úterý 30. ledna 2018

Jak si udržet motivaci

Ahoj
Určitě i vás jednou něco nadchlo, ať už to bylo kreslení, jízda na koni, blog nebo právě cvičení a zdravý životní styl. Kreslení vám nešlo, na koně sami stále nenasedli, blog neměl tolik zobrazení, jako jste si přáli a ze cvičení jste neviděli žádné výsledky. V čem je tedy chyba? Očekáváte výsledky moc rychle. A co se většinou děje, když člověk nevidí hned ze začátku nějaké výsledky? Vzdá to. Proto je důležitá motivace. Aby člověk pokračoval. Když bude pokračovat v čemkoliv bude chtít, co ho bude bavit, v čem se chce zlepšit, dokáže cokoliv. Stačí jenom chtít a vydržet.

Ne vždy je to ale procházka růžovým sadem. Přijdou chvíle, kdy to člověk bude chtít vzdát. Kdy nebude mít žádnou inspiraci (ať už na kresby nebo na články), kdy chutě budou větší, než jeho touha zhubnout. Jak vydržet i v těchto chvílích, kdy je to složité?  Kdy se nám zná, že jsme selhali? Vydrželi jsme cvičit měsíc, ale výsledky pořád žádné. A to je velmi demotivující. Jak se teda zase znovu naladit na tu správnou vlnu? Tady máte pár mých tipů!

Motivační citáty

Já nevím jak vy, ale celkově citáty mám hrozně moc ráda. Ať už se týkají přátelství, cestování nebo právě cvičení a celkově zdravého životního stylu. Obklopte se pozitivními citáty. Já jsem si koupila malou knížku Úspěch, když si vzpomenu, náhodně otevřu stránku a přečtu si citáty, které tam najdu. A vždy si něco krásného uvědomím. Jeden z mých velmi oblíbených citátů je Miluj to, co děláš. Ať už je to cokoliv. Když vás to bude bavit, určitě jen tak nepřestanete. Ale mít nějaký motivační citát před sebou nikdy není na škodu. A nebo rovnou celou nástěnku!

Začni teď, udělej to.


Začátek

Když budete chtít skončit, jednoduše si vzpomeňte, proč jste začali. Namotivovalo vás to předtím, proč by nemělo teď? Vše je jenom o zvyku. A nebudeme si lhát, začátky jsou vždy nejtěžší. Říká se, že cca po měsíci se pravidelná činnost stane vaším zvykem. Jen vydržte!

Společnost

Zkuste své činnosti sdílet s ostatními lidmi. Ať už ve formě vedení instagramu (blogu, facebookové stánky), kam budete přidávat své pokroky nebo být ve skupině (skupinách), která se věnuje stejnému tématu, kde vám určitě rádi poradí a pokroky ostatních vás budou motivovat k vašim vlastním pokrokům. 

Jsi silnější než si myslíš.

Reálné cíle

Abyste nebyli zbytečně demotivovaní, dávejte si reálné cíle. Když si řeknete, že chcete zhubnout 20 kilo, i kdyby třeba za rok, zní to skoro až neskutečně. Rok je dlouhá doba. Ale když si dáte za cíl za měsíc zhubnout 3kg, tak to už není tak hrozně, no ne? A navíc, pak z dlouhodobého hlediska za rok zhubnete dokonce 36kg! Na začátku cvičení vám bude dělat problém udělat v kuse 10 kliků. Když je ale budete trénovat, už po měsíci na sobě ucítíte změny, že vám nebudou dělat takový problém. Stejné je to například s malováním. Ani na to nepotřebujete nadání, stačí píle a trénovat kresby. Často. A po roce ve svém kreslení určitě uvidíte změnu!

Jen vy

Svůj život máte vy a jen vy ve svých rukách. Proto byste se měli snažit vést ho podle svých představ. Pokud ve vašich představách kreslíte portréty, uběhnete maraton, shodíte 10 kilo, neměli byste se kousnout a zkusit to vydržet? Žádný úspěšný malíř, skladatel, sportovec se úspěšným nestal přes noc. Musel trénovat. A někdy třeba i roky. Proto i vy musíte vydržet.

Taky vám členové rodiny dělají modely? :D :D
Věř ve své sny.

Mohli jste si všimnout na úvodní fotce motivačního plakátu. A také obrazu. A nalepovacího plakátu. Všechno toto mi bylo umožněno v rámci spolupráce s Pixers. Skoro jsem až záviděla ostatním holkám, které tato firma oslovila, že měly tu možnost vybrat si něco od nich z nabídky. A že toho teda je! Sama jsem se vůbec nemohla rozhodnout. Trvalo mi to hrozně dlouho.

Na stránkách Pixers® najdete různé výzdoby do interiéru od obrazů přes nálepky k tapetám. Na výběr máte mnoho velikostí, také si můžete vybrat rám. Spoustu vzorů také najdete jak v obrazech, tak v tapetách, plakátech… Když jsem prozkoumávala jejich web, sekce Motivace mě hned okouzlila, tolik krásných vzorů a pravdivých vět. Ale najdete tam například i zvířata, krajiny, abstraktní… Máte spoustu materiálů na výběr – ať už zmiňovaný obraz, tapeta, nálepky, obraz na PVC – toto mi například vůbec nic neřeklo, ale naštěstí i v tomto jsou připravení, u všeho máte krátký popis materiálu. 


Samotná objednávka pak probíhá velmi rychle (samozřejmě až po tom, co si vyberete vzory, co mi trvalo opravdu doost dlouho). Navolíte si velikost, rám, popř. omyvatelnost nebo zda chcete paspartu. Zboží vám po přijetí platby přijde asi do týdne. Velmi oceňuji doručení. Datum mi nevyhovovalo a šlo bez problémů řešit. Také ten den cca 1,5h předem mi volal pán s přibližným časem příjezdu, za co jsem byla velmi vděčná! Zásilka byla na podpis a i když na moje jméno, nebyl problém aby zásilku převzala moje babička.

Zásilky byly velmi pečlivě a dobře zabaleny, vůbec bych se o ně při přepravě nebála. Nejvíce mě zajímal poslední plakát - Believe in your dreams, je totiž nalepovací a dá se sundat a přelepit. Hrozně jsem to chtěla vyzkoušet, ale bála jsem se, abych si nestrhla omítku a výsledek parádní! Skvěle to šlo přelepit, nic ze zdi to nestrhlo a po následném přelepení to pořád skvěle drželo :) A o barevném provedení snad nemusím nic psát. Krásné barvy, nikde žádné nedokonalosti. Takže za mě určitě tuto firmu doporučuji! Snad nic mě nenapadá, co bych jim vytkla. Na každý váš dotaz milerádi odpoví.

Jinak si můžete povšimnout, Anička měla stejný nápad a také vydala podobný článek, takže pokud se chcete dozvědět jak nečeho dosáhnout, tak si určitě přečtěte i článek u Aničky! ☺ Odkaz na Aničky blog můžete vidět v levém panelu pod názvem The way by A :)

Doufám, že se vám dnešní článek líbil a že jste namotivovaní pustit se do svých snů! Já rozhodně, jen se sbalím, čapnu kolo a jedu na bazén! ♥

A poslední dvě rady na závěr - neporovnávejte se s nikým! Každé tělo na různé podměty reaguje různě, někdo se naučí kreslit za rok a vám to pořád nepůjde a hlavně, to stejně nevzdávejte! ♥


Jak se motivujete vy? Chtěli by jste nějaký článek zaměřený na Valentýn? A pokud ano, jaký? DIY, recept nebo třeba jak to oslavit s drahou polovičkou? Určitě budu moc ráda, když mi dáte vědět do komentářů! 


P.S. V levém sloupku mám anketu o to, jakých článků by jste chtěli na blogu více, tak prosím hlasujte, ať vím, co vás nejvíc baví číst. Moc děkuji ♥♥

Sociální sítě:
Facebook stránka - https://www.facebook.com/wantbefitm/
Instagram účet - https://www.instagram.com/wantbefitm/
Moc děkuji za jakoukoliv odezvu a podporu

44 komentářů:

  1. Citáty sú úžasné, niekedy veľmi nakopnú. Keď som mala nejaké to horšie obdobie, dala som si motivačný citát na pozadie na telefóne, aby som to stále mala na očiach :) ♥. A vďaka podobným článkom ako je tento, človek nemá pocit, že je sám a nedokáže s tým nič urobiť. Aj iných ľudí postihne kríza demotivácie a majú rady, ako z toho von :), takže takéto články sú veľmi inšpirujúce a užitočné :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že citáty dělají hodně :) Jsem ráda, že se Ti můj článek líbíl ♥

      Vymazat
  2. Niekedy je ťažke ostatť motivovaný, hlavne teda keď sa niečo nedarí, tak ako má. A preto sa netreba hneď vzdávať ale snažiť sa pokračovať! Krásny článok!!! ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje slova, někdy je velmi těžké vytrvat :) Moc Ti děkuji, jsi zlatá! ♥♥

      Vymazat
  3. To je přesně to co mi chybí, zejména u cvičení. Nevidím výsledky a hned to vzdám. Chybí mi pevná vůle a hrozně mě to trápí. Zrovna teď s tím docela bojuji, jelikož se snažím shodit pár kilo. Takže díky za rady, třeba mi to pomůže nepřestat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To doufám, stačí vydržet a výsledky se na 100% dostaví, nevzdávej se! Ty jsi velmi šikovná a určitě to zvládneš! :)

      Vymazat
  4. Prve - moc krásný nový vzhled blogu! Vypadá náramně.

    No a motivace. Nekonečné téma a taky je nutné si uvědomit, že motivace není nekonečná. Takže sem tam může její vliv poklesnout, ale je třeba hledat zdroje, kde ji čerpat, a těch si tady vypsala dost. což je perfektní!
    Já miluju citáty, motta a různé hesla a tak...vypisuji si je do diáře a pár jich mám i v bytě na stěně.
    SUPER!
    Díky Míšo.
    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji, jsi milá! ♥ Těší mě, že se ti líbí :) Právě, také si myslím, že čas od času člověk potřebuje namotivovat :) Bylo by super, si je moct napsat přímo na zeď, třeba jednou "u nás" to tak bude O:) Rádo se stalo ♥

      Vymazat
  5. Hezky napsané, souhlasím do písmene s tím sdílením s ostatními, motivačními citáty a hlavně tím začátkem. Když člověk s někým mluví o svých plánech a aktivitách, je pak daleko těžší s tím přestat a totéž přesně platí o začátku. Taky mám někdy dny, kdy mě blog nebaví a přemýšlím, proč ho vlastně píšu. Ušla jsem s ním už ale celkem dalekou cestu, takže bych nemohla skončit a zahodit všechno to, co jsem zatím stihla vybudovat. To ohlédnutí za mou dosavadní cestou mi vždycky pomůže nejvíc :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji za pochvalu! :) No vidíš, na to jsem úplně zapomněla, aby se člověk podíval, jakou dlouhou cestu už ušel :) Děkuji Ti za další tip!

      Vymazat
  6. Je vtipné, jak jsme se sešli s tématem článku :D Napsala si to moc hezky a určitě si předala i něco jiného, než já :) Super! Citáty dokáží povzbudit.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, to je dobré :D :) Moc Ti děkuji ♥ To určitě dokáží skvěle :)

      Vymazat
  7. Já se nejvíc motivuju tím, že všechno dělám hlavně pro sebe. Ať už je to studium nebo třeba cvičení. A "hmotná" motivace také samozřejmě skvěle funguje. Akorát s nákupy mám teď stopku.

    Lenny v Kodani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky pravda :) Vše co člověk dělá, by měl dělat pro sebe, protože když by to dělal pro někoho a ten někdo odejde, tak často zmizí i motivace :)

      Vymazat
  8. Citáty miluji! :) a jinak super tipy, mám to podobně:) Vzpomenout si, proč jsem začala a že toho chci přece dosáhnout!:)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvěle napsané. Já si určitě motivaci udržuji díky citátům a díky cílům, které si stanovuji a snažím se vydat maximum, protože nerada prohrávám a když nedosáhnu výsledku, tak jsem zklamaná. Často mě motivují i jiní lidé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji, jsi milá ♥ To chápu :) Já se snažím nemotivovat jinými lidmi, protože jejich činy a formy mě spíše demotivují :)

      Vymazat
  10. Krásný článek, mám moc ráda citáty a motivace, ale občas je to i s nimi těžké zůstat motivovaný :) je to hold v hlavě a kdo má pevnou vůli, tak dokáže vše :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji! :) To máš naprostou pravdu :) Správně, vše začíná v hlavě :)

      Vymazat
  11. Mně hodně pomáhají buďto různé motivační obrázky na pinterestu, nebo motivační články od různých blogerek a někdy jen obyčejná písnička :) každopádně super článek :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo pinterest je skvělý na namotivování :) Písničky také dokáží správně nakoupnout :) Moc Ti děkuji ♥

      Vymazat
  12. Motivace mě už u některých věcí opustila, držela jsem se u některých několik let a jak jsem vidělala, že to nejde, tak jsem to přestala řešit. Ale mám tu nové věci, u kterých bych měla vydržet a potřebuji najít vhodnou motivaci.
    Ale ty body jsi sepsala dobře:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji za pochvalu! ♥ :) Tak Ti přeji, aby jsi u toho vydržela :)

      Vymazat
  13. Moc pěkný článek, vybrala sis na Pixers krásné věci:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji ♥ Jsem ráda, že se ti můj výběr libí :)

      Vymazat
  14. Pěkné tipy! :) Já se motivuju třeba u cvičení, tak že si napíšu, kdy půjdu cvičit a případně si hodinu rezervuji dopředu :). Citáty jsem nikdy nepoužívala :) a nebo mě motivuje odkšrtávání na to do listu :D


    https://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji ♥ Je skvělé to plánovat dopředu a počítat s tím dopředu :) Jo, to mě také baví odškrtávat z to do listu :)

      Vymazat
  15. Tyhle články mám moc ráda! :) Já se nejvíc motivuju, když si stanovím určitý cíl a co bude za to moje odměna, je to pokaždé jiné, ale hlavně mi pomáhají to do listy, abych se z toho nezbláznila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší :) Jo odměny také hodně pomáhají :D :)

      Vymazat
  16. Motivace je taak důležitá, jenom ji pořád udržovat. Souhlasím s celým článkem :) :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si myslím :) To jsem moc ráda, že se mnou souhlasíš :)

      Vymazat
  17. Pekný článok. Človek musi byť motivovaný. Stále si snažim stanoviť reálne ciele a potom, keď ich dosiahnem, tak som spokojná a dávam si ďalšie. Inak spoluprácu s Pixers som mala aj ja a majú tam vážne krásne produkty. Ja som si tam vybrala tiež jeden motivačný citát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji, jsi milá ♥ Správně, reálně cíle jsou velmi důležité :) To teda, vůbec jsem si nemohla vybrat :) To je super ♥

      Vymazat
  18. Pěkně napsané, myslím si, že motivace je hodně důležitá, ať už člověk dělá cokoliv :)

    OdpovědětVymazat
  19. Mně pomáhá, když je v tom někdo se mnou a tím pádem mě to kope do zadku. :)
    A pak mi pomáhá, když se v hlavě "kousnu". Pak se mnou nic nehne a musím dokázat to, co jsem si řekla :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mít kamaráda se kterým sdílíš své cíle je skvělé :) Tak to obdivuji tvoji vůli, super! :)

      Vymazat
  20. Ono je to občas těžké si udržet tu motivaci, ale také mi pomáhají citáty, a sledovat lidi, kteří také motivují:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, často je to dost těžké :) Citáty jsou skvělé na namotivování :)

      Vymazat
  21. Moc hezký článek, myslím, že kdyby si ženy našly alespoň trochu času na cvičení a neztrácely motivaci hned po prvním kardio tréninku (který blázen si to taky dá hned na začátek :), určitě by poté nemusely investovat tolik třeba do tohoto a zároveň by udělaly ještě něco navíc pro zdraví, což rozhodně není a nikdy nebude špatně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a jakékoli milé ohlasy! ♥ Každý komentář si pečlivě čtu a vytvoří mi úsměv na tváři :) ♥