úterý 11. prosince 2018

Nutspread: Vanilkový rohlíček

Miluju Vánoce. Tu atmosféru vánočních trhů, nakuování dárků ve vyzdobených nákupních centrech, vůni pečící se ho cukroví, teplo domova, krásně osvětlené domečky... 

Není divu, že i prodejci se snaží zapojovat do sortimentu Vánoční edice - k mé smůle to jsou většinou limitované vánoční edice, proto si je člověk musí užít na plno během vánočního času!

Na letošní Vánoce právě přišla firma Nutspread s vánoční novinkou - Vanilkový rohlíček. Jednu recenzi od firmy Nutspread už jste tu mohli vidět zde. Pro ty, kdo firmů nezná, tak se jedná o českou firmu, která vyrábí ořechová másla - všechna jsou 100%, případně je tam přidaná nějaká dochucující složka jako kakao nebo právě vanilkové aroma.



Když jsem uviděla na jejich instagramu tuto novinku, doufala jsem, že ji budeme mít co nejdříve v práci! Aneb výhoda pracování ve zdravé výživě :D A opravdu, asi do 3 dní dnů jsme ji měli na skladě! Buď si máslo můžete koupit ve skle nebo v plastu a musím říct, že to plastové se mi vůbec nelíbí.


A z čeho se náš vanilkový rohlíček skládá?
- 60% vlašské oříšky
- 40% kešu oříšky
- vanilkové aroma.

Nic víc, nic míň.


Tady můžeme vidět výsledné kalorické hodnoty. Samozřejmě jsou vysoké kvůli obsahu oříšků, takže to s ořechovými másly člověk nesmí přehánět. Ale jsou to zdravé tuky tak se není čeho bát! Máslo má i relativně dost bílkovin, ikdyž se to v těch 10g na porcí moc na přijmu nepozná . :D

Na 100g
Kalorická hodnota: 592 kcal / 2 486 KJ
Bílkoviny: 22g
Sacharidy: 13g
z toho cukry: 3g
Tuky: 53g
z toho nasycené: 5g


Co mě velmi překvapilo při otevření másla, tak že v tom jsou celé kusy vlašských ořechů! Vůbec jsem je tam nečekala a myslela si, že máslo bude jemné :D Těžko říct, jestli je to jeho plus nebo mínus. Jako na lívance se nanáší špatně, ale zase na kaši jsou ty kousky pecka! Jinak má máslo krásnou krémovou konzistenci (díky kešu oříškům).


 No a jaká je jeho chuť? Musím říct, že mě to mile překvapilo. Když si dáte kousek s vlašským oříškem, některé jsou trochu hořké, ale mě to nevadí. Přece jenom vlašské oříšky takové prostě jsou :D V kombinaci s kešu oříšky, které dělají máslo neskutečně jemným (!!) se skvěle tyto dva druhy ořechů  doplňují.

Vlašské oříšky se zvolily proto, že se dávají i do receptu na doopravdické vanilkové rohlíčky, já jen kdyby to náhodou někdo nevěděl... :D No a samozřejmě vanilkové aroma nesmí chybět. Nijak tam nepřebíjí chuť oříšků. Tvoří takový ocásek poté, co si vychutnáte tu ořechovou chuť. Ale je krásně cítit už jenom při otevření víčka. To se hnedka začnou sbíhat sliny!


Vyzkoušeno na palačinkách, lívancích, kaši i jen tak na lžičku a je prostě výborné! Nebo aspoň teda mě moc chutná :) Akorát mě mrzí, že je to jen limitní edice, ale rozumím tomu. 

Cena se pohybuje kolem 229kč za 250kč, takže ono je ve výsledku dobře, že je to limitovaná edice, jinak bych byla brzo bez peněz :D

To by bylo k dnešnímu článku všechno, hrozně jsem se tešila, až ho budu psát ♥ Doufám, že i vy jste jenom přes řádky ochutnali tu jeho výbornou chuť :) Mějte se krásně a užívejte vánoční pohody ♥

Pa, Míša ♥

Máte rádi ořechová másla? Jaké je vaše nejoblíbenější? 

Už jste měli možnost ochutnat tuhle limitku?


Pokud se Ti recept, fotka či má tvorba líbí, moc mě potěší Tvůj komentář na blogu či přidání se k mým pravidelným čtenářům, like na FB stránce, odběr na Youtube nebo follow na instagramu :)

  Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/

Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

8 komentářů:

  1. Mňam! To musí chutnat báječně! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, já bych toto máslo nejradši taky vyzkoušela! :D Ale objednávat se mi nechce, ještě platit za poštovné a tak... Škoda, že ho tady nikde po obchodech nemáme :D

    OdpovědětVymazat
  3. Juu, na té fotce vypadá hodně tekutě, ale s těmi lívanci vypadá úplně bombově. Hah, taky bych brala práci ve výživě, to ti závidím!
    Limitky miluji, ale kolikrát opravdu lituji, že jsou jen limitovné, ale co člověk nadělá, o to větší radost může mít. :D Ještě jsem takové máslo neměla, ale vypadá chutně, tak ho zkusím. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Míšo, děláš mi chutě. Já zatím zkoušela jen levnější másla (Lidl,M&S), ale na tuhle značku už mám chvíli zálusk. Možná jsem měla napsat Ježíškovi ;-). A nebo po Vánocích zkusím nejbližší zdravou výživu, jestli ho nemají nebo neobjednají (platit poštovné a ještě pak stát frontu na balíček na poště se mi nechce)

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě jsem na ni nikde v obchodě nenarazila, tak snad ji někde objevím :) Ráda bych Nutspread vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  6. Arašídové máslo nemusím, ale třeba tohle bude dobré :) zatím jsem jen chutnala asi jedno :) ale tohle vypadá lákavě :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzerá to veľmi chutne! :)
    xx Mon
    https://lifebymon.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam! To vypadá skvěle, úplně bych si ho dala třeba k ovesné kaši! :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥