Dominik mě od domácího pečiva neustále odrazuje, takže se většinou vyprdnu na to, tvořit nějaké doma. Ale tento recept na cibulové bulky na stránkách Navrmi mě moc zaujal, tak jsem se po dlouhé době rozhodla upéct domácí pečivo.
Musím teda říct, že to byla dřina. Do těsta jsem přidala moc vody, takže těsto pořád lepilo a moc nespolupracovalo. Nakonec se ale bulky moc povedly! Příště bych nechala tu cibuli více vysmažit do křupava, nechala jsem ji málo a je taková měkká, ale ne křupavá.
Musím teda říct, že to byla dřina. Do těsta jsem přidala moc vody, takže těsto pořád lepilo a moc nespolupracovalo. Nakonec se ale bulky moc povedly! Příště bych nechala tu cibuli více vysmažit do křupava, nechala jsem ji málo a je taková měkká, ale ne křupavá.
Cibulové bulky s bramborem v těstě
- doba přípravy: 120 minut
- náročnost: střední
- porce: 10
Ingredience
350g špaldové hladké mouky
150g žitné mouky
20g čerstvých kvasnic
lžička soli
300g cibule
70ml řepkového oleje
150g brambor uvařených ve šlupce
lžička třtinového cukru
kmín, pepř dle chuti
voda dle potřeby cca 200-250ml
Postup
Bramboru si uvaříme ve šlupce a necháme vychladnout. Cibule si očistíme, nakrájíme na kousky a na oleji usmažíme do zlatova a necháme vychladnout. Do 100ml vlažné vody rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek (cca 15 min). Mezitím si smícháme obě mouky, sůl, pepř a kmín. Přidáme najemno nastrouhanou bramboru, kvásek a těsto hezky propracujeme. Dle potřeby přidáváme opatřně vodu. Těsto necháme vykynout (cca 60 minut). Těsto propracujeme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého vytvoříme bochánek a dáme na plech. Posypeme trochou mouky a necháme ještě pod utěrkou 20 minut kynout. Pečeme na 200°C 20 minut.
Makra na 1/12
Kalorie: 219 kcal
Bílkoviny: 6,2 g
Sacharidy: 35 g
Tuky: 6 g
Vláknina: 4,5 g
Zajímá vás, co upekla Navrmi z mého blogu? Tak se honem běžte k ní na recept kouknout! Já vám moc děkuju za návštěvu a a přečtení! ♥ Určitě blog sledujte i na další sociálních sítích, jako je Facebooková stránka, Instagramový účet či Youtube kanál.
Teda, to zní hodně dobře. Úplně se mi sbíhají sliny...
OdpovědětVymazatJsou opravdu výborné a jsou dobre i z mrazáku :)
VymazatNo vidíš ty jo, já na ně skoro zapomněla :D :)
OdpovědětVymazatDěkuji za připomenutí, taky si je musím v nejbližší době zase upéct :)
No celkové si vzájemně připomínáme starší recepty 😄😊
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatto je moc pěkný recept, pořád mám tendenci se pokoušet o různé domácí pečivo. Toto s cibulkou by určitě chutnalo tátovi, tak ho třeba příští víkend zkusím:-) Díky za pěkný recept:-)
Hanka z blogu ciculka.cz
Ahoj, také to zkouším, al většinou je to fiasko, ale tento chlebík moc milé překvapil! :) Rádo se stalo 💖
VymazatMyslím,ž e to vypadá zajímavě, s tímhle receptem jsem se ještě nesetkala :)
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, že jsem Ti ukázala něco nového :)
VymazatJohohooo a já už jsem přestěhovaná na nový byt, takže můžu začít kuchtit! Díky za super tip :)
OdpovědětVymazatGabux | Poslední článek
Rádo se stalo 😊 opravdu jsou moc dobré, i po vytažení z mrazáku :)
Vymazat