.
Celozrnná jogurtová pizza, kterou jsem pekla na plechu. Těsto jsem nechala chvíli zapéct, pak potřela rajčatovým pyré, posypala bazalkou, dala šunku, kukuřici a nakonec sýr. Uvařila jsem si k tomu ve vodě mraženou zeleninu.
Pokračujeme z minulého What I ate - jídlo z jednoho hrnce :D Tentokrát kukuřičné těstoviny s rajčatovou omáčkou, mletým krůtím masem a cizrnou. K tomu zelí nasladko a směs zeleniny.
Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli burito, měli byste to napravit. Opravdu skvělá věc! Tortila plněná směsí z mletého masa, rýže, mrkve, sýru a mnoho dalšího. K tomu další část zelí z domu :)
Na čínu jsem dostala chuť díky Kiki, ale tvořila jsem ji z toho, co jsem měla :D Takže kulatozrnný rýže s kuřecím masem, paprikou, arašídy, medem a sójovou omáčkou.
Podmáslový chléb, o kterém Dominik řekl, že už jiný kupovat nebudeme, s česnekovou pomazánkou. K tomu červená paprika.
Posilnění při nákupech v Ikei, kde jsme strávili přes neuvěřitelných 8 hodin. Déle bychom tam nastěstí nebyly, blížil se konec otevírací doby :D Dominik se mi vysmál, že jsme měli dva dezerty a oba pro mě :D Šnek i dort (ten si tam určitě někdy dejte!) jsem si dala já. Dominik si dal smetanovou zmrzlinu a obalovaný langoš. K tomu nekonečná káva a limča.
Kdykoliv jsem si dala tiramisu v cukrárně, tak mi moc nechutnalo. Ale domácí dělám ráda. Udělám si ho přesně tak, jak mi chutná. Buď v líné variantě s ricotou anebo když mám čas, tak pudinkové. K této snídani nesměl chybět zelený čaj.
Jáhlová kaše z posledních jáhlových vloček. V základu nechybí tvaroh, mléko, pudinkový prášek, zbytek proteinu. Vršek tvoří drť z moruší a makovo-kokosové máslo od Nutspread.
Vždycky když jdeme na nějaké trhy, tak si rádi dáme frgály. A tak jsem se rozhodla, že je vyzkouším doma. Našla jsem si klasický recept, kde jsem akorát dala špaldovou mouku místo bílé a použila třtinový cukr. Náplně jsem udělala podle sebe. A povedly se fakt na 1*! I kynuté těsto nemělo chybu.
Koupili jsme celá kuřata, tak jsem se hned vrhla do vaření polévky ze skeletu. Vývar už dělám jen v tlakáči, je to mnohem rychlejší. Jako zavářku jsem udělala krupicové noky :) A přidala domácí petrželku z naší okapové zahrádky :D
Ze zbylých brambor zapečené brambory s vepřovým masem a na smetaně. Na prasáky jsme přidali kečup :D :D Ale byl to dobrý oběd.
Experiment v podobě polentových knedlíků, a opravdu se povedly! K tomu sladké zelí a 1/3 tempehu. Alá polento-zelo-tempeho :D
Vždycky když jdeme na nějaké trhy, tak si rádi dáme frgály. A tak jsem se rozhodla, že je vyzkouším doma. Našla jsem si klasický recept, kde jsem akorát dala špaldovou mouku místo bílé a použila třtinový cukr. Náplně jsem udělala podle sebe. A povedly se fakt na 1*! I kynuté těsto nemělo chybu.
Koupili jsme celá kuřata, tak jsem se hned vrhla do vaření polévky ze skeletu. Vývar už dělám jen v tlakáči, je to mnohem rychlejší. Jako zavářku jsem udělala krupicové noky :) A přidala domácí petrželku z naší okapové zahrádky :D
Ze zbylých brambor zapečené brambory s vepřovým masem a na smetaně. Na prasáky jsme přidali kečup :D :D Ale byl to dobrý oběd.
Experiment v podobě polentových knedlíků, a opravdu se povedly! K tomu sladké zelí a 1/3 tempehu. Alá polento-zelo-tempeho :D
A poslední dobrotu, co vám ukážu, je tahle snídaně - plátek žitného chleba s chia semínky a mrkvovou pomazánkou, k tomu 3 vajíčka na cibulce s kečupem a kyselé okurky.
Tohle by už bylo vše z mé inspirace a já doufám, že se vám líbila :) Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.
Ty joo, zase samé dobroty :)♥ Dala bych si všechno, až na tempeh, ten nemusím :) A s Dominikem bohužel musím souhlasit, akorát teda podmáslový chleba je fakt zlo :D Od doby, co jsme ho poprvé koupili už neumíme jíst jiný a i když to fakt není nejzdravější varianta, je to něco, co si vždycky ráda dopřeju :D
OdpovědětVymazatPauline's Tiny World
Ty sladké koláčky jsou zlo, hned jsem na ně dostala chuť! :D
OdpovědětVymazatAhoj, můj oblíbený článek! Hned mě zaujal ten koláč s kakaem a malinovou marmeládou, máš tu někde recept? A taky na česnekovou pomazánku a ty frgály, to všechno bych hned zkusila:-) Míchaná vajíčka na cibulce mám taky moc ráda, dělám si vždy dvě malá a mívám je k snídani. Tvoje články jsou vždy plné inspirace, už se těším na další:-)
OdpovědětVymazatHanka z ciculka.cz
Líbí, jako každá tvoje inspirace :D
OdpovědětVymazatDo ikei se co nevidět pojedu mrknout s kámoškou, tak možná dám na tvoje doporučení :)
Frgály miluju, to je prostě láska mňam.
Přijde mi, že každý druhý recept co tu máš, obsahuje tvaroh :D naštěstí mi to vůbec nevadí, tvaroh mám moc ráda :*
Ikeu už musím taky nutně navštívit �� přes 2 měsíce mám rozdělané studio a byla bych moc ráda, kdyby se už dokončilo ��
OdpovědětVymazatJsi dobrá, že ses pustila do frgálů :). Já upečením houstiček trochu otupila respekt před kynutým těstem, ale pořád má jednu zásadní vadu - musí se čekat než vykyne. A já spíš peču systémem nasypat-zamíchat-nalít na plech :)
OdpovědětVymazatTaky je už dlouho dělat nebudu, je to hrozná dřina :D :D Chápu :) Jak jsem teď pořád doma, tak na to mám čas :)
VymazatZnova ďakujem za skvelú inšpiráciu. Strúhané koláče som si tiež zamilovala. Pre mňa je najlepší asi tvarohový s kakaom :) Mňam.
OdpovědětVymazatTyto články jsou od tebe vždy moc dobrou inspirací, ale když se podívám na tvé jídlo, pak se zhrozím nad tím svým :D!
OdpovědětVymazatSomethingbykate