To je vůně ♥ Kéž by jste to mohli cítit i vy u vás doma! Spojení perníkového koření, jablek a domácího povidlí musí okouzlit snad každého. Obyčejný jablečný perník jsem ještě vytunila další vrstvou povidlí, hořké čokolády a posypala na chuť vlašskými oříšky.
Musím se ale přiznat, chutě na jablka mám snad celoročně, proto se vždy nemůžu nabažit, když je jejich sezóna a peču s nimi o sto šest. A hlavně jsem tuhle dobrotu (myslím perník - zdravý), už neměla hrooozně dlouho! A přitom ho tak miluju ♥ Ale je ho vždycky plný pekáč, takže číhám příležitost, kdy ho bude šance i rozdat, než ho zblajznout sama :D
Tentokrát jsem koláč pekla k příležitosti pozvání kamarádky na snídani. Dělala jsem ho rychle ráno o půl 7. Snídaly jsme ho ještě s rozteklou čokoládou navrchu a horkou čokoládou k tomu. Krásně užité ráno, děkuji Bobe ♥ Víc takových rán.
A co říct k receptu? Snad jen, že je lehký, rychlý a moc dobrý! Potvrzeno i od mojí babičky cukrářky.
Jablečný perník
- doba přípravy: 80min (30min příprava + 30min pečení + 20min dodělání)
- náročnost: lehká
- porce: 20
Ingredience
200g špaldové mouky
200g nastrouhaných jablek
100g jablečného pyré
45g proteinu (třtinového cukru)
2 vejce
200ml mléka
15g kakaa
lžička sody
1/2 balení prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
2 lžičky perníkového koření
30g domácích povidel (nebo klasických či marmelády)
100g 74% čokolády
15g kokosového oleje
150g domácích povidel
20g vlašských ořechů
Postup
V míse smícháme špaldovou mouku, protein nebo třtinový cukr, sodu, prášek do pečiva, kakao, skořici a perníkové koření. Poté přidáme nastrouhané jablka nahrubo, jablečné pyré, vejce, mléko a povidla. Vše pořádně promícháme a dáme do pekáče (20x32cm) vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C 30 minut. Až perník vychladne, oddělíme ho od pečícího papíru a vložíme zpátky do formy. Potřeme domácími povidly nebo marmeládou. Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni spolu s kokosovým olejem. Tekutou směs vylijeme na povidla a dáme na chvíli do lednice. Poté posypeme nakrájenými oříšky a dáme vychladit do ztuhnutí čokolády. Nakrájíme na 20 kousků.
Makra na 1/20
Kalorie: 133 kcal
Bílkoviny: 4,5g
Sacharidy: 17,5g
Tuky: 4,5g
Vláknina: 2g
Máte rádi perník? Dělali jste někdy domácí povidla?
Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Youtube kanál - https://www.youtube.com/channel/UCOjT0MZGJHzbY7rVEjhMZrQ?
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu
Skvělý recept :) Jablečný perník děláme taky, je to výborná dobrota :) Mohla bych ho jíst pořád :D
OdpovědětVymazatMoc děkuji :) Nedivím se :D Já bych na to byla doma sama, takže jak jsem psala, vždy vyčkávám na příležitost :)
Vymazatjablka a skorica je moja velmi oblubena jesenna kombinacia. takyto pernik som zatial doma neskusala robit, vyzera naozaj uzasne <3
OdpovědětVymazatTaky ji naprosto zbožňuju! Určitě vyzkoušej :) a pokud nemáš doma tyto zdravější ingredience, určitě můžeš použít polohrubou mouku, třtinový nebo krystal cukr... :) Moc Ti děkuji Džejní ♥
VymazatSuper recept! <3 Rada ho vyskúšam :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji Moni ♥ Doufám, že Ti bude chutnat :) Určitě mi dej vědět, jak se Ti povedl!
Vymazatperníky ráda nemám :) jinak bych zkusila
OdpovědětVymazatJéj, tak třeba příště se Ti trefím do chuti :)
VymazatPodobný dělá babička a já ho miluju :) Jsem na něj úplně dostala chuť :D
OdpovědětVymazatNojo babičky, ty jsou přebornice v pečení a vaření :) Tak buď honem volej babičce s.o.s. nebo se zkus sama chopit vařečky. Perník není vůbec těžký :)
VymazatPerník občas dělám - bez jablek a bez polevy, promazaný rybízovou marmeládou. Podobné buchtě, kterou jsi pekla ty, se u nás doma říká řezy ze strouhaných jablek (viz tady - http://werka13.blog.cz/1604/rezy-ze-strouhanych-jablek )
OdpovědětVymazatDomácí povidla jsem letos vařila celý víkend - máme asi 15 sklenic :-).
Hezkou neděli
Ony tomu jablíčka přidaly vláčnost, takže nebyl díky nic vůbec suchý :) Koukla jsem na ně a vypadají taky skvěle! :) Ale jak tam sama píšeš, nic moc na štíhlou linii. Tyhle si aspoň můžeš dát bez výčitek! :) Tak to jsi dobrá! Já mám svých asi 6 těžce vydřených :D :D
VymazatKdyž já jsem na to pečení hrozný tele :( :-D Ale jako perník miluji a jablečný pečení taky...takže ta kombinace musí být fakt lahodná :-D
OdpovědětVymazatAle prosímtě :D :) Myslím, že tento recept je vcelku jednoduchý, vše jen smícháš a pečeš :) Zdobení klidně můžeš vynechat :) To opravdu je :) Můžu jenom potvrdit ♥
VymazatTo vyzerá naozaj chutne! Mňam :)
OdpovědětVymazatpartofnicol.blogspot.sk
Moc Ti děkuji Nicol ♥ A doufám, že Ti je už lépe!
VymazatVyzkouším ! :)
OdpovědětVymazatFIT MADDIE
Tak mi určitě dej vědět, jak Ti chutnal ♥
VymazatJá miluju perník a hlavně perníčky! Jak já už se těším na Vánoční pečení :D ode dneška jsem oficiálně přepla na podzimový mood :D začnu pomalu vytahovat svíčky, světýlka a hlavně začnu zase péct, to miluju nejvíc. A další super recept, ukládám si ho :)
OdpovědětVymazatTak to máme stejně :D :) Přesně! Tak doufám, že se s námi podělíš o tvoje podzimní pečení :) Už se moc těším! ♥
VymazatPerník zbožňujem! Ten tvoj vyzerá famózne :)
OdpovědětVymazatwww.frenchstyle.eu
To jsem ráda, že je tolik oblíbený mezi lidmi :) Myslím, že je to taková ta klasika, která snad nikoho neurazí :) Moc Ti děkuji ♥
VymazatMňam, vypadá báječně :)
OdpovědětVymazatMyGoldenMind
Moc Ti děkuji Peťi ♥
VymazatTak ten v brzké době zkusím! :) Mám chuť na něco z jablek a perník zároveň! :)
OdpovědětVymazatJéé, tak doufám, že bude chutnat ♥ :) Ať se podaří!
VymazatNádhera! Perník miluji a jablek se mi tu sešla kopa, takže díky za tip a až dojíme hruškový koláč, tak jdu na jablečný perník :)
OdpovědětVymazatInspiration by Linda
Moc Ti děkuji Lindo ♥ Rádo se stalo! Jsem moc ráda, že Tě můj článek inspiroval O:)
VymazatPerník k podzimu neodmyslitelně patří. Včera jsem jablečný perník dělala, ale úplně jiný :-) ten tvůj je dost zajímavý, ale přítel špaldovou mouku nesnáší.
OdpovědětVymazatVěřím, že i tak byl výborný :) Jé, to je škoda! Nám teda doma chutná moc a ani tolik necítíme rozdíl :)
VymazatMuj oblíbený recept!! :)
OdpovědětVymazatZkoušela jsem péct ze špaldové a i ze žitné mouky, ale těsto mi přišlo takový sražený, nevím proč. Do našeho perníku taky občas dávám jablíčka, je to mnohem chutnější :)
OdpovědětVymazatTvůj recept vypadá dobře :)